מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

היי לכולם..

1 תגובות


רציתי לדעת על התנאים לקבלה לאישפוז במחלקה בתל השומר..



אני לא בתת משקל, ובטח שלא עומדת בקריטריונים של אנורקסיה...



אבל נטרף לי השכל.



לדוגמא חודשיים שלמים החזקתי את עצמי על 300 קלוריות ויעד של 12000 צעדים. ירדתי 20 קילו בחודשיים האלה, אבל מבחינת המשקל בתכלס יש לי עוד 20 להוריד בכיף..



ואחריי החודשיים האלה עברתי לצד הנגדי של אכילה לא מבוקרת בכלל.. בולמוסים מטורפים שמגיעים גם ל 9000 קלוריות ואחרי זה לוקחת משלשלים..



ואני לא יכולה יותר עם זה. המוח נטרף לי מכל זה... אני מתביישת לצאת מהבית, מתביישת שיראו אותי ואפילו שישמעו אותי בטלפון. לא יכולה ככה יותר...



אבל מצד שני - מי אני שאגיע לשם ואטען לאיזו הפרעת אכילה? אני הרי לא עומדת בקריטריונים של הנראות החיצונית... אין לי אפילו עצם אחת בולטת להתגאות בה ובטח שלא איזה משקל זעום לספר עליו בגאווה...



מפחדת שעד שלא אגיע למשקל נורמלי אצטרך לסבול את כל המחשבות האלה.. והמשקל כל כך רחוק.. ומה זה בכלל משקל נורמלי? והמחשבות האלה לא נפסקות ובטח שלא נרגעות.



לא יכולה יותר.... אני רוצה שקט מזה..



אשמח אם תענו לי כי אני לא רוצה להגיע עד לשם ושיצחקו לי בפנים כשאגיע... בחיים לא התביישתי ככה בגוף שלי...



 



תגובות

מיכל-אפק
30/08/12 13:33

הי אני,

הפרעות אכילה כוללות גם בולימיה, הפרעת אכילה בולמוסית והפרעת אכילה בלתי ספציפית. מגוון זה ראוי שיקבל טיפול הולם.

במקום לשבור את הראש אני ממליצה לך פשוט להגיע לאינטייק במרכז ושם יאבחנו אותך וימליצו לך על הטיפול המתאים למצבך.

הקריטריונים לאישפוז הם שונים, וכוללים למשל (רשימה חלקית בלבד):

*תת משקל

*הקאות מרובות

*טיפולים קודמים שלא באישפוז אשר לא הצליחו להביא לכל שיפור במצב.

*העדר גורמי תמיכה בקהילה.

*מצבים של סכנה פיזית/בריאותית כתוצאה מהפרעת אכילה פעילה.

 

כן אומר לך שאם עדיין לא ניסית טיפול אמבולטורי שכולל טיפול סיכולוגי וטיפול דיאטני אצל מומחים בהפרעות אכילה - זה יומלץ לך לפני אישפוז. השאיפה היא תמיד לא להוציא אדם ממסגרת חייו אם אין הכרח.