19/09/12 15:12
6 תגובות
הצעה למרק אפונה קל להכנה וטעים:
מבשלים חבילת אפונה של סנפרוסט במעט מים עד ריכוך מלא. יחד עם האפונה מבשלים 4 שיני שום גדולות שלמות ובצל גדול פרוס/חתוך. בסיום, כשהכל מרוכך, מוסיפים: 1. כמון לפי הטעם2. מעט בהרט 3. פלפל ומלח.
טוחנים הכל למחית - ובתיאבון!
אפשר להגיד עם קצת שמנת חמוצה בצד.
ברוך הלוי-סגל
מרק דלעת ועוף
המיצרכים
3 כרעי-עוף
300-400 גרם דלעת כתומה, קלופה וחתוכה לקוביות
4 גבעולי סלרי קצוצים(כולל העלים)
3 שיני שום קלופות
1 כף רסק עגבניות
מלח ופילפל שחור
3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מניחים בסיר גדול את הכרעיים, הדלעת, הסלרי, השום ורסק העגבניות ויוצקים מים עד לכיסוי המרכיבים. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות, עד שהדלעת רכה מאד. מתבלים במלח ופילפל שחור,זורים למעלה את הפטרוזיליה ויוצקים לקערית הגשה.
sharon62
מתכון נפלא ברוך, כמו שאר המתכונים שלך בספר "השמן והרזה" מומלץ בחום לכל שוחרי הבריאות בכלל ולסוכרתיים בפרט. שילוב מנצח של ברוך+ הבלוג של אסף. תבורכו!!!
שנה טובה לכולם.
ברוך הלוי-סגל
חן-חן יוכי שרון היקרה,
לו היו כולם מאמצים את הדיאטה דלת הפחמימות
שנוסתה בהצלחה רבה בקמ"ג היו כולן יפות תואר כמוך עם משקל שמור כמו שלך ועם BMI 22 שלא משתנה.
חג סוכות שמח
ב ר ו ך
מיי-רב
האם אפשר לעשות את זה גם עם אפונה יבשה?
אפרת_זיו
לא ניסיתי :-/
sharon62
למיי-רב
להשרות אפונה יבשה. ביום למחרת לשטוף היטב,למלא סיר מעל גובה האפונה, להוסיף גזר חתוך לקוביות קטנות, לצרף שום, כמה חתיכות, להוסיף קוסברה, מלח,ומעט פלפל שחור+כרכום. להרתיח ולהנמיך מעט את הלהבה. להציץ מידי פעם, ןלהוסיף בסוף מים עד גובה מלוא הסיר (לאחר שהאפונה רכה) להוסיף כף/שתיים מרק עוף להרתיח מעט, שוב לפזר קוסברה, והמרק מוכן.