מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסתזונה וכבד שומני

תזונה וכבד שומני

07/03/11 19:04
7 תגובות

שלום

ברצוני לדעת באם יש קשר בין כבד שומני ותזונה. ומהן ההמלצות? ממה חייבים להימנע?

בנוסף הייתי רוצה לדעת אילו מזונות יכולים לחזק את שרירי הנשימה.


תגובות

נעמי-קידר
07/03/11 22:04

קיים קשר בין כבד שומני לתזונה, ההמלצה היא דיאטה דלת שומן, כלומר להימנע ממזונות עשירים בשומן כמו: מזונות מטוגנים, גבינות שמנות מעל 5% שומן, חטיפים, חלמוני ביצה בהגבלה , בשרים עם תכולת שומן גבוהה, חמאה, מרגרינה, מיונז, חלקים פנימיים של בשר, מאפים מבצק עלים (בורקסים, קרואסונים) ועוד.
לגבי חיזוק שרירי הנשימה, חשוב להקפיד על דיאטה עשירה בחלבונים, כלומר : מוצרי חלב דלים בשומן, חזה עוף, דגים, יוגורטים וחלבוני ביצה.
בהצלחה.

על אווזים ואנשים

פיטום אווזים:

הרכב אפרוח בן יומו באחוזים:

מים חלבון שומן אפר
74 12.4 11.9 1.7

מקובל לייצר כבדים שמנים של אווזים על ידי פיטום אווזים
באונס להכנת ממרח כבד. בשיטה זו גדל משקל הכבד פי ששה
בזמן שמשקל גופם עולה רק בשני שלישים ממשקלו המקורי.
תכולת השומן מגיעה בכבדים לשיעור של 50%.

אוהבי החיות טענו, כי תהליך הפיטום אינו הומני, בגלל הדרך
שבה מוחדרות כמויות המזון העצומות לגרונותיהם של האווזים
במטרה להגדיל את הכבד כדי להכין ממנו ממרח כבד.

פיטום בני-אדם:

הרכב ממוצע בני-אדם באחוזים:

מים חלבון שומן אפר
59    18    18   4.3

לקורנפלקס, שהוא בונזו לבני-אדם, יש יחסי ציבור כמזון בריאות,
והוא אינו אלא תאונה כימית שבה מעורבים משהו שהיה בגילגול
הקודם גרגר תירס, סוכר ומספר לא מבוטל של צבעי מאכל, מוצר
שעטוף בטעמים ובשמות שהוכחו כמחוללי ריגוש בקרב פעוטות
וילדים.

ליצרני המזון יש אג'נדה והם ידחפו אותה לצרכנים ישר לתוך הגרון,
אפילו יחנקו המסכנים.

איך לשמור על הכבד

השרה ציפי לבני אינה אוהבת מנת-יתר של פחמימות
אפילו כשמדובר בפיטום אווזים, וביוזמתה נאסר על
פיטום אווזים בחקיקה.

ומה עם פיטום בני-אדם? כל מה שצריך, זה לעגן בחקיקה
את מינון הפחמימות היומי ובא לציון גואל.

www.fatgetslim.com
[email protected]


ציפי-בר
08/03/11 14:00

ברוך,
יישר כוח שוב, אני מסכימה עם כל מילה שאמרת,
לגבי הנושא עצמו: ברור שקיים קשר בין כבד שומני ותזונה. הקשר הוא אינו שומן בהכרח. השומן הוא תוצר של כבד עמוס שאינו מסוגל לפרק בקצב טוב מספיק. אכילת פחמימות ריקות מעלה גם היא את אחוזי השומן בכבד. משקאות קלים מלאי כימיקליםוסוכר  וחסרי תוכן מוסיפים גם וכן הלאה.
הפיתרון אינו להגביל אכילת ביצים המכילים הרבה לציטין המפרק את השומן, הפתרון הוא לשנות תזונה באופן שיאפשר לכבד לאזן עצמו חזרה, לדרכי הנשימה להרגע מהלחץ וחוסר האיזון שהגוף נמצא בו, ולהרגע... חשוב לציין, שאדם במצב כזה, חי קרוב לוודאי בסטרס קבוע, ואם מקור הסטרס אינו אובייקטיבי בחיים, אז מקורו באופן מובהק מהמצב הגופני שלו.
[email protected]
מנהלת המרכז להכוונת תזונה.

ציפי היקרה,

"אני מסכימה עם כל מילה שאמרת".   ההיית או חלמתי חלום? טרם זכיתי לתמיכה גורפת כזאת.  כל מילה מיותרת.

לכייל את הלבלב

בין שאר תפקידיו מופקד הלבלב על איזון טמפרטורת הגוף ושליטה על כמות הסוכר בדם. עליית הסוכר בדם היא פועל יוצא מכמות הפחמימות במנה. מבחינה כימית גריידא, פחמימה וסוכר זהים. הסוכר הוא מקור האנרגיה העיקרי לגוף, ואם הגוף צורך כמות אנרגיה מעל לצרכיו הופך עודף הסוכר לשומן ומשקלו של האדם עולה.

הצורך במקורות אנרגיה יעילים יותר מעבודת-כפיים גרם להמצאת המכונה שאינה מתעייפת בייצור מוצרי מזון בסיסיים, והלחם שאותו הוצאנו מן הארץ בזיעת אפינו מצוי עכשיו בהישג יד במרכול שמול הבית. הושט היד וגע בו. הרגל ששימשה פעם כלי תעבורה סוחטת את דוושת הגז במכונית ומקור האנרגיה בתחנת-הדלק. כבר לא בצלחת.

הלבלב הוא, איפוא, התרמוסטט של הגוף, המודד את כמות המזון האנרגטי שהגוף צורך על-מנת לוודא שלא נהיה נפוחי-רעב ולא נפוחי-שובע.

מבנה הלבלב: 15 ס"מ אורכו, ומשקלו כ-100 גרם. האינסולין שמפריש הלבלב אמור לשלוט על חומרי המזון בדם, והפחמימות הנצרכות ללא הגבלה ממריצות את הלבלב להפגיז את תאי הגוף באינסולין עד אבדן שליטתו של הלבלב בכמות חומרי המזון בדם ועד הפסקת תיפקודו.

כשהתרמוסטט במכונית מפסיק לתפקד אנחנו מבחינים בתקלה מיד וחשים למוסך לפני שיגרם למנוע נזק רציני בגלל התחממות יתר. אבל כשהתרמוסטט של הגוף נפגם מעודף פחמימות, נוטלים תרופות להורדת לחץ-הדם ולהפחתת רמת הכולסטרול, וכשרמת הסוכר בדם עולה והלבלב התעייף מחליף אותו המזרק לאספקת האינסולין.

לפני הפיצוץ עולים על שולחן הניתוחים במרכז רפואי לטיפול בהשמנת יתר (מלב"י), לא לפני שעושים דיאטה דלת פחמימות שבועיים לפני הניתוח, על מנת להפחית 3-4 ק"ג מהמשקל במטרה לצמצם את נפח הכבד ולהקל על ביצוע הניתוח. מירית קרקובסקי וסיגל אלפסי, דיאטניות מלב"י, מבהירות:

"רופאים ודיאטניות ממליצים לרדת במשקל באמצעות דיאטה דלת פחמימות עוד קודם לניתוח ההרזייה. אנשים הנמצאים בעודף משקל רב, המחייב ניתוח הרזייה, סובלים במקרים רבים מכבד שומני, בעל נפח גדול מן הרגיל. כשנפח הכבד גדול מאוד הוא עשוי להסתיר חלק מהקיבה. יש לבצע דיאטה שתשיג צמצום נפח הכבד, תמנע את הסתרת הקיבה ותאפשר ניתוח לפרוסקופי".

ויש פירוט מה אוכלים וממה נמנעים:

"יש להימנע משתיית מיצים ממותקים או משקאות אחרים עם סוכר. כמו כן יש להימנע מאכילת פירות, מוצרי מאפה (לחם, עוגות, עוגיות וכיו"ב), פסטה, אורז, תפוחי-אדמה וקטניות. מותר ורצוי לאכול ירקות, ביצים, בשר בקר, עוף והודו, דגים וכל מוצרי החלב".

הצוות הנפלא של מלב"י מחולל נפלאות. ראיתי את התוצאות אצל קרובי משפחה ומכרים.

מלאכת מחשבת להלל ולשבח. אבל היו כאלה שלא התמידו בדיאטה דלת פחמימות וחזרו למימדים שקדמו לניתוח, כי הגלידה, הבירה והמיצים הממותקים יודעים להחליק במורד הגרון בלא הפרעה וצריכת התרופות שבה במקביל לצריכת הפחמימות.

ה פ ר ד ו ק ס

"קרקובסקי מדגישה כי דיאטה דלת פחמימות הינה דיאטה קיצונית ולא מאוזנת, המיועדת לשבועיים בלבד".

אני לא בטוח שהדיאטנית שלמה עם אמירה זאת, אולם קשה לצפות שתתכחש למה שלמדה באקדמיה. בכל מקום שיש הגמוניה מימסדית, כל חידוש צריך לקבל הכרה, ואין הדבר אפשרי במסגרת ניפוץ מיתוס.

הדעת נותנת שהפציינטים של מלב"י הגיעו לשולחן הניתוחים מהרגלי אכילה דלת שומן ועתירת פחמימות מבית-היוצר של משרד החקלאות האמריקאי, הוגה הרעיון של פירמידת המזון שנולדה בחטא ואומצה ע"י משרד הבריאות בישראל.

עשרים שנה אני נהנה הנאה מרובה מקצובת פחמימות מדודה. 20 ק"ג הישלתי ממישמניי בתוך 4 חודשים והשינוי לא קרה יש מאין. האיזון בצלחת עשה זאת.

ברוך הלוי-סגל
www.fatgetslim.com
[email protected]

הילה-נוה
08/03/11 17:41

הייתי רוצה להוסיף למה שנעמי המליצה להמנע, גם מזונות שייטיבו עם הכבד השומני:*
*ירקות ירוקים עליים-חסה, פטרוזיליה, תרד, נבטים, ביבי...
*קטניות-עדשים, חומוס, לוביב, מאש...
*ירקות חיים
*פירות כמו-תפוח, אגס, פאפייה, קיווי
*שומן טוב כגון- אבוקדו, שמן קוקוס, שקדים, טחינה גולמית בכבישה קרה
*דגנים מלאים -כוסמת, גריסים, שיפון, שיבולת שועל

עץ1
08/03/11 18:51

חיפשתי ולא מצאתי שמן זית!
במחקר שנמשך שנתיים בהנהלת פרופ' איריס שי מאוניברסיטת ב"ג, הסתבר שדיאטה ים תיכונית היא הטובה מתוך 3 שנבדקו: דלת שומנים, חלבונים והים תיכונית.
היא הטובה משלושתן לטווח הארוך ולשיפור המצב של כלי הדם. כן, לא רק הפסקת ההצטברות של השומנים על דפנות כלי הדם
אלא מתחולל תהליך הפיך של פירוק שומנים.
המחקר הזה קיבל פרסום עולמי בגלל תוצאותיו.
הדיאטה הים תיכונית כוללת שומנים טובים ובהדגשה שמן זית קר כ-2 כפות יום-יום. דגים לא פחות מפעמיים בשבוע, ירקות טריים ומבושלים, קיטניות, פירות במידה, ביצים כמעט כל יום, מוצרי חלב באחוזי שומן נמוכים ובלתי מתוקים וכן עוף/בשר רזה ופחמימות מורכבות ומדודות.
עם כל יום שעובר אני ממש לא מבינה איך אנשים "שואבים" לתוכם את כל האשפות כמו משקאות מומתקים או דייט, מאפים מלאי שומנים נוראיים, כמויות סוכר ליום שפעם צרכו לשנה... וגם תחליפי סוכר למיניהם שעדיין לא ברור מה נזקם אך ברור שהם מבלבלים לנו את המוח עם מסר מטעה.

שלום יקירתי, עץ 1,

עייני בפוסט הבא והסיקי את מסקנותיך.
מותה של הדיאטה הים-תיכונית ("הארץ" 20.9.2008 )



הכתבה שמתחת לכותרת מבשרת, שמגיפת ההשמנה לא פסחה על יוון,

מולדת הדיאטה הים-תיכונית. שני שלישים של האוכלוסייה הבוגרת

ביוון סובלים מעודף משקל ומצבם הוא החמור ביותר באירופה, כך לפי

נתוני האו"ם.



על פי עקרונות התזונה הים-תיכונית, נאכל פעם בחודש בשר אדום,

פעם בשבוע מתוקים, ביצים, תפוחי-אדמה, זיתים, קטניות, אגוזים,

עוף ודג.



בתחתית הפירמידה הים-תיכונית נאכל מדי יום: שמן זית, פירות, ירקות,

דגנים מלאים, פסטה, לחם ואורז.



בשנות התשעים הבחינו החוקרים שלאוכלוסייה הכפרית הים-תיכונית

תוחלת חיים ארוכה ושיעורים נמוכים של מחלות קשות. "אכלנו את

מה שגידלנו", סיפרה תושבת כפר הררי, אולם היא הוסיפה, שככל

שהנשים יצאו לעבודה והחנויות הופיעו, תרבות המזון השתנתה.

"נכנסנו לעידן הנוחות", אמרה.



בעידן הנוחות, למיטב הבנתי, כבר לא צריכים לתדלק את הגוף במזון

אנרגטי עתיר פחמימות כמפורט לעיל, אבל "בלוטות הטעם עדיין

רגילות לתזונה המסורתית", כך בכתבה, למרות שלא צריך להתאמץ

בגידול המזון. הושט היד וגע במזונות שעל מדפי המרכולים.



מתה הדיאטה הקלאסית והלכה לעולמה הדיאטה הים-תיכונית.

נותרה הדיאטה דלת הפחמימות שמיטיבה איתי יותר משני עשורים,

ועובדי הקריה למחקר גרעיני בדימונה קורנים מבריאות לאחר שנתיים

של צריכת דיאטה דלת פחמימות במסגרת מחקר בינלאומי כפי שפורסם

ב"ידיעות אחרונות" ב-17.10.2007.

בברכה,
ברוך הלוי-סגל
www.fatgetslim.com
[email protected]