מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסדיאטה לחולי קרוהן

דיאטה לחולי קרוהן

10/01/16 22:01
6 תגובות

היי לכולם,



אני חולה קרוהן כבר הרבה מאוד זמן, אמת אף פעם לא הרגשתי את כאבים, אכלתי הכל בלי להחזיק דיאטה, אבל לפני שבועיים הגעתי לאיכילוב עם חסימת מעיים, יצאתי מזה בלי ניתוח, עכשיו התחלתי את דיאטה ,זרקתי כל הדברים עם סיבים והפסקתי עם  מוצרי חלב , הבעיה היחידה שלי זה   לחם, קראתי לא מעט על דיאטה לחולי קרוהן, ויש מקומות שבהם רשום שיש לאכול לחם מקמח לבן, במקום אחר רשום שאסור קמח לבן, קיצור הלכתי לאיבוד ( יש לי פגישה עם תזונאית רק בסוף החודש) איזה לחם ומאיזה קמח ניתן לאכול.



תודה.



תגובות

אודליה6
10/01/16 23:41

הי, אני אומנם חולת קוליטיס, כשהייתי אצל תזונאית היא אמרה לי כשיש לי 'התקפה' צריך לאכול מאכלים עם כמה שפחות סיביים תזונתיים, ולכן במצב של התקפה אמרה לי לעבור לאכול לחם מקמח לבן כיוון שהוא עם פחות סיביים מאשר שאר סוגי הלחמים..

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
11/01/16 14:38

שלום לפונה, הבלבול שלך הוא מובן, אך כדי לענות על שאלתך צריך להבין מה בדיוק מקור חסימת המעיים ועל כך רצוי להיוועץ ברופא המטפל ובדיאטנית. אם חסימת המעיים אירעה על רקע של דלקת פעילה ואתה כעת בהתלקחות, המלצתי היא להתחיל ממזונות מצומצמים יותר ומבחינת דגנים להתחיל מתפוח אדמה קלוף, אורז לבן. בהמשך ניתן יהיה להוסיף גם לחם, סוג הלחם תלוי בביטוי המחלה (האם ישנה היצרות). במידה וחסימת המעיים אירעה על רקע של חסימה מכאנית (מחלה פיברוסטנוטית) ללא דלקת פעילה, ניתן לשלב לחם, רצוי מדגנים לא מלאים המכילים סיבים בלתי מסיסים. כאמור היעוץ בפורום אינו פרטני ולכן טוב שיש לך תור לדיאטנית בקרוב. בהצלחה, ליהי גודני

rs01
11/01/16 23:25

גם אני חולה קרוהן טרי עם רקע דומה לשלך (ללא שום כאבים), אבל לא סבלתי מחסימת מעיים (רק היצרות לא משמעותית).
לי התזונאית במכון באיכילוב אמרה לאכול רק לחם מקמח מלא, עד 2 פרוסות ביום (בניגוד באמת למה שקראתי באינטרנט על סיבים)

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
12/01/16 15:02

כשאין היצרות משמעותית במעי אין צורך להגביל את צריכת הסיבים הבלתי מסיסים  ובהחלט ניתן לשלב דגנים מלאים.  הגבלת צריכת הסיבים נעשית כאשר ישנה היצרות במעי, כדי להפחית סיכון לחסימת מעי. כאמור התזונה במחלת קרוהן הנה אינדיבידואלית ומשתנה בין מטופלים כתלות בסוג המחלה ואופן ביטויה. בברכה, ליהי גודני

דפנה18
18/01/16 10:06

אני חולת קרוהן כבר 20 שנה ואחרי ניתוח בטן גדול מאז , כל השנים האלו אני משלשלת כמעט קבוע, גסטרואנטרולוג ידוע ערך לי בדיקות רבות מסוגים שונים והמסקנה שלו וההמלצה לא לאכול שומנים עד כמה שאפשר ,גם זה לא עזר ובמיוחד בעונות מעבר מתגברת המחלה. 

הפסקתי ללכת לופאים מצאתי לעצמי מה עובד להרגיע את הבטן , כמו: לשתות תה קמומיל או תה שומר ולעזוב קפה , לא לאכול במסעדות כי אי אפשר לדעת מה יש באוכל מובן של שומנים וחומרים משמרים .

דפנה18
18/01/16 10:11

אני אוכלת רק בבית ומה שאני מכינה ,כולל ירקות חיים מעט בשר   לא אדום, נזהרת מקטניות שגורמות ליציאות  קשות .אבל כמו שנאמר רצל כל חולה הרוהן נראה אחרת.