מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבדופק ולחץ דם נמוכים ועוד

דופק ולחץ דם נמוכים ועוד

17/07/14 21:00
4 תגובות

שלום, אני בן 24 ומזה כשנה וחצי ללא סיבה ספציפית סובל מלחץ דם נמוך(90/50) רוב הזמן כולל דופק נמוך(52-48). מרגיש מאוד חלש וקשה לי במאמץ, הנשימה שלי שטחית ומרגיש צורך לנשום בכוח. בעת קימה, גם הדרגתית, הדופק שלי פתאום מאט יחד עם לחץ בחזה והצטברות איטית של לחץ ממש לא נעים בראש, מרגיש שלא יכול לנשום בגלל הלחץ בראש ובחזה ועליי להמתין כמה שניות עד שהלחץ ירד. בהולטר התגלה לי non sustained VT, פלפיטציות מוקדמות ומאוחרות. עשיתי אקו לב, אקו במאמץ מאמץ, דופלר עורקי צוואר..הכל תקין. הרופאים לא יודעים מה לעשות ואני מרגיש שהם לא לוקחים את המצב שלי ברצינות.. אני כבר חסר אונים ולא יודע מה לעשות עם זה..מרגיש זקן לגמרי. אשמח לתשובה..תודה מראש!



תגובות

שלום רב, 

קשה לתת אבחנה דרך הרשת על הסיבה לממצאים שאתה מתאר. חשוב להבין מהו לחץ הדם הרגיל והדופק הרגיל שלך במנוחה (ישנם אנשים שלחץ דם של 100-90 זה רגיל אצלהם וכך גם לגבי דופק של 50 לדקה). הכי חשוב זה לראות בדיוק את הממצאים בזמן שהאירועים הללו מופיעים. האם בזמן שהיית מחובר להולטר היו אירועים כגון אלו שאתה מתאר? ואם לא אז ייתכן ויש צורך בבדיקה יותר ארוכת טווח (REVEAL). קשה להגיד האם ה-NON-SUSTAINED VT שנמצא קשור בכלל לתלונותיך וחשוב גם לראות בכמה אירועים מדובר ולאיזה משך כל אירוע. האם בנוסף בוצע בירור הורמונלי? וכו'... כל אלו דברים שצריכים להילקח בחשבון וךהתבצע בצורה דידקטית. חשוב שתשב באופן מסודר עם רופא עליו אתה יכול לסמוך (ורצוי שבראש ובראשונה זה יהיה רופא משפחה מקצועי שידע לאן להפנות אותך ולאלו בדיקות).

שיהיה סוף שבוע שקט

Gromm
19/07/14 17:00

תודה על המענה. העניין הוא שלפני כן היה לי 120/90 במנוחה ופתאום הרגשתי חלש מאוד ומעורפל, ומאז אני על 90/50 קבוע עם דופק נמוך שגם לא היה לפני כן. בירור הורמונלי לא נעשה, על איזה הורמונים אתה ממליץ בידיוק?

Gromm
19/07/14 17:11

וloop recorder גם כדאי?

שלום, הייתי מתחיל עם רמת הורמון בלוטת התריס וכן רמת קורטיזול אולם שוב אני מדגיש את החשיבות שרופא אמין יעקוב אחר המקרה שלך וינהל את הברור. לגבי לופ רקורדר - זו אפשרות שיתכן ויהיה צורך בה (לפני REVEAL למשל) אולם לא כקו ברור ראשוני לדעתי (שוב, קשה לתת המלצה דרך הרשת ללא הבנה מלאה של המקרה והסתכלות מקיפה, לא רק על הדוח, של כל הבדיקות שעברת בייחוד על ההולטר).