מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2 לחם מומלץ לחולי סכרת

לחם מומלץ לחולי סכרת

11/11/12 18:46
4 תגובות


לאחרונה שמעתי שבניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, אין הבדל בין לחם מקמח מלא ללחם מקמח רגיל. לשניהם יש ערך גליקמי דומה.



לעומת זאת, עדיף לצרוך לחם מגרעין מלא !! 



אשמח פרטים על לחם (או לחמים) כזה, ומאיזה מאפיה.



 



דוד



 



תגובות

אסף1
11/11/12 18:59

שלום דוד, מה ששמעת נכון. גם לחם מקמח לבן וגם לחם מקמח מלא ישפיעו באותה מידה פחות או יותר על הסוכר בדם.

לחם עשוי מחיטה - חיטה היא פחמימה והגוף מפרק אותה לגלוקוז.

לניסיוני הורדה של חיטה מהתזונה עושה פלאים לאיזון הערכים, ממליץ לך לנסות כמה שבועות ללא לחם ולהרגיש את השינוי בעצמך.

לגבי לחם מגרעין מלא, לא הייתי בונה על כך שתהיה לו השפעה שונה על הגוף.

 

בהצלחה

הלחמים המועדפים הם לחם שיפון או לחם שאור (ללא שמרים) שלהם ערך גליקמי קצת יותר נמוך מלחם לבן כמו בקרואסון או חלה, אבל מסכימה עם אסף שכדאי להמעיט בכל הפחמימות הקלות כמו לחם, תפוחי אדמה אורז וכמובן סוכר...

denur1
11/11/12 21:31

לחם  שמשולבים בו גרעינים מלאים לא טחונים לא הצלחתי למצוא בקריות. מדובר על לחם שיש בו למעלה מ- 51% גרעינים שלמים או גרוסים אבל לא טחונים. בארה"ב זה כנראה קיים לפי מה שכתבו חברים בפורום השכן לפני כחודש.  כתבו שם גם שלחם עינן של מאפית אנג'ל עונה על הדרישות,  אני עדיין מחפס אותו, באיזור מגורי בקריות.  מה שכן מצאתי זה לחמים קלים שמכילים כ- 7  גרם פחממות לפרוסה, משהו שדומה לכמות הפחממות בקרקר או פריכיות אורז.

קישור לכתבה שבה מדובר .

 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4280326,00.html

נאוהל-ה
15/03/18 11:28

אני מחפשת מתכון ללחם שיפון מלא לסוכרת2 אך לשווא. אשמח למתכון אם יש למישהו. תודה.