מנהלי קהילה

ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן

ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר

מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2 חטיפים המותרים לחולי סכרת
חטיפים המותרים לחולי סכרת
28/10/12 18:53
8 תגובות
בתי בת 25 ילדה עם יגור שכלי קל שהתגלתה אצלה סכרת טופלה תחילה באנסולין ואוזנה העבירו אותה לטיפול בגלוקופאז 850 מליגרם פעמיים ביום וכעת היא מאוזנת.
שאלתי היא איזה חטיפים מותר לה לאכול כמו במבה ,ביסלי, וכו' לרוב על גבי השקית כתוב סוכר האם הכמות של הסוכר בחטיף היא משמעותית לעליה בערכי הסוכר = איסור מוחלט לתת חטיפים,?מצאתי במבה ללא גלוטן האם זה מותר?
ומה עם דברי החלב כמו מעדנים שכתוב עליהם 0% האם זה מותר ?ואם לא אז מה כן מותר מהמעדנים.
אודה על תשובותכם.
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
מינרבה1
בדקי את כמות הפחמימות. גם סוכר זה פחמימה.
אסף1
שלום,
הייתי ממליץ להמנע מכל החטיפים שהזכרת כאן, גם אם אין בהם סוכר הם מלאים בפחמימות ועדיף לסכרתיים להתרחק מהם.
אם כבר אז עדיף לאכול "חטיפים" טבעיים ולא מעובדים כגון שקדים, אגוזים, קשיו וכו', לא קלויים ובכמויות מדודות.
יהונתן תל אביב
הכל במידה. אין סיבה להימנע באופן גורף
מינרבה1
לאחרונה ממליצים על תמרים, 2 ביום .
יהונתן תל אביב
אחד הפירות עם הכי הרבה סוכר
דר' משה זילבר
שלום רב,
אם מקורו של מאכל כלשהו הינו דגנים (לא רק חיטה/שעורה/שיפון, אלא גם אורז ותירס), אזי הוא מכיל פחמימות. אם לא הוסיפו לו סוכר במהלך ההכנה, אזי הסימול ההוגן על גבי האריזה צריך לכלול את המשפט "ללא תוספת סוכר", ועכשיו יודעת שזה אינו זהה למילים "ללא סוכר" (לא כל היצרנים מקפידים על ניסוח מדויק, לדאבוננו).
מעבר לכך, ממליץ מאד שתיפגשו עם דיאטנית, כדי לקבל מענה לשאלות רבות נוספות וגם המלצות תזונתיות מסודרות.
בברכה,
ד"ר זילבר
יעקב545
רציתי לדעת איזה חטיפים אפשר לאכול חולי סוכרת וטריגליצרידים גבוהים? הייתי אצל דיאטנית של קופ"ח והמליצה לי על סוג של חטיף קניתי, אך שמתי לב שיש בזה גלוקוז.
אשמח לקבל רעיונות
בתיה אלימלך
הי טלי,
ברור שאכילת חטיפים מומלצת בכמות קטנה כצ'ופר וחלק מתפריט מאוזן ובריא. ניתן לשלב מזונות המכילים סוכר פשוט במשורה ומומלץ למדוד סוכר שעתיים לאחר אכילתם על מנת להבין מה השפעתם על ערכי הסוכר.
לגבי חטיפים ואו מעדנים' כדאי להסתכל על הסימון התזונתי ולדעת ש15 גרם פחמימה שווה למנת פחמימה אחת. הרעיון הוא לא להעמיס כמות גדולה של פחמימות בארוחה אחת. לגבי במבה ללא גלוטן זה לא בהכרח אומר שאין בה פחמימות.
מעדנים שונים מכילים כמות שונה של פחמימות ולכן מומלץ להמעיט ככל הניתן במעדנים העשירים בסוכר ולהעדיף יוגורטים טבעיים.
מחזקת את המלצתו של ד"ר זילבר לגבי התייעצות עם דיאטנית והתאמת תפריט אישי לביתך על פי העדפותיה ותגובות הסוכר שלה.
בברכה
בתיה אלימלך דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת
www.be-light.co.il