מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהאנורקסיה בנים

אנורקסיה בנים

2 תגובות

בני בן 15 על סף אנורקסיה, הוא אינו מכיר בבעיה ומתרגז מאד כשמנסים להסביר לו את הנזקים שהוא גורם לעצמו. מיותר לציין שאינו מוכן לפנות לטיפול - מה עושים על מנת שלא ידרדר????


תגובות

יוליול
31/08/11 0:29

דבר ראשון על תתעסקי איתו עם נושא האוכל, ברגע שהאוכל לא יהיה במרכז תנסי   לשכנע אותו ללכת לטיפול בשיחות . שיפנה למישהו לדבר על הבעיות שמטרידות ומפריעות לו .
ושוב,אל תלחצי עליו לאכול כי זה רק ידחה אותו עוד יותר והוא יסתגר.

מיכל-אפק
01/09/11 15:48

שלום לך פיגי,
בגילו העציר של בנך יש מקום להפעיל סמכות הורית ולקחת את האחריות בידיים.
אין טעם לנסות להסביר ולפנות אל ההיגיון, כי אין היגיון למי שסובל מאנורקסיה, וגם אין פחד.
האפשרות היחידה שלכם היא לקחת את הסמכות והאחריות ולהתחיל לפעול. למשל, מומלץ לשבת איתו בכל ארוחה ולא לאפשר לו לא לאכול.
אתם יכולים לפנות להדרכת הורים בתחום אם אתם צריכים עזרה.
בכל מקרה בגילאים צעירים כאלה דווקא כן מומלץ שההורים יהיו מעורבים ואף פעילים.
כך נכון גם לגבי פנייה לטיפול. זה לא אופציה, זאת חובתו, כי אתם ההורים ואתם מחליטים.
ראשית ממליצה לפנות לדיאטנית אשר מתמחה בתחום באיזור מגוריכם.
במקרה הצורך ניתן לשלב עם טיפול פסיכולוגי או משפחתי.
בהצלחה,
מיכל