מנהלי קהילה

ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת
תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי

רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון.
המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני.
.
מובילי קהילה

רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון.
המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני.
.
כמוניתרופות ורוקחות אי ספיגה של בי-12 והומוציסטין גבוה 13.5
אי ספיגה של בי-12 והומוציסטין גבוה 13.5
27/09/12 9:05
7 תגובות
השאלה האם יכולה לקחת טריקרדיה וגם B קומפלס 50 וחומצה פולית 5 מילגרם בגלל שיש חוסר חומצה פולית ואי ספיגה של בי-12 ואני רוצה להסדיר את המאזן בגוף הומוציסטאין תוצאות בדיקה 13.5 הבי 12 ערך 500 הברזל בערך 24 המוגלובין 13 אני בת 65 ויש לי גם בי 12של סולגאר 1000מק"ג מתחת ללשון לפני שאני מתחילה טיפול אני רוצה סדר בבלגן וכמובן האם אני יכולה לצרוך אקטיפרין-פ ברזל (אני סוכרתית בערך מאוזנת 3 כדורים ליום גלוקופז' ,טריטס קומפלס חמשה מילגרם, ונורמטן 25 , ליפטור 10 ) בבקשה תשובתכם
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
סימה לבני
שלום רב,
טריקרדיה איננה תרופה! זהו תוסף תזונה שמכיל שלושה סוגי ויטמין B , שמטרתו על פי הפרסום של היצרן היא להוריד את רמות ההומוציסטאין בגוף.
והשאלה הראשונה שצריכה להשאל היא האם הורדת רמות הומוציסטאין תתרום לבריאותך?
סקירה חשובה פורסמה ע"י הארגון הוולונטרי Cochran ב 2009 ובה דווח על סקר ספרות שמטרתו היתה בדיקת התועלת בהורדת רמות הומוציסטאין במניעת מחלות לב. הדיווח כלל 8 מחקרים, עם סה"כ כ 24,000 משתתפים, ולא מצא סימוכין לתועלת בהורדת רמת ההומוציסטאין למניעת מחלות לב. לתקציר סקירה שפורסמה ב 2010 , על פיה ההומוציסטאין לא מונע התקפי לב, ולתקציר מחקר מ 2012 שהראתה שגם לא אצל חולי כלייה. לא נמצא האפקט המצופה למניעת ארועים קרדיוווסקולרים.
סקירות נוספות שבוצעו על ידי הארגון הוולונטרי Cochran ניתן לראות בקישור הבא Homocysteine מהן עולה שגם למניעת דמנציה לא היה ביסוס מדעי.
בשאלתך, את מצביעה על כך שאת סובלת ממספר מחלות, שעל חלקן אני לומדת מהתרופות שאת מדווחת, ובינהן סוכרת, יתר לחץ דם ויתר כולסטרול.
לדעתי, חשוב שתתמקדי באיזון הסוכרת, יתר לחץ הדם ויתר הכולסטרול באמצעות התרופות שהרופאים השונים רשמו לך, תשמרי על משקל תקין עם BMI מתחת ל 25 , תוודאי שאת אוכלת פרות, ירקות וסיבים כדי לקבל מהם את כל מקורות הויטמינים הנחוצים לך ותקדישי זמן לפעילות גופנית יומית. כך תוכלי לחסוך בכסף שעולים לך כל תוספי התזונה שיתכן שאינם נחוצים כלל.
כל הייעוץ הזה, ניתן מתוך המידע שאת סיפקת בשאלתך וכמובן שאינו בא במקום התייעצות עם הרופאים שרשמו לך את כל התוספים אם אכן נרשמו על ידי רופאים.
בברכת חג שמח,
סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
אלין חסי
תודה סימה על תשובתך אבל אם! אני, לא הייתי לוקחת תוספי תזונה, אני לא הייתי פה הם עוזרים לי לתפקד יש לי חסרים של ברזל וכל מה שקשור בכל בי כולל בי12 שלא נספג בקיבה ממש מחסנים ריקים בגוף כמה אני יכולה לאכול אני לא נחשבת לאשה שמנה כן, עושה הליכה לפי יכולתי הייתי סובלת מעייפות וחוסר אנרגיה כלום לא יכולתי לעשות לכן לא מקבלת את תשובתך כנכונה ברור שצריך לאכול ירקות וכו, אני אוכלת לחם קל חי מקמח מלא וקיצת ירקות הכל תלוי בקבולת של הקיבה , אני לוקחת נויגראד שזה חומצה פולית וזה עוזר מצוין לאיזון הסוכר לא צריכה כדור גלוקופז בבוקר בי קומפלקס קיו10 אבץ סידן ציטראט 250 בלילה מגנזיום שזה מוריד התכווציות אם לא אקח פשוט יש לי התכווציות וטיפות ויטמין די 2 טיפות=800כמובן .ובכל זאת עדיין יש לי נשירת שיער צפורנים מתפצלות עשיתי הפסקה של ברזל אקטיפרין-פ מה פה לא בסדר? אז מה קורה איתי?
נ.ב. בי 12 בי6 וחומצה פולית עוזרת מצויין להורדת ההמוציטין מי צריך את איזה גבוה בגוף ידוע שהוא פוגע בצורה זו או אחרת בגוף תודה לך על תשובתך מועדים לשמחה
סימה לבני
שלום רב,
אני מבינה מתשובתך עד כמה חשובים לך תוספי התזונה, ואכן אם חסר לך ברזל, עליך לקחת ברזל, ואם חסר B12 חשוב מאד להשלים את החסר, וכך גם עם התוספים האחרים שאת לוקחת.
חשוב מאד שלקיחת התוספים תהיה בתאום מלא עם תוצאות בדיקות המעבדה שלך, וכמובן עם הרופא.
אני פוגשת במקצועי אנשים רבים שלוקחים את התוספים מבלי להתייחס לבדיקות המעבדה, ומבלי לעדכן את הרופא, וכל כך סומכים על התוספים שמפסיקים למדוד סוכר, מדלגים על הכדורים ללחץ דם, ושוכחים לאכול ירקות ופרות.
העובדות המדעיות שנתתי לך למעלה, אינן חשובות אם את מרגישה טוב עם כל התוספים שאת לוקחת, אבל...! אם את לא מרגישה טוב איתם, ורק אם אינך מרגישה טוב, חשוב שתחזרי לעובדות ולמחקרים המדעיים, לבדיקות המעבדה שלך, לרופא שלך ותשקלי לצמצם את התוספים שאינך שלמה איתם עד למינימום.
לגבי הנ.ב. שלך, למעלה תמצאי קישורים למחקרים מ 2009, 2010, 2012 שמצביעים על כך שהורדת ההומוציסטאין לא ממלאה את הציפיות שתלו בה למניעת מחלות לב ואחרות. כך שבאמת צריך לקחת רק את מה שעושה לך טוב, ולא להסתמך על פרסומים מסחריים של חברות ובעלי עניין.
מועדים לשמחה,
סימה
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
עמית אלתם
שלום סימה
מכתיבתך ומהסימוכין שהבאת ,עולה שכל הטיבעונים ,צימחוניים עם חוסר בבי 12 שמעלים אותו בעזרת תוספים ,חיים בטעות והם בעצם בסיכון רפואי השווה לרמה הגבוהה של ההומציסטאין שהיה לפני השימוש בויטמינים ???
אני אחד מהם ,אני טבעוני והורדתי הוציסטאין ברמה של 16 ל8 בעזרת תוספים???אני מבין מהנ"ל שלא הקטנתי את הסיכון ??האם יש משהו שניתן לעשות חוץ מלחזור לאכול דגים ובשר???
סימה לבני
עמית שלום רב,
חס וחלילה, אם תקרא שוב את הכתוב למעלה, בשום פנים לא ניתן להבין מדברי את מה שרשמת בשאלתך.
נראה שלא הובנתי!
כל מי שחסר לו ויטמין B12 צריך לתקן את החסר ולקחת אותו באופן שוטף, וכך גם כל מי שחסר לו פוליק אסיד, או ויטמין D ושאר ויטמינים.
לגבי הומוציסטאין,
בדקתי במיוחד שוב, עכשיו, בשבילך, ב UPTODATE, ומצאתי שאין המלצות לבדוק את הרמה שלו ולתקן אותה לא בשביל למנוע מחלות ורידים,וגם לא בשביל למנוע מחלות לב, יותר מזה, באותו מקור, שהוא מקור מכובד ביותר שסקר את כל הספרות הרלוונטית עד מרץ 2014, לא ממליץ לטפל בויטמינים בשביל לתקן את הרמות של הומוציסטאין במחלות ורידים ולב.
מכאן, שהטיפול בויטמינים, על פי ה UPTODATE צריך להיות מכוון למחסור בויטמינים, ואין לו כל קשר לעודף של הומוציסטאין.
אתה כמובן לא חייב לקבל את ההמלצות של הרופאים המכובדים, אבל כל זמן שתמשיך לקחת את התוספים כדי להשלים את המחסור בהם בגלל היותך טבעוני, הכל בסדר.
לסיכום,
פעם בתקופה, על פי המלצת הרופא שלך, כדאי לעשות בדיקות דם ולראות אם יש לך מחסור ב B12 , ולדאוג להשלים את המחסור ע"י טיפול שוטף בתוספים של B12. בלי כל קשר להומוציסטאין.
אני מקווה שהפעם הובנתי טוב יותר,
שיהיה לך יום טוב ובריא,
בברכה,
סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
עמית אלתם
אני מבקש לתקן את שאלתי ,
בלי קשר לרמת הבי 12 ,ידוע שבקרב הטיבעונים רמת ההומציסטאין די גבוה ,היות ואיננו אוכלים חלבון מהחי ,האם לפי המחקרים שהבאת ,במידה ורמות הויטמינים כשורה ,אנו פשוט צריכים להתעלם מרמת ההומציסטאין, לידיעתך במרבית הספרים כולל החדשים ביותר של הוצאת פוקוס הטוענים להסתמכות על מחקרים אואים בהומציסטאין בפני עצמו גורם סיכון חמור וממליצים להורידו או על ידי ויטמינים או על ידי צריכת חלבון מהחי?
סימה לבני
הי עמית,
אינני מסתמכת על מחקרים באופן ישיר, כי כל יום יוצאים מאמרים חדשים, התוצאות מתהפכות וקשה לשמור על התעדכנות שוטפת ולכן גם על ניטרליות ואיזון.
אני מסתמכת על מקורות מידע שיניוניים, מקצועיים, כמו UPTODATE ו MICROMEDEX שממומנים ע"י מנויים. לרופאים ולרוקחים בקופות החולים ובבתי החולים יש גישה למאגרים בתשלום. הם לא יכולים להסתמך בפעילותם המקצועית על חיפושים באינטרנט, וגם אין להם זמן לקרוא את כל המאמרים שיוצאים בכל נושא.
המאגרים הנ"ל נקראים מקורות מידע שניוניים, כי הם נכתבים ע"י צוותים מקצועיים שקוראים ובוחנים את כל המחקרים הקיימים בכל התחומים הרלוונטים, את המקורות הראשוניים, והם מגבשים את הצורה שבה יכתב המידע בכל נקודת זמן. הם גם מתעדכנים באופן שוטף.
אני זוכרת שנים שבהם "חגג" ההומוציסטאין, ואילו עכשיו, נראה שמקומו האמיתי בבריאות השתנה ומגיעים אליו דרך הטיפול ב B12.
הכלל המוביל צריך להיות איך אתה מרגיש.
את ה B12 צריך להעלות, כי מקומו בבריאות ברור ומוכח כבר הרבה שנים, אם באותה פעולה יורד ההומוציסטאין, אז לא ממש חשוב מי היה ראשון ומי שני, העיקר שאתה תרגיש טוב.
בברכה,
סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il