שלום, מתכון שמככב אצלנו גם במשך השנה. לא זוכרת מהיכן העתקנו. בראוניז לפסח
המרכיבים 250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות 250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 1 כוס (200 גרם) סוכר 3 ביצים 1/8 כפית מלח 1/2 1 כוסות (150 גרם) קוקוס טחון 2 כפות קמח מצה דק 1 כוס (100 גרם) אגוזים, קלופים וחתוכים גס ההכנה 1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב. 2. שמים בקערה מתאימה למיקרוגל את השוקולד והחמאה, ומחממים במיקרוגל בפרקי זמן קצרים, עד שהשוקולד והחמאה נמסים. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומצננים קצת בטמפרטורת החדר. כשהעיסה צוננת, מוסיפים פנימה את הביצים, הקוקוס וקמח המצה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. אופים 30-25 דקות, עד שהחלק העליון יציב אבל העוגה עדיין רוטטת קצת כאשר מנענעים את התבנית בעדינות. מוצאים ומצננים כשעה לפחות בטמפרטורת החדר (ואפשר גם לאחסן במקרר, אם יש לכם זמן, עד ההגשה. ככל שהבראוניס יהיו קרים יותר, הם ייחתכו טוב יותר). 3. מוציאים את הבראוניס בזהירות מהתבנית, על ידי כך שאוחזים בקצות נייר האפייה משני הצדדים ומרימים. חותכים בזהירות את קצוות הבראוניס וחותכים את העוגה לריבועים אחידים. מגישים או שומרים עד שבוע בכלי אטום, בטמפרטורת החדר
אי-אפשר לרדת במשקל ולרדת על העוגה בו-זמנית. למסקנה הזאת הגעתי לפני כ-22 שנה. , מאז שניפרדתי מ-20 הקילוגרמים העודפים שסחבתי עלי, אני כבר לא זקוק לעוגה נגד תוגה. פסח שמח וכשר, ב ר ו ך
אפרת_זיו
חלבי או בשרי?
חגיתי
שלום,
מתכון שמככב אצלנו גם במשך השנה.
לא זוכרת מהיכן העתקנו.
בראוניז לפסח
המרכיבים
250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים
1/8 כפית מלח
1/2 1 כוסות (150 גרם) קוקוס טחון
2 כפות קמח מצה דק
1 כוס (100 גרם) אגוזים, קלופים וחתוכים גס
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.
2. שמים בקערה מתאימה למיקרוגל את השוקולד והחמאה, ומחממים במיקרוגל בפרקי זמן קצרים, עד שהשוקולד והחמאה נמסים. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומצננים קצת בטמפרטורת החדר. כשהעיסה צוננת, מוסיפים פנימה את הביצים, הקוקוס וקמח המצה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. אופים 30-25 דקות, עד שהחלק העליון יציב אבל העוגה עדיין רוטטת קצת כאשר מנענעים את התבנית בעדינות. מוצאים ומצננים כשעה לפחות בטמפרטורת החדר (ואפשר גם לאחסן במקרר, אם יש לכם זמן, עד ההגשה. ככל שהבראוניס יהיו קרים יותר, הם ייחתכו טוב יותר).
3. מוציאים את הבראוניס בזהירות מהתבנית, על ידי כך שאוחזים בקצות נייר האפייה משני הצדדים ומרימים. חותכים בזהירות את קצוות הבראוניס וחותכים את העוגה לריבועים אחידים. מגישים או שומרים עד שבוע בכלי אטום, בטמפרטורת החדר
אפרת_זיו
נשמע מעולה!
ברוך הלוי-סגל
ברוך הלוי-סגל
לחגית ולאפרת היקרות,
אי-אפשר לרדת במשקל ולרדת על העוגה בו-זמנית.
למסקנה הזאת הגעתי לפני כ-22 שנה. , מאז שניפרדתי מ-20 הקילוגרמים העודפים שסחבתי עלי, אני כבר לא זקוק לעוגה נגד תוגה.
פסח שמח וכשר,
ב ר ו ך
יופי
תיכנסו לנענע, יש מתכונים לפסח בשפע
רונית2
הי דור! שים לב לקינוח הכי טעים וקליל בעולם: מערבבים קוקוס טחון, פרג טחון, ושוקולד מומס איכותי. אפשר לשלב מחית תמרים ואפשר בלי. מהבלילה צרים כדורים, מקררים במקרר ואז זה מתקשה - וזהו! להגיש במאנג'טים מעוצבים. בתיאבון!