מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.

ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין

פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסלצאת ממעגל הקסמים
לצאת ממעגל הקסמים
23/04/15 9:03
7 תגובות
שלום רב
אני רוצה לדעת אם מישהו מכיר את הספר והאים הוא מומלץ?
דני ש
דיאטת דפ"ם המפורסמת,אני ניסיתי ואחרי כמה ימים נשברתי עקב הרגשה כללית רעה,יש דיווחים שהדיאטה עובדת,אוכלים הרבה בשר ובייצים,אבל יש גם דיווחים מהטבעונים שאוכלים בדיוק להיפך וגם הם אומרים עוזר לי,למי נאמין ?
ליהי גודני
אילן שלום, הספר "לצאת ממעגל הקסמים" דן בדיאטת הפחמימות הספציפיות/ מורכבות. הוא נכתב ע"י איליין גוטשל, ביוכימאית שבתה חולה בקוליטיס כיבית ולטענתה הדיאטה עזרה לה. העיקרון עליו מתבססת הדיאטה הוא אלמינציה או הוצאה של כל הפחמימות המורכבות בדיאטה מתוך מחשבה שבדלקת נפגעת ספיגת הפחמימות המורכבות והן מותססות ע"י חיידקים שמפרישים מתווכים שמגבירים את הדלקת. מבחינת הוכחות בספרות המדעית, יעילות הדיאטה לא נחקרה למעט 2 מחקרים קטנים בילדים שמראים שיפור במדדים דלקתיים, מנגד ישנם מחקרים שבחנו דיאטות אחרות שכללו פחמימות מורכבות וגם הם הראו שיפור במדדים דלקתיים. נכון להיום, יעילות הדיאטה אינה מוכחת. בפועל יש מטופלים שניסו את הדיאטה וחוו שיפור וכאלו שניסו ולא חוו שיפור או התלקחו למרות שהקפידו על הדיאטה. רוב הדיאטות שנחקרות מבוססות על הפחתת מזונות, בעיקר מזון מעובד וככל הנראה זה יעיל, במיוחד לאור העובדה שהיום אנו חשופים למזונות מעובדים רבים (חלק ניכר מכילים פחמימות), אבל האם הפחתת פחמימות כגון אורז ותפוח אדמה הכרחיים? זה לא מוכח. אם תעיין בפוסטים קודמים תוכל למצוא עוד מידע (חפש דפ"מ). בכל מקרה בהצלחה בכל דרך שתבחר ואל תשכח להתייעץ עם איש מקצוע על מנת לוודא שהתזונה שלך מאוזנת. חג שמח, ליהי גודני
דני ש
גם לי נראה שזה המכנה המשותף,הורדה של מזון תעשייתי מעובד,בכל אופן אף אחד לא יודע נכון להיום מה גורם לקוליטיס
bb1
מציעה לעיין בספר "מחקר סין". הספר גורם להבנה של תהליכים רבים . מומלץ.
אבי 1959
חיפשתי לטובת אלה שלא מכירים את הספר בגוגל ורצ"ב הסבר קצר מויקיפדיה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%97%D7%A7%D7%A8_%D7%A1%D7%99%D7%9F
אבי 1959
וגם את מאמרו של מיקי בן דור שהתפרסם בדה-מרקר שלא ממש מפרגן:
http://cafe.themarker.com/post/1685876
אני באופן אישי לא הייתי משנה את התזונה שלי בהסתמך על אף ספר אלא בהתיעצות עם רופא מומחה או תזונאי שמכיר את מצבי הרפואי שלי ובמעקב צמוד.גוף שלי כשהיה בריא יכול היה לספוג הרבה טרנדים , אך נראה לי שבמצב של מחלה כרונית כדאי להסתמך על אנשי מקצוע.
אריאל6
אני סובל מקרוהן כ-18 שנה. קראתי את הספר ומצאתי אותו מעניין ושימושי. החלטתי לבדוק את הרעיון המרכזי שליהי הציגה בתגובתה, ולמעשה איני אוכל פחמימות מורכבות כשנה וחודשיים, בכוונתי להשלים שנתיים ולבחון את בריאותי. בנוסף איני אוכל בשר (דגים מדי פעם אני כן אוכל).
באופן כללי אני מרגיש טוב, אפילו טוב מאד. קשה לדעת האם לייחס זאת לדפ"מ או לדברים אחרים שאני עושה (כמו כורכום למשל) או אולי דברים שאינם קשורים בהכרח בתזונה.
אין לי ספק שמעבר לתזונה בריאה, שתייה נכונה של מים, פעילות גופנית ופסיכולגיה חיובית ומקדמת של החיים בין השאר גם יטיבו עם קרוהן אבל האם (כמו שליהי כתבה) אורז, תפוחי אדמה, בטטות ואפילו קינואה הם בעייתיים עבור מערכת העיכול שלי - אין לי תשובה לזה.