מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .

תוספי סידן

1 תגובות


האם אכילת מזון מועשר בסידן דומה לצריכת סידן מתוספים?



אני מתרשמת ש''תכולת הסידן'' במוצרי חלב כגון יוגורטים וגבינות  למיניהן ''עולה'' במשך הזמן במקביל למודעות לצריכת סידן ולשיפור הטכנולוגי בתעשיית המזון . שאלתי היא האם  צריכת מוצרי מזון מועשרים בסידן  עדיפה על שימוש בתוסף? האם יש הבדל בין הסידן שמוסף למוצרי מזון לזה הנמצא בתוספים, ומה המצב מבחינת ספיגה ומנגד תופעות לוואי לא רצויות.



תודה



תגובות

ד-ר-נירית-אבירן-ברק
מומחה כמוני
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
02/09/12 10:38

דפי שלום

לאחרונה יצאו הנחיות חדשות ומוסכם היום שישנה עדיפות ברורה לצריכת סידן מהמזון על פני תוספים. הוכח אכילה של מוצרי חלב או מאכלים עתירי סידן אחרים מועילה לגוף ואילו צריכת תוספים עלולה לגרום לעיתים לנזק, גם אם בשיעור נמוך. ההמלצה הגורפת היום היא להגביר צריכת סידן מהמזון ולהמעיט בנטילת תוסף. הכל כמובן לפי הצריכה האישית, כשהמטרה היא להגיע לכ 1000 מ"ג ביממה של סידן. כל טוב