מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבתופעות לוואי בנטילת כדורים להורדת כולסטרול

תופעות לוואי בנטילת כדורים להורדת כולסטרול

20/01/14 4:01
8 תגובות

התופעה ידועה ומעצבנת..וגם כואבת : תרופות להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים גורמות לי להתכווצויות נוראיות וכואבות בגיד הרגל התחתונה ובכף הרגל. זוהי תופעת לוואי ידועה שרשומה בתרופות אלו.
רןפא המשפחה ניסה כמה פעמים להחליף ולגוון את המרשם אך ללא הואיל.
כרגע, קיבלתי החלטה אישית להפסיק ליטול והכאבים נעלמו כלא היו...

יש למישהו עיצה מה עוד ניתן לעשות ?


תגובות

מינרבה1
20/01/14 8:13

כמה הכולוסטרול ? אם לא כ"כ גבוה...עדיף לותר - לפי דעתי

נסה בעזרת תזונה

כמוך, ניסיתי סוגים רבים, הסבל היה גדול, והפסקתי.

שלום רב, כפי שציינת, וגם הועלה בפוסטים קודמים, נושא תופעות הלוואי מסטטינים הינו נושא בעייתי, במיוחד נושא כאבי השרירים, שזו למעשה תופעת הלוואי הנפוצה ביותר הגורמת למטופלים להפסקת הטיפול.

ישנן מספר גישות לנושא דוגמת: נטילת התרופות כל יומיים, הפחתת מינון התרופה במידת הניתן, מעבר לסטטין אחר - שכן אם התופעה נגרמה על ידי סטטין מסויים לא הכרחי שתיגרם על ידי אחר. אולם לא תמיד גישות אולו מצליחות. 

ההחלטה עד כמה להיות אגרסיבי ולנסות להמשיך בטיפול תלויה בעד כמה הטיפול הכרחי - אצל מי שעבר התקף לב או שהינו בעל סיכון מאוד כבוה בללקות באירוע לבבי הייתי ממליץ לעשות כל מה שניתן על מנת ולהמשיך בטיפול (כמובן לא על חשבון תופעות לוואי הפוגעות באופן קשה באיכות החיים). מצד שני אם מישהו מטופל בתרופה והסיכון שלו ללקות באירוע לבבי אינו גבוה יש לחשוב ולשקול שוב האם יש צורך בטיפול וייתכן וניתן להפסיקו ו/או להסתפק באלטרנטיבות אחרות (שהינן בדרך כלל פחות יעילות באפקט שלהן) להורת כולסטרול כגון: דיאטה ותרופות דוגמת אזטרול.

לא הייתי מבסס את ההחלטה על רמת הכולסטרול כעת היות וייתכן והרמה יכולה להיות עדיין מושפעת מהטיפול שנטלת עד לאחרונה (איני יודע בדיוק מתי הופסק הטיפול). את ההחלטה תצטרך לקחת יחד עם הרופא המטפל שלך בהתאם לגורמים השונים שצויינו. ייתכן ובעתיד יהיו לרפואה פתרונות נוספים לנושא.

מינרבה1
20/01/14 10:55

ניסיתי, גם אזטרול. מוזר, אצלי הכל התחיל במערכת העיכול היה נורא.

הצעתי לנסות כל יומים, הטענה היתה שזה לא יעיל.

ידוע לך, שהנטייה היא "לדחוף" סטטינים , גם אתה גבולי.

לו לרופא היתה סבלנות והיה מסביר כמוך, יתכן והדברים היו שונים.

הרופאים בד"כ לא מספרים על תופעות הלואי מראש.

תודה על ההסבר המפורט

josh1307
20/01/14 12:08

תודה על התשובות של מינרבה והד"ר המכובד.

קראתי באיזו שהוא מקום לפני כחודשיים כי חוקרים עובדים על תחליף לסטטינים וכי קרוב מאוד הפתרון לחלופה. 

גם קראתי כי חוקר בטכניון מציע לאכול 2 תמרים ביום , דבר המשפר מאוד את התוצאות.

לעומת זאת, רופא המשפחה שלי אמר לי כי לסטטינים יש (בנוסף) השפעה מיטיבה "עלומה" על תהליך הריפוי של הדלקת הטרשתית בעורק הפגוע לפיכך לא ממליץ להפסיק את הנטילה.

לאור כל האמור לעיל - הדילמה לא קלה ואצטרך לקבל החלטה לא פשוטה כי איכות החיים והכאב הנורא בשרירי הרגל פשוט בלתי נסבלים.

 

 

 

 

 

 

זולטן
09/02/14 16:36

שלום לכולם!! לפני 12 שנים!! עברתי אוטם בשריר הלב ("התקף לב"). למזלי זה קרה בלילה, הכבישים פתוחים, האמבולנס הגיע תוך מספר דקות ולאחר כ-20 דקות כבר טיפלו בי בטיפול-נמרץ-לב בבי"ח. 4 ימים אחרי שהצליחו להמיס את האוטם ע"י תרופות עברתי צינתור עם סטנט, שנסתם כעבור כמעט שנה, שוב צינתור שהצליח. אחרי הצינתור הראשון התחלתי לקבל ולקחת סטטנים שונים ובמינונים הולכים וקטנים--אבל התקפי הכאבים בשרירי החזה רק גברו. בסוף "זרקתי" את כל הסטטנים והתחלתי לקחת "תרופה" אלטרנטיבית בשם ס י ט ר י נ ו ל (תוצרת ארה"ב) שממש "שומר" על רמת האל-די-אל, ה-איצ'-די-אל והכולסטרול הכללי ברמה טובה לאורך שנים (כבר כ-8 שנים)!! הכאבים חלפו כלא היו!! אני ממליץ על תרופה טבעית זו. מיובאת לארץ ע"י חברת "מרשל" וניתן להשיגה בחלק מחנויות הטבע.

מינרבה1
09/02/14 18:52

תודה, אנסה לשאול גם במרפאה (אלטרנטיבית)

זולטן
10/02/14 14:13

מינרבה וכולם,שלום! כאבים בשרירי ובכפות הרגליים והתכווצויות במקומות אלה יתכן שנגרמות מחוסר מינרלים (יתכן חוסר במגנזיום, לפחות לפי רופא משפחה). אצלי הכאבים היו בעיקר בשרירי החזה, הגב, הצלעות--שבחלקן נגרמו ע"י שינויים ניווניים בחוליות הצוואר והוחרפו מאד!! מהסטטינים. לדעתי כדאי שתדברי גם עם אורטופד ועם מומחה לכפות הרגליים. מאחל לך בריאות טובה!!

מינרבה1
10/02/14 16:07

תודה