זכרונות ילדותי מתמקדים במרק, שהיה מהרכיב העיקרי בכל ארוחת צהרים.
כמי שזכתה לגדול עם אמא שעבדה מהבית, ולשבת לשולחן לארוחת צהרים חמה וטעימה, הארוחה תמיד נפתחה במרק.
בקיץ מרקים קלילים או קרים, ובחורף מרקים מהבילים ומלאים.
וגם היום, כשאנחנו כולנו בוגרים והורים לילדים, בארוחה המשפחתית השבועית בשישי בערבבבית הורי, תמיד יככב מרק, לפי הזמנת אחד מהילדים או הנכדים :-).
מתכון למרק כתום
1 בטטה גדולה
1 דלורית
2 גזרים
1 בצל
3 שיני שום
גבעול של כרישה
שורש סלרי בינוני
מלח,פלפל,צ\'ילי גרוס
1 כוס יין לבן
5 כוסות מים
בסיר עם ממש מעט שמן מזהיבים קלות בצל ושום חתוכים לקוביות.
מוסיפים את כל שאר הירקות חתוכים לקוביות, ואת כל הנוזלים, ומתבלים
מבשלים במשך שעה.
מתקנים תיבול לפי הטעם.
אפשר לטחון עם בלנדר מוט לקבלת מרקם קרמי וחלק.
אפשר להפוך אותו לבשרי עם הוספה של עיגולי קבנוס בסוף הבישול
או לחלבי עם קישוט של כפית יוגורט בהגשה.
יום משפחה שמח :-)