מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהשאלה על בדיקות דם

שאלה על בדיקות דם

4 תגובות

כתבתי פה לא ממזמן על הבעיה שלי, ההתעסקות שלי כל הזמן במראה באוכל וכו', צימצומים באוכל וכל זה

בקיצור, לאחר שההורים שלי מאוד כעסו עליי ומאוד היו לחוצים וזה בנוסף לכך שאני מספרת להם את המצב שלי וגם מה אחרים אומרים לי

הלכתי לעשות בדיקות דם רגילות כאלה, ומה הקטע שהכל יצא תקין, הברזל תקין גם בי 12 יש לי מספיק, ואני לא מפסיקה לשאול איך זה יכול להיות

אחרי תקופה שבה הרגשתי שקר לי, כואב לי הראש, אין אנרגיות וכמובן צימצומים איך לא חסר לי כלום?יכול להיות שהברזל נלקח מהמאגרים בגוף?(לא אוכלת בשר כמעט)


כמובן שזה טוב שהכל יצא טוב אך עדיין אני ממשיכה לתהות.

יש גם כאלה כאן שיצא להן בדיקות טובות למרות הכל?


 


תגובות

Adi-b
28/02/12 2:19

זה דבר מאוד שכיח בהפרעות אכילה... בנות שנמצאות בעיצומה של ההפרעה לרוב בדיקות הדם שלהן יהיו תקינות וכאשר הן מתחילות לטפל בה / לעלות במשקל.. הבדיקות פתאום מראות הפוך... זה קורה... ואין זה אומר שאת לא סובלת מהפרעת אכילה!!

מיכל-אפק
28/02/12 21:40

אפנה את שאלתך לד"ר גור

ד-ר-איתן-גור
מומחה כמוני
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
01/03/12 13:10

אני אתייחס לשאלה באופן כללי מכיוון שלא ניתן לענות לפנייה פרטנית מבלי לבדוק את הפונה בדיקה שלמה ומקיפה. באופן כללי ניתן לומר שבדיקות הדם הכלליות בד"כ תקינות אצל מטופלת הסובלת מהפרעת אכילה שאינה מקיאה או משתמשת במשלשלים, ולא נמצאת בתהליך של עליה במשקל. שחולה נמצאת בתהליך של  ירידה במשקל או יציבה על תת משקל למרות שמצבה התזונתי עלול להיות קשה הדבר לא יבוא לידי ביטוי בבדיקות הדם הכלליות.
לא כך הדבר שנמצאים בתת משקל קיצוני (BMI<13) אז, שכיח שיופיעו הפרעות בבדיקות הדם כגון: ערכי TSH גבוהים (כביטוי לתת פעילות של בלוטת התריס אך בדיקה זו לא תמיד נלקחת), ספירה לבנה נמוכה (WBC) כביטוי של ירידה בפעילות המערכת החיסונית, ערכי פרוטאין (אלבומין וגלובולין) נמוכים, הפרעות בתיפקודי כבד (SGOT,SGPT,LDH), הפרעות בתיפקודי הכיליה (קריאטינין ואוראה) אנמיה (המוגלובין נמוך) ועוד.
אצל מטופלות שנמצאות בתת משקל ומתחילות בתהליך של עליה במשקל מתרחש שינוי מהיר בתמונת בדיקות הדם. שהמטופלת עוברת ממצב קטבולי למצב אנבולי (מפירוק הגוף לבנייתו) לצורך בניית תאים חדשים הגוף זקוק למאגר חומרי גלם גדול ואז, לפעמים תוך שעות ספורות הבדיקות שהיו תקינות לחלוטין משתנות ומתגלים החסרים הקשים בחומרי גלם שהיו סמויים לפני כן.
מכאן, שבדיקות דם תקינות אינן מעידות על מצבה התזונתי של המטופלת ויש צורך בבדיקה כוללנית ומקיפה כדי לעמוד על מצבה הגופני האמיתי.

הפנייה לאתר מעניין שיכול לענות על שאלות רבות הקשורות לבריאות ובדיקות דם: www.thevisualmd.com  

somebody
02/03/12 7:36

ד"ר גור,הוקסמתי מהמענה הכה מקצועי ,מפורט וברור.(אם כי אצלי באופן אישי השיבושים בתמונת הדם קרו עוד הרבה לפני BMI13 אלא על BMI14.7 ואכן כשהתחילו להזין אותי המצב החמיר-קראטנין 2.37 ,GFR39,היפוגליקמיה קשה-39 ..מסתבר שזה על רקע "תסמונת הצפה")