מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיספורום חי -שבועות

פורום חי -שבועות

08/05/13 20:03
9 תגובות

שלום לכולם וחג שמח,
היום נערוך פורום חי בנושא חג שבועות . אני אעלה מספר מתכונים טעימים במיוחד ואתם מוזמנים לשאול שאלות


תגובות

אבי-1959
08/05/13 20:12

היי אורית, חג שמח ברכות למתכונת חדשה פורום חי. רציתי לשאול כחולה קוליטיס ברמיסיה ( כך אני מקווה) . מידי פעם אני סובל מכאבי פרקים באזורים השונים בגוף לפרקי זמן קצרים בכל נקודה. האם שינוי בתזונה יכול להביא לשיפור? תודה אבי

אורית-ינקו
08/05/13 20:18

נפתח במתכון לכופתאות אורז (קובה אורז) במילוי גבינות ופסטו - מתכון נטול גלוטן ודל לקטוז רכיבים : למעטפת האורז: כוס אורז מבושל ביצה 4 כפות קמח אורז מעט מלח ופלפל למלית: כף פסטו 50 גרם גבינה בולגרית מגוררת 100 גרם גבינה צהובה מגוררת תרסיס שמן אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות (אני שמתי על טורבו אבל לא חובה) מערבבים את כל חומרי המעטפת מלבד קמח האורז. כשהתערובת אחידה מוסיפים את כף קמח אורז ומערבבים . כך ממשיכים עם שאר הכפות אך שימו לב, אם התערובת מתקשה אל תוסיפו את שאר כפות האורז. התערובת צריכה להיות במרקם שאפשר לעשות ממנו כדורים יציבים. מערבבים את כל חומרי המלית. בידיים רטובות, מכדררים מהמעטפת כדורים , משטחים אותם על היד (בתוך היד) וממלאים במלית. סוגרים את השוליים מעל המילוי ומניחים בתנית שרופדה בנייר אפיה ורוסס עליה תרסיס שמן. כך ממשיכים עם כל כדורי האורז ובסיום מתיזים מעליהם תרסיס שמן. מכניסים לתנור ואופים עד שטיפה משחים (לא משחים הרבה) ניתן ומומלץ להגיש בליווי יוגורט או טחינה.

אפרת_זיו
08/05/13 20:59

הי אורית מה האופציה להמרה של גבינות רכות בעוגות אם יש בכלל?

אורית-ינקו
08/05/13 21:40

שלום לכולם,

מצטערת אבל הייתה לי פה בעיה עם האינטרנט ומשום מה קיבלתי את ההודעות רק עכשיו...

אורית-ינקו
08/05/13 21:43

היי אבי,

השאלה היא האם הכאבים הם לאחר אכילה של מזונות מסויימים?  אולי אכילה בחוץ? או אכילה מהירה מידיי ?

 

תנסה למפות את אותן הנקודות בהן אתה מרגיש את הכאב ולראות אם יש איזה משהו שחוזר על עצמו

אורית-ינקו
08/05/13 21:45

היי לירי,

בעיקרון לעוגות אפשר להשתמש בגבינת סויה בטעם טבעי .. אם את מערבבת אותה עם תמצית וניל או פותחת לתוכה מקל וניל ומכניסה פנימה את הגרגרים היא מקבלת טעם מצויין.

אורית-ינקו
08/05/13 21:55

ובהמשך לשאלתה של לירי,

לא חייבים להכין עוגות לקינוח בחג השבועות ואני רוצה לשתף אתכם במתכון  לקינוח משגע (תשאלו את בן זוגי היקר שהרגע סיים אותו ...)  זה בעצם פודינג אורז ללא לקטוז וללא גלוטן  שמתאים גם לחולי מחלות מעי דלקתיות בהתלקחות  (עוזר בעצירת השלשולים) קל מאוד להכנה

 

הרכיבים:

1/2 כוס אורז לבן

2 כוסות חלב סויה או אורז (אני הכנתי עם סויה אבל למצבי שלשול אפשר אורז)

כף תמצית וניל

1/2 כפית קינמון טחון

4 כפות סוכר

תפוח עץ מקולף ומגורר בפומפיה

גרידת לימון

 

אופן ההכנה:

מכניסים לסיר את האורז ,החלב, הוניל,קינמון, סוכר ומעט גרידת לימון ומבשלים על אש קטנה (הכי קטנה בכיריים) עד שכל הנוזלים מצטמצמים והאורז דביק ומלא בטעמים (הריח בבית מטריף חושים - אז זהירות) . מורידים מהאש ומערבבים פנימה את התפוח המגורר  (עם הנוזלים שלו)ויתרת גרידת הלימון. מכסים ונותנים לכל הטעמים להיספג משהו כמו 5 דקות  עם מכסה סגור . כדאי להגיש כשזה עדיין חם ומהביל.

 

נאיה
08/05/13 22:39

אורית ערב טוב

אני חיה עם IBD מילדות

כעת הבן שלי (בן3.5) שותה המון חלב פרה. למעשה אינו שותה דבר אחר - מים או חלבפרה. להערכתי 3 כוסות ביום

האם מזיק? האם זה סיכון לIBD בהמשך או אין קשר והאם עדיף לתת לו פחות או חלב אחר ואיזה? תודה וברכה

אורית-ינקו
12/05/13 16:38

מלכה שלום רב,

לא נמצא קשר בין שתיית חלב פרה להתפתחות מחלת מעי דלקתית. בחלב פרה תכולת החלבון והסידן גבוהה מה שבהחלט חיוני לילד בגילו של בנך אשר נמצא בשלבי גדילה והתפתחות השלד. במידה ואין מגבלות אחרות אין מניעה לשתית חלב פרה כאוות נפשו.

 

בריאות שלמה ובתיאבון,

אורית