מרק דלעת. ממלאים סיר לחצי הגובה ומרתיחים. במקביל חותכים לקוביות (על מנת שיתבשל מהר) שני קלחי דלעת בינוניים. שלוש בטטות מקולפות חמישה גזרים טריים מקולפים שני תפוחי אדמה בצל גדול אחד (המהדרין מוסיפין שלושה קישואים). מלח פלפל פטרוזיליה (עדיף טריה קצוצה) בזיליקום כנ"ל. למחאת בני ביתי אני נוהג להוסיף פילפל שאטה אדום חריף. אחרי שהירקות התרככו כדבעי (הגזר הוא האחרון להתרכך לכן הוא המבחן) מרסקים הכל בבלנדר (הכי נוח בבלנדר עמוד ידני). להגשה: על צלוחית המרק המהביל לצייר עם יוגוט חצי סהר ולנעוץ עלה פטרוזיליה בקצהו.
יעקב ברמץ
מרק דלעת. ממלאים סיר לחצי הגובה ומרתיחים. במקביל חותכים לקוביות (על מנת שיתבשל מהר) שני קלחי דלעת בינוניים. שלוש בטטות מקולפות חמישה גזרים טריים מקולפים שני תפוחי אדמה בצל גדול אחד (המהדרין מוסיפין שלושה קישואים). מלח פלפל פטרוזיליה (עדיף טריה קצוצה) בזיליקום כנ"ל. למחאת בני ביתי אני נוהג להוסיף פילפל שאטה אדום חריף.
אחרי שהירקות התרככו כדבעי (הגזר הוא האחרון להתרכך לכן הוא המבחן) מרסקים הכל בבלנדר (הכי נוח בבלנדר עמוד ידני).
להגשה: על צלוחית המרק המהביל לצייר עם יוגוט חצי סהר ולנעוץ עלה פטרוזיליה בקצהו.