לחתוך חזה הודו לקוביות של סנטימטר, לתבל במלח, פלפל, קמצוץ קינמון, מקפיצים קלות בשמן זית, להניח בצד. לקחת תפוחים חמוצים מקולפים חתוכים לקוביות באותו גודל של הבשר, תפוח לכל 250 גר', לערבב עם כפית סוכר חום ולהניח בגריל למספר דקות עד ריכוך התפוחים והמסת הסוכר, לערבב מדי פעם. (במתכון המקורי קרמול התפוחים נעשה במחבת עם חמאה). לערבב את הבשר עם התפוחים, להוסיף 100 גר' אגוזי מלך קצוצים, אפשר להוסיף מעט כמון. להכניס את התערובת לריבועי בצק פילו של 12-15 ס"מ, לארוז לשקית ולהבריש את הבצק בעזרת מברשת ושמן זית. להכניס לתנור ב- 180 מעלות ל10-15 דקות. אפשר לשדרג את התערובת עם כף רכז רימונים וכפית דבש. שנה טובה.
שף חיים כהן
מתכונים בהמשך
שף חיים כהן
לחתוך חזה הודו לקוביות של סנטימטר, לתבל במלח, פלפל, קמצוץ קינמון, מקפיצים קלות בשמן זית, להניח בצד.
לקחת תפוחים חמוצים מקולפים חתוכים לקוביות באותו גודל של הבשר, תפוח לכל 250 גר', לערבב עם כפית סוכר חום ולהניח בגריל למספר דקות עד ריכוך התפוחים והמסת הסוכר, לערבב מדי פעם. (במתכון המקורי קרמול התפוחים נעשה במחבת עם חמאה).
לערבב את הבשר עם התפוחים, להוסיף 100 גר' אגוזי מלך קצוצים, אפשר להוסיף מעט כמון.
להכניס את התערובת לריבועי בצק פילו של 12-15 ס"מ, לארוז לשקית ולהבריש את הבצק בעזרת מברשת ושמן זית.
להכניס לתנור ב- 180 מעלות ל10-15 דקות.
אפשר לשדרג את התערובת עם כף רכז רימונים וכפית דבש.
שנה טובה.