בוקר טוב לחברי קבוצת \"DAGLA HAG\". אני אמנם לא דוברת הולנדית, אך הצטרפתי בכל זאת :)
לצערי הרב, אני מתנפחת מאומגה שלוש - ממש נראית כמו אבו נפחא, ולכן אוכל לשתף מתכונים, אך לא לספר כמה טעימים הם.
והפעם בתכניתנו: \"בישלתי ולא טעמתי\" נכין קציצות דגים חריפות.
קונים ק\"ג אחד של פילה דגים מכל סוג שאוהבים
טוחנים עם עלי כוסברה טרייה, קמצוץ מכל התבלינים הבאים: מלח, גרגירי כוסברה טחונים, פלפל לבן וסומק (התבלין, כן?)
מכינים קציצות (בלי ביצה) עם שלוש כפות קמח אורז ומניחים בצד
לרוטב:
1/2 כוס מים
1/2 כוס יין לבן
כפית שמן זית
כפית לימון 1/2 כפית גרידת לימון (עדיף ליים)
מרתיחים על אש גבוהה, מוסיפים את הקציצות ומבשלים בסיר מכוסה חלקית על אש בינונית עוד כעשרים וחמש דקות.
אפשר לשמור את הרוטב כציר דגים ליום אחר (בצנצנת במקרר) או לצמצם אותו על אש קטנה להגשה עם הקציצות.
אפרת_זיו
וואו! מתנפחת מאומגה 3! איך גילית את זה?
gummybear
קניתי מכשיר ייחודי ושנוי במחלוקת לגבי יכולותיו. אני אמנם לא ניסיתי את איכויות הדיבור שלו, אך הספיק לי להביט בעצמי דרכו כדי להבין שהדבר הנפוח הזה בין הראש לגוף הוא צוואר ושהוא חוזר לממדים הנכונים בכל פעם שאני מפסיקה ליטול את הכמוסות. ניסיתי זאת גם על דגים והבנתי שאכן כך. הנה כי כן ייתרתי את הרפואה הקונבנציונלית בהינף מבט אחד למראה.
gummybear
נ.ב. למי שעוד לא מכיר אותי: אני כותבת באהבה ובהומור. ציניות זה למתחילים :)
אפרת_זיו
:)))
תמי
כותבת נהדר, חייבת לעשות עם זה משהו!!