מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהאכילה התקפית / כפייתית

אכילה התקפית / כפייתית

3 תגובות

 שלום לכולם

אני בת 31.

רק השנה הבנתי, סוף סוף, אחרי הרבה שנים, שאני סובלת מהפרעת אכילה שנקראת אכילה התקפית / כפייתית, מאז גיל 18 בעצם.

אני לא אפרט כאן את כל מה שעובר עלי, אולי בהזדמנות אחרת או בהודעה נוספת, רק אתמצת ואומר שמאז הדיאטה הראשונה ה"תמימה" של גיל 18, האוכל שולט בחיים שלי, והחיים שלי מתחלקים לשתי תקופות שאני מזגזגת ביניהן כל הזמן:

או תקופת דיאטה קפדנית מאוד וחישוב כל ביס, תקופת הרזייה, מחמאות, והרגשת התעלות וש"שום דבר לא יוכל לקלקל את זה", ולעומתה מגיעה תקופת השתוללות וזלילה בלי קשר לרעב אמיתי, (ללא הקאות, משלשלים, כלום. הכל נשאר בגוף), עליה במשקל, תסכול, בושה, נפיחות, סבל, ואי רצון לחברת אנשים.

עד עכשיו חשבתי הרבה דברים, והייתי אומרת לעצמי הרבה דברים, כמו למשל:

"לילי, סתם פשוט אין לך כוח רצון"... או: "את פשוט לא עושה דיאטות נכונות ולכן נשברת, ברגע שתעשי דיאטות שפויות, הכל יהיה בסדר",

ורק עכשיו כשקראתי קצת בנושא, אני מבינה שזאת מחלה לכל דבר ושבחיים לא אצליח לצאת מזה לבד.

עכשיו השאלה - מה עושים?? איך אני בכלל מתחילה לחשוב על לגשת לקבל עזרה? איזו סוג של עזרה? איך עושים את זה? איפה?

אני צריכה הסבר אפילו ברמה של למי לעשות את הטלפון ומה להגיד, כי אין לי מושג איך זה עובד.

האם דרך קופ"ח? האם פרטי? האם לפנות פשוט למרפאה להפרעות אכילה למבוגרים בתה"ש? (אני גרה לא רחוק)

אני חוששת מללכת לרופא משפחה קודם. מנסה לעשות את זה כמה שיותר דיסקרטי, אך גם בכמה שפחות עלויות.

האם טיפול יעלה לי כסף?

לפני כמה שנים גם הלכתי למפגש אחד של O.A רק בגלל שקרובת משפחה שלי לחצה עלי לנסות, כי ראתה כנראה את התנודות הרבות במשקל שלי. לא הבנתי מה אני עושה שם ולא התחברתי. אולי עכשיו אחרי שסוף סוף הכרתי במחלה של עצמי, אני יותר אתחבר? האם קבוצה כזאת יכולה להוות פתרון להפרעת האכילה במקום טיפול?

אני כ"כ לא יודעת מה לעשות, ומודה לכם על ההכוונה.

אני מרגישה שאם לא אנסה לטפל בבעיה, היא תשלוט על כל החיים שלי ועל כל התחומים (קריירה, יחסים, חברות, הגשמה עצמית. הכל נדפק בגלל זה)

אשמח לשמוע מכם.

תודה!

לילי


תגובות

רונית2
15/02/12 17:57

כל הכבוד לך על המודעות וההחלטה לטפל בעצמך! זה כבר שווה את חצי הדרך אם לא יותר!
את נשמעת לי חזקה ביותר כך שיכול להיות שאפילו אולי רק דיאטנית של הקופה פלוס אנחנו בתור רשת תמיכה וביטחון נוכל אולי לעזור לך?
בכל מקרה בהצלחה
ואל תחמירי עם עצמך לכולנו יש עליות ומורדות בחיים...

מיכל-אפק
15/02/12 20:25

שלום לך לילי,
אשמח לעשות קצת סדר.
אכן נשמע כי הגיע הזמן לקבל עזרה ולהתחיל לטפל בבעיה.
כן, טיפול עולה כסף.
האפשרויות אשר עומדות בפניך הן:
1. פנייה למרכז בתל השומר. המפגש הראשוני יעלה משהו כמו 120 ש"ח ויכלול פגישה עם דיאטנית ופגישה עם פסיכולוגית או עובדת סוציאלית. שני המפגשים מטרתם לאבחן את הבעיה ולהמליץ לך על המשך טיפול. המשך טיפול במסגרת של תל השומר יכול להיות השתתפות בקבוצה מידי שבוע או מעקב דיאטני שבועי. זה או זה יעלה כ - 100 ש"ח מידי שבוע.
2. פנייה לקופת החולים. בקופת החולים תוכלי לראות דיאטנית, אם כי לא תמיד הדיאטנית מתמצאת ומומחית בטיפול בהפרעות אכילה ואז זה חיסרון. את לא זקוקה לדיאטנית שתכתוב לך תפריט של דיאטה. את זקוקה למעקב עיקבי מידי שבוע וליווי מתמשך אצל דיאטנית אשר מתמצאת בנושא של אכילת יתר/אכילה בולמוסית. דרך קופת חולים תוכלי גם לקבל טיפול פסיכולוגי אישי. עלות כל מפגש כ - 200 ש"ח, פגישה אחת מידי שבוע.
3. באופן פרטי תוכלי לבחור לעצמך גם את הדיאטנית וגם את הפסיכולוג/עובדת סוציאלית/מטפלת באומנות וכו וכו. יש מגווון רחב של מטפלים אשר מתמחים בטיפול בהפרעות אכילה. תוכלי להעזר בטיפול קוגניטיבי תנהגותי (CBT) או בטיפול פסיכותרפיה בין אישי. החיסרונות של הטיפול הפרטי הם בנושא העלויות. שעת מפגש טיפולי עולה בין 250ל - 450 ש"ח לפגישה מידי שבוע.


מה שחשוב זה שתמצאי לך עזרה שתהיה לך זמינה מידי שבוע, עזרה מקצועית אצל מי שמתמחה בנושא שרלוונטי לך, ועזרה שתרגיש לך נוח ומתאים.

בהצלחה,
אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת,
מיכל

מיכל-אפק
16/02/12 22:36

1. עבודה של מי שמתמצא בהפרעות אכילה מתמקדת בעבודה עם יומן אכילה של המטופל, בביסוס טכניקות להתגבר על הופעת סימפטומים, בעבודה על מחשבות שגויות ואמונות מוטעות שמרבית הסובלים אוחזים, בעבודה הדרגתית של ביסוס משקל תקין, עבודה על תחליפים וגיוון ורק בסוף עבודה על ספונטניות. דיאטניות מומחיות בתחום מכירות היטב את הקשיים, את המכשולים, את השקרים, את הפחדים. בקיצור - יש הרבה הבדל.
2. אם את בטיפול דיאטני טוב אצל מומחית בתחום אז גם פסיכולוג מנוסה וממש טוב שלא מכיר הפרעות אכילה יספיק. תמיד מומלץ שיהיה בצוות לפחות אדם אחד שמתמצא ומכיר הפרעות אכילה.
3. אכן יש המתנה. היא משתנה מאד. אכן הפנייה מרופא משפחה יכולה לסייע בטופס 17 אשר יחסוך את עלויות האיבחון והטיפול. לא כל הקופות נותנות בקלות.

בהצלחה