מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילההאם אני בבעיה?

האם אני בבעיה?

1 תגובות


אני בת 29 בקרוב.מאז שאני זוכרת את עצמי היה חשוב לי איך שאני נראת.אף פעם לא הייתי שמנה ,משקל המקסימום שהגעתי אליו היה 52.



ואז התחילו להעיר לי ששמנתי ושאשמור.אמא שלי עזרה לי,אכלתי רק לחם קל ומעדנים של 0% וירדתי מהר מאוד למשקל 47(הגובה שלי הוא 160)



אחכ זה נעצר.כי הכריחו אותי לאכול.ואז גיליתי את המשלשלים,זה היה כשהייתי בת 14.ומאז ועד היום אני מכורה.



עברתי טיפולים שמרתי על משקל מסוים ואז לפני שנה עברתי תאונה ושיקום אחריה.במהלך התקופה הזאת ירדתי די הרבה במשקל ואז משהו קרה לי.פתאום החלטתי שזה לא מספיק וכשהתאוששתי היה לי ברור שאני לא מתכוונת לעלות במשקל.היום אני בתת משקל וחיה עם זה בשלום.בשלום מהבחינה שחוץ מלקחת משלשלים(ומדובר על כמויות גדולות מאוד ) האוכל לא מנהל אותי.אני אוכלת,מבלה ונמצאת בחברה.אני לא חושבת על המשקל שלי כל היום,כל עוד שאני לוקחת משלשלים זה "שומר" עליי לא5 לעלות במשקל.רק שלאחרונה בסיפרתי לחברה על זה והיא אמרה לי שאני אנורקטית וחולה.נכון שאני מתייבשת הרבה פעמים,מתעלפת וחלשה קצת אבל זה מחיר שנראה לי הגיוני לשלם.אני לא מרגישה שזה חריג או שונה מכל מישהי שעושה דיאטה ונמנעת מאוכל.אני כן מבינה שזה לא הגיוני לעיתים,בעיקר כשאני מקיאה מהרעלה.אבל רק כך אני מצליחה לסבול את עצמי ולהמשיך לתפקד ברמת החוץ.אני בטיפול בגלל בעיות אחרות אבל לא מביאה את הנושא הזה לטיפול כי הוא לא נראה לי חשוב או שבגלל שאני מפחדת שמהטפל יעצור אותי ואני לא חפצה בכך.



אני רק רוצה לא לעלות במשקל ,אין לי שאיפה לרדת.האם זאת באמת בעיה?



תגובות

מיכל-אפק
27/01/13 20:25

הי,

כן. את בהחלט בבעיה. בעיניי מצבך מאד חריג, וכמובן מסוכן!

שימוש כרוני במשלשלים מהווה סכנה ל:

איבוד השכבה הרירית המגנה על המעיים וכתוצאה מכך המעיים חשופים לדלקות.

איבוד טונוס שרירי של המעיים הגורם לנפיחות במעיים ובנוסף נאגרות שם כמויות גדולות של צואה.

דימום רקטלי, תסמונת המעי הרגיז (כאב בטן, נפיחות, עצירות או שלשול), גידולים שפירים או ממאירים במעיים.

התייבשות, רעד עדין, חולשה, התעלפויות,

חוסר איזון אלקטרוליטי ובמיוחד איבוד אשלגן העלול לגרום לקצב לא סדיר של הלב, התקף לב ומוות.

 

על תלות במשלשלים ניתן להתגבר בדרך כלל. מומלץ לעשות זאת תחת פיקוח רפואי. עדיף להפסיק בהדרגה מאשר בבת אחת. כדי לשפר את התנועתיות והסדירות של המעיים כדאי להיעזר באוכל מועשר בסיבים.

בנוסף פסיכותראפיה שימושית בהקלה על פחדים וחרדות הקשורים לתחושה של מלאות וכבדות.

 

אני ממליצה לך בחום רב לטפל בבעיה על מנת למנוע נזקים מסוכנים ובלתי הפיכים אשר עלולים להרוס לך את החיים שאת בונה לך.

בהצלחה,

מיכל