מנהלי קהילה


מובילי קהילה

תסמינים חמורים ללא הבחנה
שלום לכולם אני חדש כאן והייתי מעוניין להתייעץ בנוגע לכאבים ולמצב בו אני נמצא בו כבר הרבה זמן ללא מענה רפואי הולם.
הסיפור שלי מתחיל מלפני יותר משנתיים, כאשר התחילו לי כאבי בטן, נפיחויות, גזים אי נעימויות, כאבי חזה הלכתי ועשיתי בדיקות מקיפות - בדיקות דם, גסטרוסקופיה, בדיקת מאמץ, סיטי לב, אולטרסאונד לב, אולטרסאונד בטן, צילום חזה והכל יצא בסדר. אציין כי יש לי פוביה מבדיקות דם וזריקות איתה אני מתמודד שנים ולא היה פשוט בכלל להתמודד עם הבדיקות, במיוחד עם הגסטרו כאשר סירבתי לקבל זריקה הרדמה ועשיתי את הבדיקה רק עם אלחוש מקומי.
רק לאחר כל הבדיקות האלו הרופא החליט לשלוח אותי לבדיקת הליקובקטור שם אכן נמצא החיידק ולאחר הטיפול האנטיביוטי המתאים הוא נעלם.
מספר תופעות מינוריות המשיכו אצלי, כמו סחרחורת קלה, אי נעימות בגוף ועוד מספר תופעות שממש קשות להסבר שליוו אותי אך התעלמתי מהם והנחתי שהם מהלחץ שעובר עלי (עבודה במכירות, לימודים, מבחנים...). התופעות החמירו ונחלשו מידי פעם אבל עברתי את זה.
חשוב לציין שאני אדם ספורטיבי המרבה בפעילות גופנית, לא עישנתי בחיי, ואוכל בדר"כ אוכל מזין ובריא.
הבעיה צצה מחדש לפני משהו כמו שלושה-ארבעה חודשים כאשר הסימפטומים הבאים החלו:
-כאבי בטן עזים (בעיקר עליונה וכל צד ימין, גם גב ימני תחתון)
-חוסר תאבון וירידה במשקל (החוסר תאבון הולך ובא והירידה במשקל נעצרה בשלב מסוים)
-שלשולים מידי פעם ויציאות דחופות ( 2-5 פעמים ביום), כאשר בדר"כ לאחר היציאות ההרגשה קצת משתפרת.
-דופק מהיר וחוסר שקט
-לשון עם חיפוי לבן בדר"כ בבוקר והרגשה מגעילה בפה ולאורך כל הוושט עד לקיבה ולאחר שתיית קפה הלשון נצבעת בצבע צהוב. שמתי לב כאשר אין חיפוי אני מרגיש טוב יותר.
-גרעפסים שמגיעים איפשהו מהחזה (אפילו אם לא אכלתי הם מגיעים) וגורמים לשחרור מסוים בלחץ אשר אני מרגיש בחזה/בטן(לא נפשי)
-סחרחורות/חוסר שקט/לא מצליח להתפקס/חולשה/הרגשה כאילו אני עומד לקרוס או להתעלף ועוד תחושות מוזרות שעוברות לי בגוף אך קשה לי להסביר אותם כי לא חוויתי דברים כאלו מעולם.
חזרתי לרופאים, בהתחלה חשבו שזה עוד פעם החיידק אך לאחר בדיקה שללו את זה. עשיתי שוב צילום חזה, אולטרסאונד בטן, בדיקות מאמץ, אק"ג, אולטר לב, וכל בדיקת דם אפשרית לדעתי ושהערכים הבעייתיים היחידים היו:
-Glucose (B) 70-100 : אצלי 103
-RBC-Red Blood Cells 4.5-5.5: אצלי 5.88
-Lymphocytes % 22-43: אצלי 44.3
אני מאמין שהערכים לא גבוהים במידה רבה שזה יהיה הבעיה.
חשוב לציין כי לא פוסל מצב נפשי אך אני לא יודע אם מצב נפשי יכול להביא לתסמינים ולחומרה הזאת. עוד אגיד כי אבי נפטר לפני כשנה מסרטן הלבלב וכל המעבר איתו בבטי חולים והתמודדות לא הועילו להרגשה שלי. עוד נושא הוא שאני וחברה שלי נפרדנו לא מזמן, לפני חודשיים אך התסמינים הגיעו לפני הפרידה.
אני לא אומר שזה לא מצב נפשי/דיכאון/חרדה/לחץ, אבל אני בספק אם דבר כזה יכול לגרום לכאבים ולסימפומים כאלו חמורים. כמו כן אני גם ככה שרוי במצב של תסכול ואין לי איכות חיים נורמלית, לא מתפקד כמו שצריך אך הכאבים מביאים אותי למצב הזה ככל הנראה....
מעבר לזה הלכתי לנטורופאתית שאמרה שהכל מלחץ, נתנה לי כל מיני תוספי תזונה שלא עזרו. כצעד נוסף הלכתי לדיקור סיני. המדקר אמר שזה רק מלחץ ויש לי כנראה חוסר בסרוטונין ולאחר הטיפול הראשון הרגשתי בריא לחלוטין, חזר לי הצבע לפנים והתחלתי לתפקד כרגיל. תוך כדי הטיפול הרגשתי טוב יותר ולאחריו. לצערי ככל שהזמן חלף הטיפולים פחות השפיעו והתחלתי להרגיש רע יותר.
הבדיקה הבאה היא סיטי בטן ולאחר מכן אני עובד עצות.
אם יש לכם רעיונות איזה עוד בדיקות אני יכול לעשות?
האם אתם חושבים שזה המצב הנפשי?
משהו שיכול לעזור לי?
מקווה שזה לא פוסט ארוך מידי...
תודה מראש!
ד"ר גור רות
חן היקר שלום,
הפוסט אינו ארוך והינו די ממצה, והתרשמתי מאד מהתובנות שלך הן לגבי מצבך הגופני והן לגבי מצבך הנפשי.
אולם איני חושבת שזו הבימה הנכונה ולכן לא קיבלת תשובות.
בקהילת כאב חברים אלפי אנשים שסובלים מכאב כרוני. הקהילה נועדה כדי שיהיה להם מקום לשוחח על הכאב.
אתה בעצם זקוק לחוות דעת מקצועית ואבחון - זה לא המקום.
אני בכלל לא מתמצאת בגסטרו אבל גם לו הייתי האינטרנט אינו מקום לחוות דעת מקצועית. המרפאה היא מקום לעשות כן אחרי בדיקתך ובדיקת כל מה שתביא איתך.
החבר'ה פה לא יוכלו לעזור- הסיכוי שתמצא כאן מישהו כמוך שיכול לתת רעיונות להתקדם הוא קלוש.
אני ממליצה לפנות לקהילת קרוהנס - וקוליטיס - הם לדעתי הכי מתמצאים בגסטרו ולפחות יוכלו להפנות אותך לאן לפנות.
בנוסף כדאי שתלך לקבל חוות דעת נוספת מרופא גסטרו אחר או פנימאי. לעיתים דברים כאיהל יכולים להגרם מזיהום למשל של טפילים ועוד דברים. כדי שעיניים חדשות ללא שום דעה קדומה יסתכלו עליך ועל כל החומר לפעמים מה שלא נראה ברור בהתחלה הולך ומתבהר בהמשך.
שיהיה בהצלחה.
ד"ר גור.
chen3
תודה על ההקשבה והעצה!
אנונימי157
היי חן,
אומנם עברו כמה שנים אבל אני מקווה שתקפוץ לך התראה במייל ותראה את התגובה שלי, אני חווה תסמינים מאוד דומים לשלך במיוחד הגזים והכאבים בחזה, האם מצאת פתרון?
chen3
היי אנונימי157,
זה מצחיק אכן קפץ לי התראה במייל, בכלל שכחתי שכתבתי את הפוסט הזה.
מאז עבר הרבה זמן המון השתנה ואני מרגיש הרבה יותר טוב ואתן לך את מה שאני חושב שיש לי ואיך אני מתמודד.
אחרי כל הבדיקות שעשיתי כבר התייאשתי ופניתי לרפואה אלטרנטיבית - דיקור ורפלקסולוגיה שמאוד עזרו לי(אני לא הייתי חסיד של זה אבל אמרתי מה כבר יכול לקרות, הייתי מוכן לעשות הכל)
ומעל ומעבר הפנמתי בעצמי שכנראה המצב נפשי והוא משפיע על הגוף, מעולם לא חשבתי שלחץ נפשי יכול להרגיש 100% כמו כאבים פיזיים איומים ומסתבר שכנראה זה המצב.
לקחתי את עצמי בידיים, עברתי טיפולי דיקור/רפלקסולגיה על בסיס קבוע, הגברתי את הפעילות הגופנית (מעלה את הסרוטונין בצורה מעולה), מצאתי בת זוג מדהימה שעזרה לי עם כל המצב והכילה אותי.
מאז היו לי גם התקפי חרדה איומים שלא ידעתי איך להתמודד ואישתי (דאז חברה שלי) מעבר להכלה והבנה שעזרו לי גם נחשפתי דרכה וחברים שלה למריחואנה. בחיים לא חשבתי לעשן וזה דבר שבכלל לא עניין אותי ולא רציתי לנסות אבל בגלל כל מה שעברתי לא היה אכפת לי כבר.
ככל הנראה מה שהיה/יש לי הוא מלחץ נפשי של החיים...
פטירת אבא/לחץ מלימודים/עבודה/חרדות שאני לא יודע שקיימות בכלל וככל הנראה צריך טיפול פסיכולוגי עמוק להבין ממה כל דבר נובע וזם גרם לירידה בסרוטונין/התקפי חרדה/כל הכאבים שהרגשתי.
המריחואנה+ספורט+חברה שלי הוציאו אותי מזה והכי חשוב ההבנה שזה ככל הנראה לא גופני, שחרור של התפיסה שאני צריך להבין שזה כנראה נפשי וללעבוד על זה עם עצמי.
מה שכן חשוב לי לציין שיום אחד עישנתי רפואי נקי וזה גרם לי להתקף חרדה הכי חמור שהיה לי בחיים והתופעות נמשכו כמה ימים, לכן ממליץ להבין איזה סוג אתה לוקח. מאז אני לא מעשן, מידי פעם יש התקפי חרדה קטנים, כאבים פה ושם אבל ההבנה שזה נפשי עוזרת לי עם ההתמודדות + יש ילדים כבר+ עבודה כעצמאי ועוד דברים טובים בחיים שלי + קשיים וגם אין לי זמן לחשוב על זה כל כך ולכן זה גם לא כל כך בא.
הייתי מאוד רוצה לעשות טיפול אצל פסיכולוג להבין דברים עמוקים יותר אבל הזמן לא מאפשר...
ההמלצה שלי אליך -
1) דבר ראשון לבדוק שאין הליקובקטור, גורם לכל כך הרבה תופעות פיזיות ונפשיות. הרופאים לא מדברים על זה אבל בבדיקה פשוטה ניתן לגלות ולטפל בזה
2)במידה וזה לא הליקובקטור - ספורט+תזונה מאוזנת ובריאה (הפחתת פחמימות פשוטות, יותר חלבונים, הפחתת סוכר, פחות אלכוהול וכו וכו)
3)פנייה לגורמי מקצוע
אני מקווה שעזרתי :)
ד"ר גור רות
איזה יופי חן!
כל שך שמחה ששיתפת!
שמחה גם שהוטב לך!
ד"ר גור.