מנהלי קהילה

עו"ד אדריאנה שוורץ
מתמחה בפניות ותביעות כנגד קופות החולים, הביטוחים המשלימים, בתי חולים ומשרד הבריאות לחייבן לאשר טיפולים משפרים, מאריכים ומצילי חיים אשר אינם בהתוויה או בסל הבריאות או לדאוג לקבלת החזר כספי חלקי או מלא מקופת החולים עבור תרופות, טיפולים, בדיקות ופרוצדורות רפואיות שונות. למשל: סירוב הקופה לממן תרופה לה זקוק החולה; סירוב הקופה לספק לפונה טופס 17; סירוב הקופה להפנות את החולה למרכז רפואי מסוים; סירוב הקופה והביטוח המשלים להחזר כספי עבור ביקור אצל רופא מומחה, ביצוע בדיקה או ביצוע פרוצדורה רפואית ועוד.
אני עוסקת גם כן בייצוג על פי חוק לטיפול בחולי נפש, ייצוג באשפוז בכפיה.
בעקבות הסיפור האישי שלי, החלטתי שאני רוצה להקדיש את חיי המקצועיים לסייע לאנשים בנבכי הבירוקרטיה הרפואית. אמי נפטרה מסרטן ובמהלך 13 שנות מחלתה, גיליתי שחלק ניכר מהזמן אני מכלה בטיפול באדמיניסטרציה הרפואית והבנתי שצריך להיות אדם מאוד אסרטיבי, עם הרבה סבלנות וזמן פנוי כדי לקבל מהמוסדות הרפואיים את מה שנזקקים לו לשיפור איכות החיים, הארכתם או הצלתם. ויותר מהכל, צריך ידע - לדעת למי לפנות, איך, מה לכתוב או להגיד באופן מדויק.

שמוליק בן יעקב
עבדתי שנים רבות במערכת הבריאות כמנהל מחוז במכבי שירותי בריאות וכמנהל היחידה הרפואית בחברת אבנר ואני מכיר היטב את מערכת הבריאות, מה הזכויות ואיך אפשר לממש אותן אני פעיל שנים רבות במסגרת האגודה לזכויות החולה- פרטים על האגודה ראו באתר www.patients-rights.org rnrnכמו כן אני מרכז את קואליציית ארגוני הזכות לבריאות - קואליציה של כ- 50 ארגונים הפועלים יחד לקדם נושאים מערכתיים למען החולים ובני משפחותיהם
כמוניזכויות החולה הדרך הנכונה לקבל אחוזי נכות מביטוח לאומי
הדרך הנכונה לקבל אחוזי נכות מביטוח לאומי
19/12/13 13:43
4 תגובות
אני חולה סכרת קרוב ל 20 שנה עם כיבים ברגליים וניתוח הוצאת כיס מרה שעברתי לאחרונה. אני מתלבט האם להגיש לביטוח לאומי בקשה לאחוזי נכות באופן עצמאי או להעזר בחברה. בהקשר של חברה אני מתלבט בין לבנת פורן לזכותי. מטרתי היא להגיע ל 90% נכות וכך לקבל פטור ממס הכנסה. אשמח לשמוע ממי שהתנסה בקבלת שרות דומה מחברות אלו.
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
שמוליק בן יעקב
שלום רב,
אני לא מכיר מספקי את החברות הנ"ל אבל מהמידע שנמסר לי על ידי אחרים לפעמים עדיף לגשת קודם כל לבד ורק אח"כ לפנות לגורם חוץ לסיוע.
התשלום של הגורמים הנ"ל (חברות שהזכרת או עורכי דין המתמחים בתחום) הוא אחוזים מהתוספת שהם מביאים ולכן תשלם להם במקרה זה סכום נמוך יותר
ללא קשר, מומלץ לפנות לעמותת סוכרת ולשמוע מניסיונם - בזמנו היה להם עורך דין שנתן ייעוץ חינם
בברכה
שמוליק
doronwiess
שמוליק, אני ממש לא מסכים איתך.
מניסיון אישי אני יכול לומר שחברות למימוש זכויות יכולות רק לעזור לך.
לפני כשנה אבא שלי נפטר והיה במצב של 83.3% נכות. ניסינו שנים לקבל לו פטור ממס ההכנסה אך נאמר לנו שאין דרך לעלות לו את האחוזים (למרות שכן היה צורך) ולכן לא מגיע לו פטור ממס.
לפני שנתיים (שנה לפני שאבי נפטר ) הרמנו ידיים והלכנו לחברה המרכזית למימוש זכויות ברמת גן, החברה עבדה איתנו, עברה על המסמכים בשבילנו ולבסוף השיגה לנו פטור. הפטור כבר לא עזר לאבא שלי (הוא נפטר כבר בזמן הפסק) אבל אנחנו קיבלנו את ההחזר מס שלו. אני לא יכול שלא לחשוב כמה הכסף הזה היה עוזר לו כשהיה עוד בחיים...
שמוליק בן יעקב
בוקר טוב
כנראה לא הסברתי את עצמי באופן ברור
אין לי ספק כי ישנם גורמים מקצועיים שיכולים לסייע במימוש הזכאות מול הרשויות - יש מספר חברות העוסקות בתחום זה ויש עורכי דין רבים שמכירים היטב את הנושא ומטפלים בפניות מסוג זה.
מה שאני מציע, הוא לנסות לממש באופן פרטי ואם יש ספק לגבי פוטנציאל גבוה יותר של מימוש, אזי לפנות לגורמי סיוע.
מכיוון שגורמי סיוע לוקחים שכר טירחה כאחוז מהפיצוי / תקבול / החזר, הרי ככל שתצליח לקבל חלק גדול יותר בעצמך, תחסוך את גובה שכר הטירחה (הגבוה יחסית) שמחייבים גורמים אלה
לשיקולו של כל אחד ואחד מה מתאים לו יותר
בברכה
שמוליק
עו"ד איזולדה ליבינסון
אריק שלום,
ממליצה לקרוא את הקביעה של בית המשפט המחוזי כנגד החברות למימוש זכויות רפואיות כמו לבנת פורן, זכותי ודומיהם.
http://www.themarker.com/news/1.1689232
חשוב לדעת כי לחברות או לגופים שלא נותנים שירותים משפטים אסור לייצג מבוטחים בהליכים מעין שיפוטיים כגון וועדות רפואיות של הביטוח הלאומי, מס הכנסה וכד'. מומלץ לפנות לעורך דין שמתמקצע בתחום הזכויות הרפואיות שיוכל להגן על זכויותיך הרפואיות והמשפטיות. עורך דין יוכל לאסוף עבורך חומר רפואי נכון ורלוונטי, ללוות אותך לוועדה רפואית ולייצג את תלונותיך בצורה הטובה ביותר תוך שמירה והגנה על מלוא זכויותיך.