מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
2 תגובות

דגי-ים ברוטב עגבניות



המצרכים



3 דגי-ים טריים (מוסר, לוקוס או פרידה), כ-700 גרם האחד, מנוקים ושטופים

2 חצאי לימון

רבע כוס שמן זית

6 שיני שום שלמות, מעוכות

10 עגבניות בשלות, קצוצות

מלח ופילפל שחור טחון טרי



אופן ההכנה



משפשפים את הדגים בחצאי הלימונים בפנים ובחוץ. ממליחים ומפלפלים. מניחים את הדגים בתבנית חסינת חום זה ליד זה.



שמים את השמן והשום במחבת רחבה ומטגנים כ-3-4 דקות. מוסיפים את העגבניות, המלח והפילפל ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כחצי שעה.



יוצקים את הרוטב על הדגים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכ-20-30 דקות, תלוי בסוג הדג וגודלו.


תגובות

רונית2
07/09/11 11:40

ברוך, באיזה מהדגים האלו יש הכי פחות עצמות? אני שונאת את ההתעסקות עם העצמות והתחושה שיותר מפרקים מאשר אוכלים..

שלום רונית,
שונא עצמות יחיה. מוציאים רק את האידרה ואוכלים בכיף.