מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבקפיצה בדופק ( זיגזג ) במהלך ריצה

קפיצה בדופק ( זיגזג ) במהלך ריצה

11/03/14 11:22
4 תגובות

שלוב רב



לפני כחצי שנה התחלתי לרוץ. בהתחלה מעט ולאט העלתי את המרחק והקצב.



אני רץ עם מד דופק ובמהלך הריצה לאחר 20-40 דקות  ( במהירות גבוהה יחסית זה קורה מהר יותר ) הדופק מתחיל לעלות ולרדת ( לזגזג )  באופן קבוע עד לסיום הריצה. הקפיצות מאוד מסודרות ( בסביבות 20 פעימות הבדל בין הקצב הנמוך לגבוה ) .אני לא מרגיש כאב , שינוי בנשימה, עייפות או סימן אחר כשזה קורה .



הייתי במכון ארגומטריה מטעם קופת החולים. ביצעתי את מלוא הבדיקה ( כל דרגות הקושי )  והתוצאה הייתה תקינה לחלוטין. כששאלתי את הרופאה המענחת לפשר הקפיצות נעניתי שמד הדופק אינו מתאים לבדיקת הפרעות לב ושאין לי אפילו הפרעת קצב אחת בכל מהלך הבדיקה. כמו כן צויין שכושרי הגופני מעולה.



קניתי מד דופק אחר והקפיצות קיימות גם איתו ( יותר מתונות ) .



אני רץ כ 40 ק"מ בשבוע וחושב להגדיל את המרחקים. האם יש בדיקה אחרת שאוכל לבצע על מנת להבין אם יש בעייה ומה היא  ?



מצורפים שני גרפים מחצי מרתון הערבה וחצי מרתון תל אביב.



תודה מראש



תגובות

שלום רב, לא ניתן לראות את הגרפים המדוברים ואיני בקיא מספיק בנושא מדי דופק על מנת להגיד האם מדובר במדידה "מוטעה" או בעייה טכנית במדידה. אולם אם לשים אפשרות זו לרגע בצד, בהתייחס לשאלתך כיצד ניתן לבדוק את הדבר בצורה אמינה אחת האפשרויות היא לפנות לרופא עם תרשימי האק"ג ממבחן המאמץ ולראות מה בדיוק תגובת הדופק בזמן מאמץ או לחלופין אפשרות נוספת היא להתחבר למכשיר הולטר אותו תוכל לשאת עליך בזמן ביצוע הפעילות היומיומית הרגילה שלך ולאחר מכן להסתכל על פיענוח התרשים. חשוב כי במידה ומבצעים הולטר לרשום את הזמן המדויק במהלך היום בו ביצעת את הפעילות או בו שמת לב לעליות וירידות הדופק היות ומדובר בהקלטת דופק של כ-24 שעות - על מנת שיוכלו להתמקד בפרקי זמן ספציפיים אלו במעבר על התרשים. 

ד--ר-רון-גולן
11/03/14 20:31

שלום רב,

יכולת הרזולוציה של שעוני הדופק במדידת קצב הלב נמוכה בהרבה מיכולת מכשירי האק"ג.

סביר להניח שהבעיה במכשיר ולא בך, וחבל שתסתבך בכך יותר מידי.

כושרך גבוה, אתה נהנה מהריצה ולא סובל מתופעות כלשהן שמפריעות לך. אז למה שבעיה טכנולוגית תפריע לך?!

אנשים רצים מימי בראשית ללא מד דופק וימשיכו גם לאחריו. מד הדופק בא לסייע לך ולא לגרום לך לדאגות מיותרות. דאגות אלו הן מסוג הדברים שאנו הרופאים נרתעים מהן- בדיקות מיותרות עקב ממצא אקראי ולא מכוון.

נסה לחבר את הרצועה באופן הדוק יותר לחזה, ותוודא שאינה יורדת/זזה מהמקום בריצה.

שוב, כל זמן שאינך סובל מתופעות כלשהן שמפריעות לך לרוץ... אתה במצב מצוין.

ודרך אגב, בדיקות ספורט לא עושים במכוני קופת חולים או מכוני לב, כי הפרוטוקולים שלהם למבחני מאמץ לא מותאמים לריצה אלא לכלל האוכלוסיה ונעשים בחלק נכבד מהן בהליכה עם שיפועים גבוהים.

תהנה מהריצה וכל אשר סביבה :-)

בברכת בריאות פעילה,

רון, SportsWave

runner1
12/03/14 10:57

תודה רבה על שתי התשובות.

אני מצרף קישור לגרפים

http://mustaki.com/HR/GARMIN_HR_tlv_21k.png

http://mustaki.com/HR/POLAR_HR_arava_21k.png

כפי שציינתי פניתי לבדיקת מאמץ ולא הופיעה שום בעיה בבדיקה.

 

הגרפים לא מוסיפים יותר מדי מעבר למה שכתבת. כפי שציין ד"ר גולן קרוב לוודאי שהבעיה היא טכנית במכשיר ולא בך במיוחד אם בארגומטריה לא נצפו בעיות (אולם לא ברור לי האם גם שם היו קפיצות בדופק או לא כפי שאתה רואה עם המכשיר, והאם מדדת בו זמנית עם המכשיר גם את הדופק וכן ראית את הקפיצות הנ"ל). באם הנושא עדיין מטריד ניתן כפי שציינתי לעשות בדיקה בה תהיה מחובר בו זמנית למד הדופק שלך ולהולטר/מבחן מאמץ וכך לפתור את הסוגיה הזו.