מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהאוכלת מתוך עצבים

אוכלת מתוך עצבים

23/06/12 20:44
1 תגובות

בעבר.סבלתי מאנורקסיה קשה.כיום אני במשקל תקין.אך כיום אני לעתים נוטה לאכול יותר מדי מתוק או מטוגן.מתוך עצבים.זה לא ממש בולמיה חס וחלילה.אך סוג של אכילה רגשית.כשאני מדוכאת אני אוכלת או חרדה אני נוטה לאכול הרבה מתוק או מטוגן.שזה לא בריא.ו....


תגובות

מיכל-אפק
24/06/12 19:22

הי לילך. התופעה שכיחה ומוכרת. בדרך כלל קיימת כאשר אין יכולת להכיל ולווסת רגשות בעלי טעינות ועוצמה גבוהה כגון חרדה, דיכאון, זעם וכד'. ניתן ללמוד בעזרת טיפול כיצד להתמודד עם רגשות אלה טוב יותר. ניתן ללמוד שיטות הרגעה (נשימות, מדיטציה וכד'), ניתן ללמוד לתת פרשנות אחרת לארועים (ולא "אני דפוקה וזה תמיד יהיה ככה"), ניתן ללמוד להשתמש באנשים אחרים להכלה והרגעה ועוד ועוד. כך שאם את בטיפול אני ממליצה לך לשים זאת כמטרה נפלאה.

 

ב ה צ ל ח ה