מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהאבחון אסטמה בילדים

אבחון אסטמה בילדים

04/05/11 15:46
3 תגובות

שלום רב,

לאור היד הקלה על ההדק בימינו בהדבקת תוית "אסמטי" לילד/תינוק (כל מה שבימינו כונה - דלקת בדרכי הנשימה, ברונכיט וכו מכונה היום אסטמה), רציתי לדעת מה השלבים באבחון אסטמה בילדים מתחת לגיל 4, איך מזהים, מה ההשלכות (אם יש) על הגדילה והאם יש הנחיות מיוחדות בנוגע לצריכת מזון, תרופות אחרות ושינה.



בתודה,

אפרת, אמא לילד בן 4 אסמטי, מטופל בסינגולר ולפעמים במשאפים ואינהלציות. עבר כבר יותר מידי דלקות ריאות בחייו הקצרים וכן צילומי בית חזה. צורך חלב. מצוי בתת משקל וזקוק להמון שינה.


תגובות

ד--ר-קובי-שדה
04/05/11 22:03

 אני מסכים איתך שהיד קלה על ההדק. לכאורה לא חשוב השם העיקר הגישה והטיפול אבל מתברר שברגע שמושמת התווית נוצר גם קיבעון לגבי הגישה הטיפולית.
הרפואה המודרנית מצטיינת מאד בקיטלוג המחלות תחת תסמונות ופרקים בספרי הלימוד אך במציאות התסמונותץ הנשימתיות בילדים קטני וגם במבוגרים מכסות את כל הספקטרום שבים שחור ולבן 
באופן מעשי מה שקורה הוא שילדים עם נזלת ושיעול טורדני עקב כך מאובחנים כאסמתיים - מקביל טיפול באינהלציות והרופאים "שוכחים" לטפל בגורם העיקרי בנזלת ובאלרגיה.
כך למשל מה שכונה אצלכם "דלקת ריאות" ייתכן היה ביטוי לאלרגיה ולא לזהום חיידקי - אבל זו רק אפשרות ...
.
כיוון שמדובר בספקטרום רחב של ביטויים האיבחון המדוייק קשה לפעמים ויש צורך במיומנות רבה שמבוססת על הקשבה ומעקב אחר הילד
הטיפול נבחר על פי חומרת הביטויים והמקור שלהם 
חשוב שתדעי שמה שנכון עבור בנך השבוע יהיה לא תואם בעוד חודש או אפילו פחות - יש דינמיקה רבה ולכן חשוב להשאר תמיד עם היד על הדופק ובמעקב של רופא מומחה

ההשלכות של המחלה עצמה אינן משמעותיות לטווח ארוך ודווקא מהטיפול התרופתי יש להזהר כמו למשל שימוש רב בסטרואידים או במרחיבי סמפונות שלא לצורך.
ב ה צ ל ח ה 

אפרת_זיו
04/05/11 22:06

השאלה היא איך יודעים מתי עושים שימוש שלא לצורך (אגב, למה זה גורם?).
תודה

אורח
05/05/11 11:12

זה כל העניין, שצריך רופא טוה והעל ניסיו שחושב גם מעבר לקופסא.
סך הכל הטיפולים הם בטוחים לשימוש גם עם מגזימים אך כמובן שייתכנו תופעות לואי וסיכונים מסויימים ולכן תמיד כדאי לבחור בטיפול המינימלי האפשרי
בה צ ל ח ה
ד"ר קובי שדה