11/11/12 9:26
10 תגובות
הי כולם! איזה כיף שהתקרר ואפשר להכין ולאכול מרקים מחממים, בריאים ודיאטתיים במידה :-) אשמח למתכונים פשוטים. בהמשך היום אפרסם מתכון נהדר למרק עדשים חומות.
הי כולם! איזה כיף שהתקרר ואפשר להכין ולאכול מרקים מחממים, בריאים ודיאטתיים במידה :-) אשמח למתכונים פשוטים. בהמשך היום אפרסם מתכון נהדר למרק עדשים חומות.
ד"ר דינה ראלט PhD
אני נוקטת במדיניות מרקים של עדשים+ כל הירקות שבבית יחד עם המון פטרוזיליה וכוסברה :-)
מינרבה1
עדשים - לא מרק, גם כן כיף
אפרת_זיו
מינרבה ודינה - איזה עדשים? כלומר, צבע. והאם משרים קודם?
ד"ר דינה ראלט PhD
אני לא משרה קודם ומעדיפה ירוקים אבל גם כתום עובד טוב...
מינרבה1
אני משרה כשעה
אפרת_זיו
אני השריתי שעה. עדשים בצבע חום-ירוק.
ענתושי
היי אפרת יקירה
אני משוחדת לטובת מרק דלעת + דלורית + בטטה+גזר+ עדשים כתומות (כף או שתי כפות)+ קורט קנמון
מחמם את הלב
שיהיה ערב מקסים
ענתושי
ענתושי
את העדשים ובכלל כל הקטניות אני משרה עם סודה לשתיה / אבקת אפיה - מוציא את כל הגזים מהקטניות
נקודה למחשבה :)
מינרבה1
טוב לדעת, מריח לדעת
ענתושי
בוקר טוב לכולם,
היום "יש" לי קצת זמן ח.ח.ח והנה אני מוצאת את עצמי כאן בכיף - מחפשת לעצמי ארוחות שמתבססות על חלבונים - מצד אחד חושבת להוריד בכלל את הלחם מהתפריט אבל מצד שני אין להוריד לחם מהתפריט כי הוא טוב לשיער בעקר (מחזק, נותן ברק וכו') וכן משביע זה העיקר
ובכן אי אפשר להוריד לגמרי פחמימות מהתפריט אבל ניתן להמעיט בהן
החלטתי שבשבוע הבא אתמקד יותר על חלבונים - גבינות / מעדנים / דגים / עוף וכן הלאה ונראה מה יהיה
לגבי מרקים -
משפחת הקטניות כוללת אפונה, חומוס,סויה, תורמוס, מש, פול, אזוקי, עדשים ושעועית לסוגיה. הקטניות עשירות בחלבון (בשילוב עם דגנים הן מספקות לגוף חלבון מלא), בברזל, בסידן ובאשלגן, אך דלות בשומן.
אם אתם מעוניינים לקנות קטניות מבושלות, מומלץ לרכוש אותן קפואות ולא בקופסת שימורים, שכן בתהליך השימור משתמשים בכמויות גבוהות במיוחד של נתרן (מלח). אם בכל זאת קניתם קופסת חומוס או שעועית, לפני ההכנה כדאי לשפוך את תוכן הקופסא למסננת, לסנן ולשטוף. כך תפחיתו את המלח ואת חומרי השימור וטעם הלוואי שלהם. שעועית ואפונה משווקות גם בצורתן הטרייה – בתוך התרמיל – וזמן בישולן קצר. סויה בתרמיל משווקת בארץ כמוצר קפוא הנקרא אדממה
בישול קטניות
ניתן לבשל כמות גדולה של קטניות ואז לסנן ולהקפיא. למעט עדשים כתומות ומש, שמתבשלים תוך חצי שעה ללא השריה, מומלץ להשרות את הקטניות היבשות למשך כשש שעות לפני בישולן. שעועית, פול, חומוס ותורמוס דורשים בישול ממושך, אך בישול בסיר לחץ ו/או הוספת מעט סודה לשתייה למי הבישול מקצרים את משך הבישול לכדי פחות משעה. סודה לשתייה גם מפחיתה את היווצרות הגזים, שלעתים מלווים אכילת קטניות אלה. כדאי לזכור, שחיידקי המעיים מתרגלים בהדרגה לפירוק הקטניות, כך שעם הזמן מערכת העיכול מסתגלת לקטניות וכמות הגזים פוחתת. אפונה, עדשים, מש ואזוקי קלות יותר לעיכול ולא גורמות לגזים. להפחתת הגזים ולשיפור הערך התזונתי, מומלץ להנביט את הקטניות.
הקטע על הקטניות ובישולן נלקח מהאתר http://veg.anonymous.org.il/art637.html
שיהיה לכם יום קסום ונפלא
באהבה