מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמבקשת ייעוץ לתוצאות בדיקת אקו לב

מבקשת ייעוץ לתוצאות בדיקת אקו לב

23/01/14 22:40
3 תגובות

מבקשת לקבל הסבר לבדיקת אקו במאמץ
הודגם בדופלר צבע משמאל לימין במיצה הבין עיליתית יכול להתאים ל PFP קטן (קוטרו כ 5 ס"מ )

שורש אאורט קוטר תקין כ 35 סמ
תפליט פריקרדיאלי בכמות מינימלית
אי ספיקה מנטלית מזערית
אי ספיקה טריקוספידלית קלה בינונית
לחץ סיסטולי הריאתי לפי מהירות ה TR הינו 20 +RAP

כל השאר בסדר... אני בת 55 תודה מראש


תגובות

איריס שלום, לדעתי יש טעות בתשובה שכתבת/העתקת ואני חושב שהכוונה היא לממדים במילימטרים ולא בסנטימטרים. כפי שצויין וכי התכוונת לPFO ואי ספיקה מיטרלית (בניגוד לPFP ומנטלית).

לגבי תשובה לבדיקה, ככל הנראה הממצאים אינם משמעותיים (בהנחה שמה שציינתי אכן הינו הדבר הנכון ולא מה שנכתב על ידך) אולם תשובה סופית צריכה להינתן לך על ידי הרופא שעוקב אחרייך ובהקשר לסיבה בגינה הוזמנה הבדיקה. יהיה זה לא נכון רפואית לתת פיענוח רשמי לזאת דרך האינטרנט.

איריס-איריס
24/01/14 16:35

דר רואי בייגל שלום רב

תודה רבה על התגובה. אכן טעיתי  באותיות . ואכן זה מ"מ . כמובן שלך זה ברור מאליו.תודה!!

ולפי תוצאות אלו הקרדיולוגית אכן אמרה שזה חסר משמעות , ובכל זאת נתנה לי 2 סוגי כדורים, רק עבור הבעיה הזאת

TRITACE  מיליגרם 1.25

FUSID  מיליגרם 40

בנוסף אני נוטלת סטטינים לכולסטרול. ואספירין.. וחומצה פולית.   נראה לי טיפה מוגזם. הייתי רוצה חוות דעת נוספת

תודה מראש איריס

איריס שלום,

לגבי חוות דעת נוספת עצמה - זהו דבר שתצטרכי לעשות פנים מול פנים עם רופא שיבדוק אותך ויעבור על כל הבדיקות הרלוונטיות שעשית עד כה (דוגמת אק"ג, מעקבי ל"ד וכו'...) .

אני אישיתי תמיד בעד לקבל חוות דעת נוספת כאשר יש ספקות ובדעה שצריכים להיות שלמים וברורים לדבי מהות הטיפול שנוטלים (עם הידיעה שלפעמים חוות דעת נוספת גם יכולה לבלבל יותר מלעזור).

הכי חשוב זה להיות במעקב וטיפול אצל רופא/ה עליו/ה את סומכת ובוטחת ושהטיפול יהיה המשכי ולא ב"קפיצות" מרופא לרופא כי זה יכול לעשות לעיתים יותר נזק מתועלת.

שבת שלום