מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אורי אלקיים
פרופ' אורי אלקיים
מומחית לראומטולוגיה, מנהלת המכון הראומטולוגי במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), יו"ר האיגוד הישראלי לראומטולוגיה.
ד
ד"ר חגית פלג
רופאה ביחידה הראומטולוגית בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים . מומחית בפנימית וראומטולוגיה. 
פרופ' מרב לידר
פרופ' מרב לידר
בוגרת ביה״ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב cum laude מומחית ברפואה פנימית (2000) ובראומטולוגיה (2006) פרופ׳ חבר קליני באוניברסיטת תל אביב. מחברת מעל 100 מאמרים ופרקים בספרים בתחום הפמפ, המחלות הראומטיות והאוטואימוניות. מנהלת היחידה הראומטולוגית במרכז הרפואי שיבא.

מובילי קהילה

רם בלס
רם בלס
יו"ר מתנדב בעמותת ענבר למחלות ראומטיות, אוטואימוניות ודלקתיות. מטפל כבר למעלה מ-20 שנה באישתי ומתמודדים יחד עם ראומטיק ארטריטיס (RA).

מחלת גאוט

08/10/15 18:23
4 תגובות

אני מבקשת לדעת ממישהו שיש לו ידע נרחב ומבוסס מחקרית מהי התזונה המומלצת לחולי גאוט. במיוחד לגבי אכילת חלבונים מן החי, קטניות ודגנים. ממה צריך להימנע לחלוטין מהן דרכי הטיפול היעילות להתמודד עם המחלה.

תודה מראש


תגובות

נחמה-4
11/10/15 14:56

באתר האינטרנט יש לציין מחלת הגאוט, ולפנייך כל הדיאטה המותרת עם כמויות.

אפרת_זיו
14/10/15 19:32

הדיאטה המומלצת לחולי גאוט כוללת ירידה במשקל במידה ויש עודף משקל, הגבלה בשתיית אלוכוהול . הגבלה באכילת בשר אדום ומאכלי ים עשירים בפורינים כגון סרדינים . מיעוט משקאות מתוקים ( מכילי פרוקטוז ) והגבלה בפרות מתוקים . מומלץ על אכילת מוצרי חלב דלי שומן, ירקות , דגנים מלאים , דובדבנים , ויטמין D ואף קפה. בנגוד להמלצות בעבראין צורך להמנע מקטניות ואגוזים באופן כללי קל לטפל במחלת הגאוט ולפחות לדעתי לא צריך להכנס לדיאטה קיצונית ( אם כי כדאי להמנע מאכילה מופרזת של בשר אדום ושתיית אלכוהול) . במידה ויש 2-3 התקפים בשנה ולעיתים גם במצבים אחרים מומלץ על טיפול תרופתי קבוע באלוריל ( או פבוריק באינדיקציה מסוימות ) עם טיפול זמני בקולחיצין. בהתקף חריף ניתן להעזר בתרופות אנטידלקתיות ואו קולחיצין. ממליצה לפנות פעם אחת להערכה והדרכה אצל ראומטולוג ואז ניתן להמשיך מעקב אצל רופא המשפחה.

מרווה
14/10/15 22:43

תודה רבה, פנייתי  לאתר נובעת מהעובדה שיש סתירות בכל הקשור לתזונה  במחלת הגאוט . אני מבינה שהבעיה היא החומצה האורית בדם שצריך לדלל אותה .כמו כן להימנע ממזון המכיל פורינים. בחלק מהמידעים מציינים שיש להימנע מספר ירקות כמו אספרגוס , ברוקולי ותרד ובחלק מהמידעים דווקא מומלץ לאכול ברוקולי . כמו כן לגבי קטניות. ומה לגבי דגים בכלל? מה לגבי ביצים?  על כל פנים תודה רבה . smiley

ד--ר-חגית-פלג
מומחה כמוני
רופאה ביחידה הראומטולוגית בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים . מומחית בפנימית וראומטולוגיה. 
15/10/15 0:01

ביצים - לא בעיה. 

היום הגישה שאפשר לאכול  ירקות עם פורינים 

לא ברור לי מה מידת פעילות המחלה אצלך ואם את ה מטופלים בתרופות אך  לדעתי לא צריך להגזים  ולדקדק בחשיבות הדיאטה כל עוד לא מפריזים  במאכלים כגון בשר אדום ולא מגזימים בשתיית אלכוהול .