מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 ) הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
כמוניאוסטאופורוזיסמה קורה עם עודף סידן בגוף? לאן הוא הולך?
מה קורה עם עודף סידן בגוף? לאן הוא הולך?
16/01/12 18:49
1 תגובות
איזה נזקים הוא יכול להביא?
ד"ר ילנה סיגל
לשלומית שלום רב,
עודף סידן בדם מופיע במצב של פעילות יתר של בלוטת י או בלוטות ותרת התריס. הן מייצרות הורמון שנקרא PTH. הורמון זה אחרי על משק סידן בגוף במצב נורמלי. במצבים של גידול שפיר באחת מבלוטות יתורת התריס או הגדלה של כולן נוצר עודףההורמון בגוף, והורמון זה גורם לעליה ברמת הסידן בדם.
עודף ה- PTH גורם לספיגת עצם והתפתחות אוסטיאופורוזיס, להפרשת סידן דרך הכליות, עם עליה בסיכון ליוצרות אבנים.
רמה גבוהה של הסידן מסוכנת ועלולה לגרום למספר תופעות: שינוי מצב רוח, חולשת שרירים, השתנה מרובה.במידה ורמת הסידן עולה לערכים גבוהים מאוד- תתכן הפרעה בתפקוד הלב עם שינוים באקג, והפרעה בתפקוד המח.
הטיפול למחלה בדרך כלל טיפול כירורגי- לאתר את הבלוטה המוגדלת ולהוציא אותה בניתוח. אם מוגדלות כולן- מוצאים שלוש וחצי מתוך ארבע.
בברכה,
ד"ר ילנה סיגל