מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/

דיסתימיה

05/01/16 9:59
2 תגובות

שלום,

אני בת 22. לפני כשנה וחצי סיימתי טיפול פסיכולוגי, במהלכו אובחנתי עם דיסתימיה. הטיפול ערך כשנה והיה משמעותי מאוד. הוא עזר לי להתגבר על התקפי חרדה יומיומיים ולצאת מהדכדוך הקבוע שהייתי בו. עלתה גם האופציה להסתייע בטיפול תרופתי, אך באותה העת הרגשתי שהטיפול הפסיכותרפי מספק לי את מה שאני צריכה.
מאז הטיפול סיימתי שירות קבע כקצינה, עבדתי והתחלתי ללמוד באוניברסיטה. כל הזמן הזה הרגשתי טוב יותר, חזקה ומלאת מוטיבציה, למרות שנדרש לי זמן להתרגל לאזרחות (אחרי שירות צבאי מורכב בתפקיד רגיש). התחלתי גם את הלימודים בציפייה מרובה, אני עושה כושר באופן קבוע, ושומרת על ממוצע הציונים שלי ועל חיי חברה.

בחודשיים האחרונים חלה ירידת מתח כלשהי, שמתבטאת במוטיבציה ירודה ותחושת חרדה קלה. אני זקוקה ליותר שעות שינה (10-14 שעות) ולפעמים, בייחוד בסופי שבוע, נשארת במיטה גם אחרי שהתעוררתי, עם תחושת חוסר כיוון. אני חסרת ריכוז (מתקשה לקרוא ספרים, מכריחה את עצמי לקרוא את חומרי הלימוד) ולעיתים קרובות חסרת תיאבון. עם זאת, לא חזרו התחושות הקשות שליוו אותי בתקופת הדיכאון, כמו ערך עצמי ירוד, התקפי חרדה, ותחושה של חוסר תקווה.

הירידה הזו בתפקוד אינה סיסטמטית, יש ימים טובים מאוד ויש ימים שאני מרגישה בהם אבודה.
עשיתי מעקב כללי אחרי התנודות במצב הרוח שלי, ונראה שיש קשר לתסמונת קדם וסתית - במשך שבועיים לפני קבלת המחזור התחושות הללו מתגברות, לפעמים בצורה קיצונית, בייחוד החרדה והעצבות.

רציתי לדעת מהם אופני הטיפול וכיצד מאבחנים ממה אני סובלת?
מכיוון שכבר אובחנתי עם דיסתימיה, אני חוששת שבתקופות הירודות הדיכאון יתגבר לכדי מצב שבו ישאר תמיד.
אני לא מרגישה צורך בטיפול פסיכולוגי (זה כביכול "דיכאון ריק" - לא מתלווים אליו הקשיים הרגשיים שהיו לי), האם יש טיפול תרופתי מתאים?

תודה רבה מראש


תגובות

ptsd
06/01/16 0:06

ייתכן שאת מתמודדת עם מאניה דפרסיה לפי התסמינים שכתבת בכל אופן כדאי ללכת לפסיכיאטר ושיאבחן אותך וכמובן שלא לקחת שום סוכריות כימיקליות מהד'ר רפואה שלימה

סטודנטית יקרה. ראשית אני מתרשמת מהכוחות שיש לך ומהרצינות שבה התמודדת עם חווית הדיכאון. שני, לעניין הפחד מדיכאון שישאר תמיד... הסירי דאגה מליבך - בדיכאון בכל שלב שהוא ניתן לטפל. את מתארת מצב של ירידה במצב הרוח סביב הימים של המחזור. ניתן לטפל בבעיה זו. אחד הפתרונות הוא לדוגמה: מתן של תרופות נוגדות דיכאון וחרדה במינון נמוך רק באותם הימים. בכל מקרה שווה להתייעץ עם איש מקצוע. את יכולה להתחיל עם רופא/ת נשים וראי מה ביכלתם להציע. אם תגלי שהבעיה רחבה יותר, דהיינו הסימפטומים קיימים גם מעבר לימים של לפני המחזור ניתן לשקול התייעצות עם פסיכיאטר. אני מבינה שאינך מרגישה צורך לגשת כעת לטיפול פסיכולוגי עם זאת עושה רושם שכאשר היה טיפול הסימפטומים של דיכאון (באשר הם) הופחתו עד נעלמו. מאוד יכול להיות שפגישת "חיזוק" אצל אותה פסיכולוגית שטיפלה בך, מדי פעם עשויה לעשות פלאות. מה דעתך לנסות?