מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)
ד
ד"ר טלי דרורי
מנהלת המרכז לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה בבי"ח שיבא
שרה שויצקי
שרה שויצקי
פסיכולוגית במחלקה לטרשת נפוצה במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא בתל השומר. בוגרת תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית מאוניברסיטת בר אילן, בהצטיינות. בעלת ניסיון רב בעבודה עם אנשים המעוניינים בעיבוד רגשי, הבנה עצמית ויצירת שינוי בחייהם. הגישה שלי, בחיי האישיים והמקצועיים כאחד היא בראש ובראשונה לראות כל אדם באשר הוא, כאדם, שהוא עולם ומלואו, ולייצר קשר אישי, בגובה העיניים. הכשרה ותחומי עניין: טיפול בגישה דינמית חוויתית - EDT, טיפול בגישת קבלה ומחוייבות - ACT, טיפול בגישה קוגניטיבית התנהגותית - CBT, הכשרה בפסיכותרפיה קבוצתית, השתלמות בהתערבות זוגית ומשפחתית וטיפול מיני, השתלמות העמקה בטיפול בטראומה מורכבת, הכשרה בטיפול רגשי באמצעות מציאות מדומה - VR. התמחות: פסיכולוגית שיקומית מומחית ונוירופסיכולוגית קלינית

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהאסקלציה במחויבות

אסקלציה במחויבות

14/10/14 9:21
12 תגובות

דניאל כהנמן, פסיכולוג חברתי, קיבל את פרס נובל לכלכלה (ביחד עם עמוס טברסקי ז"ל). אחד המושגים פורצי הדרך שהשניים הגדירו הוא "אסקלציה במחויבות". הדרך הפשוטה ביותר להסביר את המושג הינו באמצעות מהמרים בקזינו: ככול שהם מופסדים יותר כך קטן הסיכוי שיקומו משולחן ההימורים. בעולם העסקי – ככול שאנו מושקעים (רגשית וכספית) בעסק כך קטן יותר הסיכוי שנגור אותו גם אם הוא מפסיד.
לדעתי התופעה מתרחשת גם אצל חולים רבים (ואני לא ממש שונה...): ככול שאנו מחויבים לטיפול או החלטה שעשינו כך קטן הסיכוי שנשנה אותו גם אם המדדים האובייקטיבים מראים אחרת. לדוג' התחלתי להשתמש בתרופה X. היא תרופה חדשה, מהווה הבטחה גדולה ובעלת סיכויי מניעת התקף גבוהים. אז מה אם היא מגבירה את העייפות והספסטיות? אני בחזית הרפואה. ובכלל מאז ששמעתי עליה ועד שהתחלתי לקחת עברו שבועיים בהם הציפיה לתרופה שתשנה את חיי גדלו לממדי ענק. אני לא אחליף טיפול.
אסקלציה במחויבות מתרחשת כל הזמן. ומשפיעה על איכות ההחלטות שאנו מקבלים. זהו חלק מהטבע האנושי ואני לא חושב שיש דרך למנוע אותה. אני כחולה מבחין כיצד התופעה באה לביטוי בהחלטות שאני מקבל. חשוב לי שהרופאה שלי תוכל לקבל החלטות ללא נוכחות עיני בהן יש קצת לחלוחית, ואחרי שהשפעת הביקור המתלהב (אני מסוגל להציג עשר תרופות בחמש דקות) שלי עברה.
במבט ראשון אסקלציה במחויבות היא מושג אקדמאי שממש לא קשור אלינו. במבט שני חשוב שכולנו נכיר כיצד המושג משפיע על הבריאות שלנו ועל איכות הטיפול שאנו מקבלים.
בפרק הבא: אינטלקטואליזציה.


תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
14/10/14 9:35

מסכים smiley. ולגבי הדרך למנוע את התגובה הטבעית שתיארת שמשותפת לרוב בני האדם - מודעות. ברגע שכתבת על כך, במידה ואנשים יוכלו לזהות כיצד האסקלציה במחויבות באה לידי ביטוי בחייהם או בניהול המחלה, הם יוכלו להעביר עליה ביקורת ובמידת הצורך לתקן אותה. הנטיות האנושיות משפיעות עלינו כאשר אינן במודעות, אך ברגע שקיים הסבר כפי שנכתב והנטייה עולה למודעות, אז לכל אחד יש את הבחירה האם לפעול לפיה או לא.

יש צורך במודעות גבוהה, יכולת אינטרוספקציה, כנות של כל אחד עם עצמו, כוח לבצע שינויים, גמישות מחשבתית, אמונה (הרבה דברים והרשימה אפילו רק חלקית) ואז ניתן להתנגד לנטיות או ההטיות האנושיות המשפיעות עלינו - בהחלט אפשרי.

מיכל13
14/10/14 14:48

רונן, בראבו !!!

רונן-חן
14/10/14 14:55

תודה!!

Rene2
15/10/14 17:34

יש לה צדדים טובים לאסקלציה....לך תשאל את אברהמסון, הגומל הידוע...ברגע שהנחת אצלו סכום כסף נכבד אתה לא תרצה להפסיד אותו תמורת שאכטה ותכריח את עצמך להיגמל.

או להיבט אחר...ככול שמחזר נלהב אחר אישה משקיע בה יותר יהלומים ושאר מטעמים, כך היא גם הופכת יותר ויותר להיות מוערכת בעיניו.

ערן בחר להעניק למילה - הבחירה - בולד משמעותי. אני הייתי מעניקה דווקא למילה - מודעות - פונט שמן יותר, מה שהופף את הבחירה לנכונה יותר....אנחנו מאוד טובים להגרר לידוע, למוכר, אנחנו פחות טובים בלבצע שינויים.

ברגעים שהאסקלציה יושבת חזק והמודעות בשפל, אני הייתי מציעה לנו החולים להעביר אחריות בחירה למישהוא שאנחנו סומכים עליו ומכיר את המחלה שלנו ואותנו. חולי טרשת נפוצה סובלים לא מעט מתשישות מנטלית

 

רונן-חן
16/10/14 18:19

אני חשבתי שאת מרימה לפסיכולוג להנחתה אבל הוא לא הגיב. נתתי כמעט 24 שעות... שוב כהמן וטברסקי (1972) הטייה קוגהיטיבית היא הטייה בתפיסה. הדוגמא שנתת - תשלום גבוה לגמילה מעישון יוצר מין דיסוננס קוגניטיבי. היצור האנושי שואף להימנע מחוסר התאמות (דיסוננס) ולכן יפעל ע"מ "לישר" את חוסר ההתאמות. לדוג': אם שילמתי מלא כסף כדי להפסיק לעשן כנראה השיטה עובדת ואני בטוח אפסיק. זה אנושי. דוג' אחרת - אם אני מטופל במרכז גדול ונוסע שעות כדי לראות רופא כנראה שזה המרכז הטוב ביותר והרופא מצוין...

רונן-חן
16/10/14 18:20

ועוד על כל מושג שנראה כאן ניתן לקרוא בויקיפדיה.

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
18/10/14 8:38

אני חושב שטוב להכיר את כל העקרונות הפסיכולוגים המשפיעים, ולצד זה להכיר שבני אדם הם מאוד מורכבים. כל העקרונות שצויינו בשיחה נכונים ואני אפילו נתקל בהם הרבה בטיפוליי, האסקלציה, הדיסונס הקוגניטיבי, העלאה למודעות וגם השקעה באובייקט (שהוזכר ברמזים). אליהם יש עוד עקרונות פסיכולוגים רבים שאנו יודעים שמשפיעים על ההתנהגות והמחשבה של אנשים ועוד חלק גדול שאינו מוסבר עדיין. פעמים רבות ישנה אינטראקציה בין כללים או התנגשות בין עקרונות פסיכולוגים ואז נכנסים האישיות וההיסטוריה האישית שיכולה לעזור לנבא כיצד האדם יגיב וגם זה לא תמיד מדוייק.

Rene2
18/10/14 9:50

מסכימה עם ערן. מקצוע הפסיכולוגיה סבוך מורכב בעייתי הוא קצה חוט לעיתים. הוא הכול וכלום (בטיפול כושל) דר ארווין יאלום אמר פעם בספרו תיילן האהבה...אי ודאות הוא תנאי הכרחי במקצוע. המטפל חייב תמיד לחקור ולא להכניס מטופל לאידיאולגיית טיפול מסויימת..היכולת. של המטפל לפקפק ולהבין שאין ודאות במקצוע הזה הויא יכולת חשובה להצלחת הטיפול

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
18/10/14 10:03

תודה רנה,

אולי זיהית דרך התגובות שלי, כי אני חסיד גדול של ארווין יאלום wink

מסכים עם כל מילה ויש עוד הרבה שניתן להרחיב בנושאים האלה. הדבר הראשון שעלה לי לראש שקראתי את דברייך, כמה קבלה של אי ודאות נחוצה לתפקיד הפסיכולוג וגם כמה היא נחוצה כדי להתמודד עם טרשת נפוצה...

אני משתדל להכיר כמה שיותר מחלות לעומק, אינני מבטיח שחקרתי וגיליתי את כולן כפי שהייתי רוצה, אך מניסיוני והיכרותי מחלת הטרשת הנפוצה מהווה את האתגר הגדול ביותר ליכולת ההתמודדות עם חוסר וודאות.

Rene2
19/10/14 0:10

אי ודאות וטרשת נפוצה. צמד חמד..... אותי מפחידה יותר העובדה שאי הודאות במחלה הזו כבר לא מפחיד אותי יותר.

אני לא מקנאה בך ערן, בחרת לך ח'תכת מקצוע.

האם לפסיכולוג יש גם פסיכולוג?

היכן פסיכולוגים פורקים מעליהם את המטען הבלתי אפשרי הזה?

 

 

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
19/10/14 9:09

כן, גם לפסיכולוגים יש פסיכולוג.... wink

רונן-חן
19/10/14 14:36

תמיד לפסיכולוג יש פסיכולוג. אמנם לא בחוק אבל (מבחינה אתית) הפסיכולוג בטח ירצה לקבל הדרכה. אני תמיד דואג שהמטפל יקבל הדרכה ראויה. אני לא מאמין שהפסיכולוג יוכל לתמודד איתי לבד...