מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים.
אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.

מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית.
בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר.
בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי.
כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/
אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה.
לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!

אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים.
בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב.
דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהנפילות סוכר?
נפילות סוכר?
13/04/16 6:35
5 תגובות
אז אני שמחה לספר שסוף סוף הגעתי לשלב שבו הטיפול הפסיכיאטרי מניב פירות :).
אני הרבה יותר רגועה פחות אובססבית ישנה טוב ובכללי הרבה הרבה הרבה יותר טוב לי.
בגלל שהמצב כול כך הישתפר החלטתי בתחילת השבוע שאני מוכנה לקחת את עצמי בידיים ולנסות להפסיק להקיא או לפחות לצמצם את ההקאות(בשנים האחרונות הייתי מקיאה אחרי כול דבר שהכנסתי לפה)
הבעיה היא שכול פעם שאני מתחילה לאכול מסודר יש לי בחילות מזעזעות ואני מתחילה סוג של לרעוד ולהרגיש ממש עייפה.
אני לא ממש בטוחה למה זה קורה ונורא קשה לי עם זה. בהתחלה חשבתי שזה פסיכולוגי(התקפי חרדה) אבל גם אני מחכה בסבלנות זה לא עבר אלה אם כן אני נכנסת ל"התקף אכילה" ומקיאה
השאלה שלי בעצם האם זה יכול להיות נפילת סוכר? בלי ההקאות אני מסוגלת לאכול רק קצת ירקות ויוגורט 0%. ואם כן האם שילוב של פירות בתזונה יכול לעזור?
דנה אברמוביץ
הי, ראשית אני שמחה שאת מרגישה יותר טוב ושיש לך יותר כוחות ומוטיבציה לטפל בעצמך. החלטת החלטה חשובה. צריך לדעת שאחרי תקופה ארוכה של הקאות אינטנסיביות חלים כל כך הרבה שיבושים בגוף , שממש קשה לדעת מה הסיבה לבחילות ולחולשה שאת מתארת אחרי האוכל. אני לא חושבת שזה נפילת סוכר ולא מכירה מזון כזה או אחר שיכול לשנות את זה. באופן כללי כנראה מה שיכול לעזור זה ארוחות קטנות ותכופות. יש דיאטנית בתמונה שאת יכולה להתייעץ איתה?
n10
ניסיתי להתחיל טיפול דיאטני לפני כמה שבועות. היא הייתה מקסימה ובנינו ביחד תפריט שאפילו אני יכולה לעמוד בו(וממה שכתבתי שאני אוכלת את יכולה להבין עד כמה היא הלכה לקראתי) אבל לא עמדתי בלחץ וברחתי לה מטיפול אחרי פחות משבוע. כרגע אני מנסה לאכול לפי התפריט שבנינו ביחד הוא מורכב מ6 ארוחות קטנות אבל הבחילות האלה פשוט משגעות אותי. הבחילות הם לא אחרי האוכל. אחרי האוכל הם משתפרות זה מתחיל רק 2-3 שעות אחרי הארוחה והלאה.
דנה אברמוביץ
אני מבינה. ממש קשה לעזור לך במסגרת הפורום. את חייבת להיות בטיפול של איש מקצוע כדי שאפשר יהיה לתת מענה לתופעה הזו. אולי בכל זאת לחזור אליה ובמקביל גם ללכת לרופא משפחה?
n10
הי תודה על התשובה. מהימים האחרונים אני מתחילה לחשוב שאת צודקת. נראה לי שאחרי כול כך הרבה זמן הגוף שלי פיתח סוג של תלות בהקאות. בינתיים זה קצת משתפר. בשבוע האחרון הצלחתי להוריד בהדרגה את כמות ההקאות מכול ארוחה לפעם פעמיים ביום. הגוף שלי מגיב לזה קצת יותר טוב מאשר להפסקה מידית. זה הולך להיות תהליך יותר ארוך ממה שחשבתי אבל אני הרי לא ממהרת לשום מקום :).
לגבי דיאטנית זה עולה בשיחות אבל קשה לי להחליט על זה... אני חושבת שבסוף אני יגיע למסקנה שאני צריכה את זה. אפילו פעם ב... אבל כרגע קשה לי להגיד לזה כן.
דנה אברמוביץ
בהצלחה!