מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.

ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין

פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסג׳יי פאוץ בילדים
ג׳יי פאוץ בילדים
01/06/14 10:36
3 תגובות
בני בן ה11 אובחן בקוליטיס לפני שנה. מצבו הדרדר ומחר הוא עובר ניתוח שלישי ואחרון לחיבור הג׳יי פאוץ. יש לכן המלצות לאיך להסתדר אחרי הניתוח הזה עם הצורך ב׳גמילה׳? מאיזה מאכלים להמנע? מה כדאי לי לדעת?
אורית ינקו
שלום רב, מצטערת לשמוע על בנך אבל אני מקוה שמצבו יהיה טוב יותר עכשיו. מבחינה תזונתית חשוב מאוד לראות דיאטנית ילדים במחלקה בה הוא מטופל על מנת למנוע חוסרים תזונתיים ופגיעה בגדילתו. התזונה חייבת להיות מותאמת למצב מחלתו ולדרישות התזונתיות לגילו ולכן לא נכון יהיה לייעץ באופן כללי בפורום זה. ייתכן וכדאי לשקול שילוב של פורמולות להעשרה תזונתית כגון מודולן לצורך השלמה אך שוב , עליכם להתייעץ עם הרופא והדיאטנית. באם יהיו שאלות נוספות לאחר הייעוץ התזונתי אתם מוזמנים להפנות אליי ואשמח לסייע. בהצלחה בניתוח ובריאות שלמה, אורית
פרופ' דן טרנר
שלום לפונה,
לאחר הניתוח השלישי של החבור לפאוץ', יש לצפות ליציאות תכופות יחסית (בממוצע כ 6 ליממה) ולעיתים לא שכיחות גם בלילה. התדירות יורדת עם הזמן והשליטה עולה אך בתקופת הביניים ניתן לשקול עם הדיאטנית תזונה דלת סיבים לא מסיסים ובמידה ויש יציאות ליליות- להימנע מארוחות גדולות טרם השינה.
כדאי לשקול לקיחת פרוביוטיקה VSL#3 למנוע דלקת בפאוץ' (=פאוצי'טיס) היות ובילדים השכיחות מעט גבוהה יותר מאשר במבוגרים בממוצע.
בהצלחה ולבריאות שלמה.
דן טרנר.
גזר1
אורית, פרופ׳ טרנר, תודה על התגובות והמידע. זה הולך להיות תהליך מעניין.