מנהלי קהילה

ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן

ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר

מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2 נפילות סוכר
נפילות סוכר
29/08/14 12:34
6 תגובות
שלום,
בת 39, בריאה בדכ, לא ידוע לי אם יש לי סוכרת. אני רזה מאוד מטבעי (בלי דיאטה) ורוכבת על אופניים כל יום לעבודה, כחצי שעה ארבעים דקות רכיבה מצטברת ביום. בבדיקות דם מלפני שבוע הכול תקין, גלוקוז 83 (בצום), שומנים נמוכים, כולסטרול מעולה. אבל לאחרונה יש לי נפילות סוכר. תמיד היו לי מדי פעם, אבל לאחרונה נראה לי שיותר, פעם בשבוע שבועיים. זה קורה אחרי שלא אכלתי הרבה זמן. יש לי נטייה לשכוח לאכול, ואם אכלתי משהו ממש קטן בבוקר, ואז פספסתי את שעת האוכל זה עלול לקרות. רעד בידיים ותחושת חולשה לא נוראית, אבל חולשה.
קראתי שאלה יכולים להיות הסימנים לטרום סוכרת. וכחרדתית מטבעי, במיוחד בענייני בריאות, רציתי לדעת אם עליי לבקש מהרופאה בדיקות נוספות. לא יודעת אם אני סתם מתרגשת כי אני היפוכונדרית, או שיש פה משהו ושכדאי לבדוק.
אשמח לתגובות
שבת שלום
ד"ר דינה ראלט PhD
האם את יודעת שיש לך נפילות סוכר בעקבותת מדידת רמות הסוכר?
בהחלט שווה לפנות לרופא לברר אם אין לך סוכרת סמויה. האם שמת לב לקשר בין נפילות הסוכר ובין מה שאכלת קודם? מתח?
ליאתיק
דינה שלום,
תודה על ההתייחסות.
לא מדדתי רמת סוכר, זו תחושה, אני מכירה את זה, מין רעד בידיים ותחושה של קצת חולשה.
מאוד ייתכן שזה קשור במתח, עוברת עלי תקופה נפשית קצת קשה בחודש האחרון.
אני לא יודעת להגיד מה אני אוכלת לפני כן, אבל זה קורה בשבירת שגרה. בדכ אני אוכלת ארוחות קטנות עד הצהריים, מנשנשת, ורק בצהריים המאוחרות, סביבות ארבע, אוכלת ארוחה גדולה (בדכ בריאה, אני מקפידה על אוכל מזין והמון המון ירקות), ואז אולי אוכלת משהו קטן בערב.
הנפילות קרו תמיד לקראת הצהריים, אחרי הרבה קפה ומעט מאוד אוכל כמו רצועות גמבה וטחינה, או קצת קרקרים וטחינה. הקפה עם סויה, שיש בה הרבה סוכר. מאוד ייתכן שהקפה קשור לזה. יכול להיות?
אני מאוד מאוד מודאגת. אני גם סובלת מחרדות בריאותיות קשות, זה ממש משתק אותי.
מה דעתך?
elico1979
אני חושב שרצוי מאוד שתפני לרופא שלך להמשך בירור התופעה הזו בהקדם האפשרי, כדי לברר מה בדיוק גורם לנפילות סוכר הללו ולוודא האם יש או אין לך נטייה לסוכרת. הפקדה על ארוחות סדירות חשוב גם עבור מי שאינו סובל מסוכרת וייתכן שחסר לך רכיב כלשהו בתזונה שלך שיש להוסיף אותו או לאכול יותר ממנו.
mandolino
ליאתיק היקרה שלום לך. התשובה לבעייה שלך נמצת ממש בין השורות שאת כתבת. כל אדם בריא ורזה במיוחד , , שגם רוכב על האופניים כל יום לעבודה , ובנוסף יש לא נתייה לשכוח לאכול ו אם במקרה טוב , שנזכר , אוכל רק בארבע אחרי צהריים ארוחה גדולה , ומהבוקר , ( 8.00 עד 16.00 ) = 8 שעות , אוכלת , רק נישנושים וקפה ????
אני חושב , שאת מסיימת יום עבודה , חוזרת באופניים מעבודה ו את אוכלת (תתקני אותי עם אני תואה)
תקומי שעה מוקדם, תכיני לעצמך ארוחת בוקר , ממש גדולה , מכל וכל. ומהבוקר עד שעה שאת רגילה לאכול צהריים
תוכלי לנשנש עם תרגישי צורך. ידוע לכל ,שארוחת בוקר מלאה ואשירה , בלי פשרות זה בסיס , אם לא תנאי , לאורך
חיים בריא. ויש ארבה מאוד פידגמים ו אימרות על סדרי ארוחות ביום ועל חשיבותם בין אחד לשנייה. לדעתי את בריאה כמו סוס (כמו שאומרים במקומותינו ) בתנאי שתעשי שינוי קטן בסדר יום שלך.
כאן ברשותך, אני מבקש תגובה מי דר. דינה ראלט אל הנאמר . משה
דר' משה זילבר
שלום רב,
לא קובעים אבחנה של "נפילות סוכר" בלי להוכיח שהן קיימות.
במילים אחרות, עליך להצטייד (דרך מרפאת קופ"ח אליה את שייכת) במד-סוכר ביתי (גלוקומטר), לקבל הדרכה כיצד להשתמש בו (זה פשוט מאד), ולהתחיל למדוד בכל פעם שאת חשה "נפילה".
עם התוצאות גשי בבקשה לאנדוקרינולוג.
בכבוד רב,
ד"ר זילבר
נעמי קידר
שלום,
ראשית, הפחיתי לחץ וחרדה, ממליצה על יוגה 1-2 פעמים בשבוע או משהו מרגיע אחר. תקבעי בהחלט פגישת ייעוץ עם הרופא בקופ"ח ובצעי את בדיקות הדם הדרושות.
כעת הקפידי על ארוחות מסודרות, בריאות, משביעות וטעימות, ביחוד על ארוחת בוקר, קבועה, היא יכולה להיות בבית לפני שאת יוצאת או שאת מגיעה לעבודה. מציעה לך סנדביץ מלחם/לחמניה משיפון או קמח מלא או דגנים עם אבוקדו, טחינה, גבינה, ירקות ובתוספת שתייה: מים, תה צמחים, גם נס קפה ללא סוכר. את יכולה גם לאכול בבית יוגורט עם פרי ואגוזים ואחר כך בעבודה לאכול סנדביץ'. במשך היום נשנשי לך פירות, אגוזים והקפידי שלא יעברו יותר מ 3 שעות בין ארוחה לארוחה.
בזמן שאת מרגישה נפילת סוכר בדקי עם מכשיר הגלוקומטר את רמת הסוכר.
בהצלחה