מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל

פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו )
מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב.
בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס.
סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית".
מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י.
בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה
www.profleiba.com
ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
תמצית עלי מרווה רפואית
19/08/14 0:19
3 תגובות
שלום
בן 40
סובל מהזעת יתר בכל הגוף (כך שטיפול מקומי לא מתאים עבורי).
קראתי שצמחח המרווה רפואית (ניתן להשיג או בחליטות או בכמוסות של סולגאר) יכול להועיל לייבש את הזיעה.
כתוב גם שיש לו תכונות של כיווץ כלי דם. מאחר ואני סובל מלחץ דם גבולי/לעיתים קצת גבוה (לא מטופל בתרופות), רציתי לשאול האם יש בעיה בנטילת תוסף/חליטה של צמח המרווה?
תודה
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
ד"ר נעמי לוין יינה
שלום לך,
אני רופאה קונבנציונלית, כך שאינני בקיאה בצמחי מרפא למיניהם ותוספי מזון כאלו. אולם, לא מכירה בשום הנחיות בספרות הרפואית האוסרות על שימוש במרווה בחולים עם יתר לחץ דם, כך שאינני חושבת שיש בעיה עם כך. בכל מקרה, הדרך הכי טובה היא שתנסה ליטול תוסף או חליטה של צמח המרווה, וסביב זה תעקוב בצמידות אחר לחץ הדם שלך. אם תשים לב שיש עליה בערכיו, אז פשוט תפסיק את המרווה.
דניאל23
תודה רבה על המענה
ושאלה נוספת
האם ידוע לך אם יש הגבלה בצריכת תה ירוק בהקשר ללחץ דם?
מדברים הרבה על הסגולות הרפואיות של תה ירוק, אך מצד שני יש בו גם קפאין.
ובשביל לקבל את התועלת מהתה יש לצורך כמה וכמה כוסות ליום.
תודה
ד"ר נעמי לוין יינה
שלום לך,
בתה באמת יש קפאין, בסוגים שונים יש כמויות משתנות. המלצתי היא בדיוק כפי שאמרתי לגבי המרווה. אפשר לשתות כמה כוסות ולעקוב אחר לחץ הדם, ובמידה ורואים שהוא נוטה לעלות, להפחית את הכמויות, עד שתגיע לכמות שמצד אחד תיתן מסגולותיה הרפואיות, ומצד שני לא תגרום לעלית לחץ הדם.