מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
כמונידיכאון וחרדה מציאת המטפל המתאים

מציאת המטפל המתאים

13/01/16 17:17
3 תגובות

שלום רב לחברי הפורום.



אני רוצה לשתף מניסיוני האישי. אני סובל מחרדות כבר 14 שנים ומטופל בפקסט 20 מ"ג.



הכל התנהל על מי מנוחות עד שבהתיעצות עם רופאת המשפחה ובשל מצבי הטוב החלטנו להוריד מינון בהדרגה.



לצערי החרדות חזרו, ואז בפעם הראשונה החלטתי ללכת לטיפול CBT אצל מטפלת מאוד מומלצת וגם מרצה במכללות.



הטיפול עזר מאוד ובשל השיפור ובהתיעצות עם פסיכיאטר הורדתי את המינון עוד קצת.



זאת הייתה טעות כי החרדות חזרו והמטפלת חלתה במחלה קשה והפסיקה לטפל. 



כהרגלי בקודש נכנסתי לאתר "על הספה" ומצאתי עשרות פסיכולוגים, פניתי לאלה שרשמו שהם מטפלים בCBT, עברתי 3 מטפלים וזה היה רחוק מאוד המטיפול המקצועי שהכרתי.



למזלי הטוב ידעתי  איך טיפול CBT צריך להיות וידעתי שאני לא מקבל אותו.



בצעד חכם סוף סוף צלצלתי למטפלת הראשונה שלי וביקשתי ממנה המלצה, קיבלתי את הטלפון של תלמיד שלה בשם בועז ורדי (חיפה).



בהתחלה הססתי אם להתקשר כי פשוט לא היה לי כח להתאכזב עוד פעם. אבל מהפגישה הראשונה הבנתי שאני אצל האדם הנכון, היום המצב לא מושלם אבל הרבה יותר טוב.



אני כותב את המסר הזה כדי שמי שצריך טיפול צריך לדעת לא להתייאש ולמצוא את המטפל הנכון.



תגובות

יוגב יקר. כל הכבוד לך על הנחישות ועל השיתוף. עצוב מאוד שאנשים שלא אמונים על שיטת טיפול כמו שצריך מצהירים על עצמם שהם כאלו. המידע שאתה מחלק איתנו כאן יקר מפז. האם תוכל לתאר לנו מנסיונך איך אמור להראות טיפול סי.בי טי מקצועי?

יוגב-1990
17/01/16 15:51

בטח בשמחה.

בטיפול CBT קודם כל המטופל מבין את המנגנון של החרדה, ע"י כך פתאום  כל התסמינים שהוא חווה מתחברים לתסמינים הקלסיים של חרדה. (זה לא הופך אותם ליותר נעימים רק לקצת פחות מפחידים)

המטופל לומד גם שהתסמינים אכן גורמים להרגשה קשה מאוד, אבל הם לא מסוכנים ובניגוד למה שמרגישים באותו רגע, לא משתגעים/מאבדים שליטה/או מקבלים התקף לב מהחרדה.

בשלב השני מנסים להגיע למצב של חרדה בזמן הטיפול באמצעים פיזיים, לדוגמה ע"י נשימות מהירות דרך קשית שתיה.

המטרה היא להבין שלמצב הפיזי יש משמעות מכרעת על תסמיני החרדה, והמטופל לומד לנשום נכון בזמן החרדה, וכיווצי שרירים שגם תורמים להרגשה טובה יותר.

ובשלב האחרון חשיפה הדרגתית לטריגר שגורם לחרדה והתמודדות עם התחושות.

אני כותב על קצה המזלג מנקודת מבט של מטופל, מה שבאמת היה חשוב לי זה הקניית הביטחון העצמי של המטפל ע"י כך שכל תחושה רעה שתיארתי לו, הוא הכיר והסביר וגם הציע דרך פרקטית להתמודדות.

הי יוגב. ממש תודה רבה לך. החכמתי. אכן נשמע טיפול שדורש מהמטפל ידע העמקה והבנה של החרדה ממנה סובל המטופל לעומקה ובהחלט אתה צודק שלא כל מטפל יכול לעשות זאת. נדרש לכך לימוד אינטנסיבי. האם תוכל לספר איך זה במקרה שלך? מה השפיע?, מה הבנת?, איזה תרגול במיוחד סייע לך?