מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה.
זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות.
עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.

ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב
מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק

ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים
עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
כמונידיכאון וחרדהתוספי מזון טבעים לחרדה ודיכאון
תוספי מזון טבעים לחרדה ודיכאון
04/01/12 17:36
6 תגובות
שלום
אני משתמש בתוספי מזון לטיפול בחרדה ודיכאון. לטיפול בחרדה אני לוקח GABA ולדיכאון SAMe. השאלה היא האם אפשר לקחת אותם קבוע? אם בכלל למי שהוא יש ניסיון בלקיחת טוספים האלה?
תודה מראש על התגובות
אורית זאבי יוגב
שלום לך דינדן.
אני אכן מכירה אנשים שלוקחים את שני התוספים הללו אך איננני מוסמכת להשיב על שאלתך.
מציעה לך לפנות לפורום רוקחות, כאן באתר ולהתייעץ עמם.
במקביל פנה לנטורופט או לרופא קונבנציונאלי המתמחה בצמחי מרפא על מנת לקבל ייעוץ.
בהצלחה ונשמח לשמוע מנסיונך...
אורית
dindan
אורית תודה על התגובה. איך אני מגיע לפורום הזה? את יכולה לשלוח קישור? את גם אומרת שאת לא מוסמכת לענות, למה את מתכוונת? אם יש לך מידע כל שהוא אני אשמח לקבל. פשוט כמעט אף אחד לא מכיר את התוספים האלה ואין לי עם מי להתייעץ. אני לא ממש רוצה לקחת תרופות הפסיכיאטריות.
תודה
אורית זאבי יוגב
דיו דן יקר. אני פסיכולוגית קלינית ואינני נושאת תעודה רשמית , שהופכת אותי מוסמכת לייעץ בנושאים של תוספי מזון.
אני אכן מכירה את התוספים עליהם אתה מדבר ישנם הרבה מחקרים עליהם והתוצאות שונות.
גם פסיכיאטרים, המוסמכים לייעץ בטיפול תרופתי אינם מכירים את התוספים הנ"ל ונמנעים לפיכך מלהמליץ עליהם.
כאן, באתר "כמוני" מתחת לפירוט הקהילות ישנו פירוט של פורומים. כנס לפורום "תרופות ורוקחות" ושאל את הרוקחת המנהלת את הקהילה.
אנסה לאתר לך פסיכיאטר, המתמצא בנושא.
מעבר לכך ישנם טיפולים נוספים המסייעים בדיכאון. אולי תספר יותר על עצמך וננסה לחשוב ביחד.
בהצלחה
אורית
dindan
אורית אני ממש מודה לך על היחס. עד כמה שאני מבין הבעיה המרכזית שלי היא חרדה. אני כמעט כל הזמן במתח, בגלל זה גם קשה לי להתרכז לפעמים וגם אין לי כוח לעשות כלום וגם אני מתעצבן בקלות, גם מצב רוח ירוד גם התקפי פחד ומחשבות חוזרות שקשה להיפתר מהן, קושי לנשום עמוק ולחץ בחזה עם דפיקות לב. הרבה שנים חשבתי שזה המצב ה"נורמלי" שלי. רק בחצי שנה האחרונה הבנתי שאפשר גם אחרת. הלכתי לפסיכיאטר והיא נתנה לי תרופה בשם טרנקסל.התרופה אכן עוזרת לי, משחררת את הגוף וכל השרירים התפוסים, מרגיע אותי ומורידה את המועקה והלחץ שאני מרגיש רוב הזמן. אבל מה שאני מבין שתרופות מהסוג הזה אי אפשר לקחת תקופות ארוכות כי מתרגלים והאפקט פוחת עם הזמן. הרופאה אמרה לי לקחת את התרופה רק שאני מרגיש צורך ולא באופן קבוע. אני אבל רוצה למצוא מה שהוא שאני יכול לקחת קבוע כדי לא להגיע למצבים שאני לא מתפקד וחייב לקחת את התרופה. אז התחלתי לקחת GABA ואני מרגיש אותה השפעה כמו מהתרופה רק שבזמן האחרון זה עוזר רק לכמה שעות ואז הכל חוזר.
מה את חושבת?
אורית זאבי יוגב
דין דן יקר.
אני מרגישה, שהתרופה היא כמו לקחת אקמול לכאב ראש בלי להבין למה יש לך כאב ראש. נכון, שלא בכל פעם שכואב הראש צריך ללכת לרופא
אבל עם במשך חדשים הראש כואב אקמול איננה התשובה.
כבר זמן ממושך שאתה סובל מחרדה ייתכן שהחרדה מעורבת גם במצב רוח רע. התרופה עוזרת להתקף אך לא מרפאת את המחלה.
אני מציעה לקחת תרופה נוגדת חרדה ודיכאון - אלא אינן תרופות ממכרות והאפקט שלהן אינו מושפע ממשך הזמן אך מה שחשוב יותר הוא שבמקביל תתחיל לטפל בעצמך - לבדוק למה אתה בחרדה?, מה קורה לך? ואילו שינויים אתה צריך לעבור בחיים, בגוף או בנפש בכדי להבריא
מן החרדה.
החרדה הזאת היא כמו אור אדום היא מאותתת לך שוב ושוב, שמשהו צריך להשתנות ואינך יכול "לסתום לה את הפה" בכל פעם שהיא צצה.
התשובה האמיתית היום תהייה בטיפול פסיכולוגי, שיסייע לך לעשות סדר בדברים....
אנא אל תדחה, התחל להתמודד ואני אשמח כאן ללוות אותך.
אורית
dindan
שלום אורית!
אני יודע שטיפול אצל פסיכולוג יכול לעזור לי, אני גם יודע שהסיבה לחרדה יכול להיות מצב שאני נמצא בו. אני הקמתי עסק חדש ולא ממש הולך לי בינתיים, זה מלחיץ וכנראה גורם להתקפים בזמן האחרון. יחד עם זאת מצב כלכלי לא מאפשר לי להתחיל טיפול פסיכולוגי כי זה יקר ואין לי משאבים כרגע. אני חייב לקחת את הכדורים כי זה מה שמחזיק אותי במצב פחות או יותר מאוזן שמאפשר לי לתפקד ולקבל החלטות נכונות בעסק. טיפול פסיכולוגי עומד במקום ראשון בסדר עדיפויות שלי. אני בלי שום קשר למצב הקיים, כמה שזכור לי מהילדות הייתי חרדתי. המוח שלי בדרך כלל עובד ממש מהר, ואני צריך מה שהוא שירגיע אותו