מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 ) הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
כמוניאוסטאופורוזיס תוספי סידן
תוספי סידן
02/09/12 8:58
1 תגובות
האם אכילת מזון מועשר בסידן דומה לצריכת סידן מתוספים?
אני מתרשמת ש''תכולת הסידן'' במוצרי חלב כגון יוגורטים וגבינות למיניהן ''עולה'' במשך הזמן במקביל למודעות לצריכת סידן ולשיפור הטכנולוגי בתעשיית המזון . שאלתי היא האם צריכת מוצרי מזון מועשרים בסידן עדיפה על שימוש בתוסף? האם יש הבדל בין הסידן שמוסף למוצרי מזון לזה הנמצא בתוספים, ומה המצב מבחינת ספיגה ומנגד תופעות לוואי לא רצויות.
תודה
ד"ר נירית אבירן ברק
דפי שלום
לאחרונה יצאו הנחיות חדשות ומוסכם היום שישנה עדיפות ברורה לצריכת סידן מהמזון על פני תוספים. הוכח אכילה של מוצרי חלב או מאכלים עתירי סידן אחרים מועילה לגוף ואילו צריכת תוספים עלולה לגרום לעיתים לנזק, גם אם בשיעור נמוך. ההמלצה הגורפת היום היא להגביר צריכת סידן מהמזון ולהמעיט בנטילת תוסף. הכל כמובן לפי הצריכה האישית, כשהמטרה היא להגיע לכ 1000 מ"ג ביממה של סידן. כל טוב