19/03/12 23:00
3 תגובות
מרק דלעת ועוף
המיצרכים
3 כרעי-עוף
300-400 גרם דלעת כתומה, קלופה וחתוכה לקוביות
4 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
3 שיני שום קלופות
1 כף רסק עגבניות
מלח ופילפל שחור
3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מניחים בסיר גדול את הכרעיים, הדלעת, הסלרי, השום ורסק העגבניות ויוצקים מים עד לכיסוי המרכיבים. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות, עד שהדלעת רכה מאד. מתבלים במלח ופילפל שחור,זורים למעלה את הפטרוזיליה ויוצקים לקערית הגשה.
רונית2
תגידו עם איזו סכין אתם חותכים דלעת? תמיד איכשהו אני נלחמת איתה ובסוף נחתכת בעצמי וזורקת חצי לפח. מה שגורם לי לוותר מראש על בישולי דלעת.
gilia2012
אני לא יודעת אם הבעיה זה הקילוף או החיתוך.
לגבי הקילוף:
אני חותכת את הדלעת לאורך לאורך ה"עמקים" ואז כל רצועה קולפת בקולפן.
לגבי החיתוך - אין ספק שצריך להשתמש בסכין גדולה וחדה. זה נכון לגבי רוב הירקות הקשים.
יופי
חחחחחחחח רונית, תארת אותי באותו מצב.וכן למדתי עם הזמן לחתוך ב"עמקים" כמו שכתבה גילה. או פשוט לבחור חלק יחסית ישר בחנות.חייבים סכין גדולה ורחבה