מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.

ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין

פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
קפה
23/06/16 17:54
1 תגובות
שלום אני מנסה לאכול בריא וכמה שפחות מעובד במסגרת התמודדות עם מחלה אוטואימונית
אני אוהבת מאד קפה ולא הייתי רוצה לוותר עליו, חלב פרה כבר הורדתי
השאלה שלי היא מה נחשב ליותר בריא ופחות מעובד מבין סוגי הקפה השונה
אני איני בררנית ובפרט שאוכל להמשיך ליהנות מקפה כלשהו
אודה לתשובה
שרית דגן רבינר
שלום מיקה,
קפה איכותי טחון הוא אינו דבר רע (בהנחה שאין בעיות לחץ דם) לרוב הבעיה מגיעה עם עיבודי הקפה לנמס ואו עם התוספות שמוסיפים לקפה כמו הרבה חלב וסוכר. שורה תחתונה, קפה איכותי שקונים במקומות מתמחים בטחינת קפה בכמות של 1-2 ליום, אינו בעייתי.
קיימים בשוק תחליפי קפה טבעיים כגון: קפה שעורה, קפה מצמח העולש (צ'יקורי) וקפה מגלעיני תמרים. הטעם אינו כמו קפה איכותי אמיתי, אבל ציינתי כדי שתדעי שיש אלטרנטיבה במידה וינחו אותך להפסיק עם קפה רגיל.
בברכה,
שרית