מנהלי קהילה

ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.
מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים,
כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף!
לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחיבור שנט דיאליזה בצוואר
חיבור שנט דיאליזה בצוואר
18/03/12 19:29
2 תגובות
שלום רב,
אימי מאושפזת בבי"ח וסובלת מאי ספיקת כליות ואי ספיקת לב ועם מחלות רקע של סכרת ויתר לחץ דם. בבי"ח החלו לבצע לה דיאליזות מקטטר זמני בירך.
כתנאי לשחרורה מבי"ח אימי צריכה לבצע ניתוח לחיבור שנט דיאליזה בצוואר (וזאת עד לחיבור הקבוע של פיסטולה בפרק היד שיתבצע במוסד מחוץ לבי"ח).
חשוב לציין שכתוצאה מניתוח הידרוצפלוס שעשתה לפני כ- 3 שנים לאימי יש שנט בצד ימין של הראש שמגיע עד לבטן דרך הצוואר.
בגלל השנט בראש הרופאים רוצים לבצע את ניתוח חיבור שנט הדיאליזה בצד שמאל (שזה קרוב ללב).
ברצוני לדעת::
האם מקובל לחבר שנט הדיאליזה בצד ימין ולא בצד שמאל של איזור החזה/צוואר ?
האם עדיף לעשות צילום חזה כלשהו כדי לברר אם ניתן לחבר את השנט בצד ימין למרות השנט בראש ?
כמה זמן לאחר הניתוח מותר לחבר מכונת דיאליזה לחיבור השנט בצוואר ?
בתודה
צפ
ד"ר נעמי לוין יינה
שלום לך,
לפי מה שאני מבינה הכוונה היא להכניס לה צנתר שישמש לדיאליזה עד שתהיה לה גישה קבועה לדיאליזה דרך היד. לצנתר הזה קוראים פרמקאט, והוא לא מוכנס בניתוח, אלא במכון האנגיוגרפיה תחת שיקוף. זה נעשה בהרדמה מקומית. זו למעשה פעולה שדומה קצת לצנתור. בדר"כ מקובל להכניס את הפרמקט לצד ימין דרך הוריד הג'וגולרי וקצהו מגיע לעליה הימנית של הלב. במידה ווריד זה חסום, או שיש מגבלה כלשהי אחרת לשימוש בו, ניתן להכניס את הפרמקט בצד שמאל, שזה דבר מקובל לחלוטין. ההחלטה תעשה במכון האנגיוגרפיה בעת ביצוע הפעולה. הרופאים שם מבצעים שיקוף שמדגים על המסך את כלי הדם ובהתאם לכך הם מחליטים איפה הכי טוב להכניס את הצנתר. עקרונית ניתן להשתמש בפרמקט באופן מיידי לאחר הכנסתו, למרות שעדיף להמתין יום אחד, כי לעיתים יש דימום קל לאחר הכנסתו.
ד"ר נעמי לוין יינה
שלום לך,
החסרון העיקרי של פרמקט על פני פיסטולה ביד הוא שכיחות גבוהה יותר של זיהומים, מאחר וזהו צינור זר שנכנס לכלי דם בגוף וחשוף לחוץ, ומהווה מקור לכניסת חיידקים ישירות אל הדם. לכן, משתדלים להשאיר את הפרמקט לפרק זמן קצר ככל שניתן, עד לקיומה של גישה קבועה.
בעיה נוספת שעלולה להיות היא חוסר תפקוד של הפרמקט עם הזמן בשל בעיה בכלי הדם, ואז צריך להחליפו.
משתדלים לחבר יום אחרי שכניסים אותו מאחר ולעיתים יש קצת דימום סביב הפעולה של הכנסת הפרמקט, וזה עלול להתגבר בדיאליזה. אבל, במידת הצורך, מותר ואין בעיה להשתמש בו גם באותו היום.