מנהלי קהילה

תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.

פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי.
פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם.
פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
מובילי קהילה

שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
האם סקרואיליאטיס זו מחלה בפני עצמה?
14/07/11 15:03
1 תגובות
או שזה חייב להיות קשור למשהו אחר?
האם מותר לי לעשות ספורט?
אנה רייזמן
אוריין שלום
סקרואילאיטיס Sacroiliitis היא דלקת של מפרק הנקרא סקרואיליאק והוא זה שמחבר בעצם את עמוד השדרה התחתון לאגן. אם התופעה היא אינה על רקע דלקתי, הביטוי הקליני של הפגיעה במפרק יהיה כאבי גב תחתון וכאבים באזור האגן ופרקי הירכיים המתגברים בפעילות גופנית ובהליכה ומוקלים במנוחה. לעומת זאת, כאשר מקור הפגיעה הוא על רקע מחלה דלקתית, עיקר התלונות יהיו כאבים ונוקשות בגב התחתון, בירכיים ובעכוזים הבאים לידי ביטוי בעיקר בשעות הבוקר או לאחר ישיבה ממושכת והם דווקט מוקלים בפעילות. כאמור, הטיפול בסקרואילאיטיס קשור בעיקר למחלות או מצבים הגורמים לתופעה זו: במקרים בהם אין מרכיב דלקתי אוטואימוני, הטיפול הוא בעיקר טיפול אנלגטי (משכך כאבים) הנעזר בסוגים שונים של NSAIDs (תרופות לא סטרואידליות). במקרים של כאבים קשים ובלתי פוסקים ניתן להיעזר בהזרקות של סטרואידים. מאידך, ישנן מספר מחלות אוטואימוניות שיכולות לגרום להתפרצות המחלה ואז הטיפול מבוסס על תכשירים שונים שעיקר פעולתם היא להשתלט על הסימנים הדלקתיים. בנוסף לטיפול התרופתי, הטיפול בסקרואילאיטיס צריך לכלול גם מרכיב של פעילות גופנית, שנועדה להפחית כאבים ונוקשות. קשת הטיפולים רחבה מאוד והם כוללים בין היתר טיפולי פיזיותרפיה והידרותרפיה (שחייה), כאשר המטרה של הטיפול הפיזיולוגי היא לשמור על טווחי תנועה של עמוד השדרה, להגמיש את המפרקים ולחזק את שרירי הגב והאגן.
בהצלחה,
אנה