מנהלי קהילה

ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה.
אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית.
מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.

ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי.
עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.
מובילי קהילה

לימור חורש
היי חברים :)
שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה.
כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית.
בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כאבי גב כתוצאה מנפילה
14/12/13 10:55
4 תגובות
שלום לכל צוות הפורום, אימי בת 80,התחלקה בבית ונפלה בצורה לא טובה על הגב,יש לה כאבים באזור הצלעות וגב תחתון, למזלנו אין שבר, מה ניתן לעשות על מנת להקל במידת האפשר על הכאבים, חוץ מלקחת אקמולים,נסו לתת תשובה כמה שאפשר תודה לכולם
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
עידית רונן
לאבישי,
כתוצאה מהנפילה תיתכן פגיעה ברקמות כמו סחוסים ושרירים בין צלעיים, גם ללא נוכחות שבר. במידה והאקמול אינו מסייע, ניתן לבדוק תרופות חזקות יותר, אך אלה דורשות מרשם רופא ווהערכת המצב הבריאותי הבסיסי של אימך. כמו כן, אימך יכולה להסתייע בקומפרסים, קרים סמוך לנפילה ( לא כל כך נעים בימים קרים של היום:) , אך בהמשך (כ יומיים לאחר פגיעה) קומפרסים חמימים עשויים לסייע. כמו כן, מומלצת תנועה בטווח ה " לא כואב" כלומר, להימנע מתנועה הגורמת לכאב , אך לבצע תנועות בטווח היכולת. ניתן להסתייע בפיזיותרפיסט/ית, לסיוע בהמלצות לתנועה והליכה בטוחה, ואפשרות השימוש בפלסטר ייעודי "טייפ קינזיולוגי", לתמיכה והקלה באזור הכואב - הדבקה דורשת הערכה ומיומנות.
במידה והכאב מתגבר, מומלצת הערכה רפואית חוזרת. בברכה ובהצלחה, עידית.
avishy10
אני מודה לך על תשובתך, ניפעל על פי המלצתך שבוע טוב
ד"ר גור רות
שלום אבישי,
אני מסכימה עם מה שעידית כתבה, ורוצה להוסיף:
בגיל הזה לעיתים מדובר בשברי דחיסה קטנים שלא רואים בצילום רגיל.
במקרה כזה השבר "ייבנה" לאט ויראה במיפוי עצמות בעוד כחודש.
במקרה כזה - אם יש שבר ואמך תיקח תרופות נוגדות דלקת כגון וולטרן, נורופן וכיוב', זה עלול להפריע לאיחוי השבר וליצור שבר גדול יותר.
אי לכך - יש לקחת את זה בחשבון ולהמנע מתרופות אילו (שממילא לא בריאות בגיל זה בשל סיכון לכיב קיבה ולעליות בלחצי דם ואי ספיקה כלייתית).
מצד שני - בגיל הזה ובעיקר בחורף חשובה ביותר ניידות ויכולת שיעול וכיוח.
על כן - אני ממליצה לנסות לראות האם אפשר להתספק באקמול ואופטלגין וקומפרסים ואם זה לא מספיק - לא להמתין - לגשת לרופא כדי לקבל משהו יותר חזק שמכיל בתוכו חומר דמוי אופיואידים.
ד"ר גור
avishy10
אני ואימי מודים לך על המלצתך,וניפעל בהתאם שבוע טוב