מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.

ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין

פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסקוליטיס כיבית
קוליטיס כיבית
12/01/15 8:30
1 תגובות
הי שלום לכולם!
אני בן 28 ולפני כשנתיים וחצי אובחנתי כחולה בקוליטיס, התחלתי עם סטוראידים וראפסל לאחמ"כ עברתי לסלאזופירין בהמשך נכנסתי לרימיסייה ושוב התפרצויות. לפני חצי שנה שוב היה לי התפרצות ושוב סטוראידים אם תרופה נלווית אבל בכל פעם שאני יורד במינון של הקורטיזון זה שוב חוזר, בביקורי האחרון אצל הגסטרו לפני שבועיים הוא העביר אותי לכדור בשם אימורן וכמובן הורה לי להמשיך אם מינון מקסימלי של פרדניזון, בבדיקות דם שעשיתי אמש מדדי הדלקת עלו למרות הטיפול התרופתי החזק וכמובן שאין שום שינוי בהרגשה שלשולים כאבי בטן וכו, השאלה שלי היא מה עוד אפשר לעשות והאם זה נורמלי שפרדניזון לא משפיע?
פרופ' איריס דותן
שלום מאיר,
סטרואידים כגון פרדניזון הינם תכשיר יעיל למדי כטיפול לקוליטיס כיבית פעילה בטווח הקצר. במידה ויש צורך בטיפול חוזר בסטרואידים מקובל לשקול תוספת תכשירים נוספים כגון אימורן (אזאטיופרין) כפי שקיבלת, או טיפול ביולוגי.
במידה והטיפול בסטרואידים אינו משפיע או משפיע חלקית, כדאי לדון עם הרופא/ה המטפל/ת בסיבות האפשריות לכך, וישנן מספר סיבות כאלו (מחלה פעילה למרות טיפול, זיהום-למשל חיידקי או ויראלי, שימוש בתכשירים תרופתיים במקביל כגון מקבוצת ה NSAIDS, ועוד). ההתייחסות מבחינת הבירור והטיפול לכל אחת מהאפשרויות היא שונה. כיון שתחילת ההשפעה המיטיבה של אימורן צפויה רכ כ 10-12 שבועות לאחר התחלת הטיפול, באם לא תהיה השפעה משמעותית של הטיפול בסטרואידים (שאחרי שבועיים במינון גבוהה צפויה) כדאי כאמור לדון עם הרופא/ה בהמשך הבירור/טיפול.
מאחלת התאוששות מהירה וכל טוב ד"ר איריס דותן