מג\'דרה (מירשם שקיבלתי מחברה) - לטגן בצל קצוץ בשמן זית עד להזהבה. להוסיף 2 כוסות אורז מלא (כדאי להשרות כי אז האורז יותר בריא).
לתבל: כפית פפריקה מתוקה, מלח לפי הטעם, חצי כפית פלפל שחור, כפית כורכום, 2 כפות כמון.
להוסיף עוד שמן זית ולטגן מעט את האורז עם הבצל והתבלינים עד שהאורז נהיה קרנצ\'י.
להוסיף כוס וחצי עדשים (אני שמתי עדשים ירוקים ועדשים שחורים, מונבטים) ולטגן קלות עם האורז הבצל והתבלינים.
להוסיף מים רותחים, על כל כוס אורז 2 כוסות מים, ועוד חצי כוס עבור העדשים.
לבשל על אש קטנה עד שהמים מתאדים. להשאיר את הסיר מכוסה עוד כ- 10 דקות ואז לערבב בזהירות.
הנבטה: להשרות את העדשים לילה שלם במים. למחרת לנקז את המים ולכסות את הקערה במגבת. מדי פעם להפוך
את העדשים כדי לוודא שהם רטובים מעט, במידה ולא להרטיב מעט ולערבב. עד שיוצא נבט. בכל התהליך להשאיר את הקערה מכוסה במגבת.
אני מנביטה כמות גדולה של עדשים ומקפיאה במנות של כוס וחצי כך שבכל רגע שארצה יש לי עדשים מונבטים.
מינרבה1
מה דעתך על קינואה במקום אורז ?
אורח
אני עושה את זה עם קינואה וכוסמת במקום אורז. זה יאמי.
דר אלישבע מילוא
טעים ובריא
ד"ר דינה ראלט PhD
תראו למה כדאי להשרות אורז חום, בייחוד לסוכרתיים http://www.camoni.co.il/?idr=400&p=244