מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבתרופה חדשה פרדקסה תחליף לקומדין

תרופה חדשה פרדקסה תחליף לקומדין

14/11/10 18:04
4 תגובות

הבנתי שזו תרופה חדשה שאושרה, מה ידוע על התרופה הזו, האם ניתן יהיה לקבל אותה מקופות החולים?

לפי הפרסומים לא צריך יותר בדיקות INR תכופות, האם זה נכון? האם התרופה לא מעלה את ה INR כמו קומדין?


תגובות

מוטי שלום,
פרדקסה או DABIGATRAN היא תרופה למניעת קרישה, בדומה לקומדין. פועלת במנגון שונה מקומדין על מערכת הקרישה, ועל כן לא משפיעה על הINR. לתרופה זו אין בדיקה שיכולה לנטר את הקרישה ועל כן אין טעם למדוד INR. יתרון נוסף בתרופה היא שאין הגבלות תזונתיות כמו שיש בנטילת קומדין.
התרופה אושרה לשימוש ע"י הFDA - מנהל המזון והתרופות בארה"ב.
בארץ התרופה נכנסה לסל התרופות לטיפול במניעת קרישה במטופלים לאחר החלפת פרק ירך וברך ולא להתויות נוספות.
להתויות אחרות כמו הפרעות בקצב לב בינתיים התרופה אינה בסל ועל כן אין השתתפות של קופות החולים. במידה ורוצים לרכוש אותה זה רק בבתי מרקחת פרטיים במחיר מלא ונדרש אישור מיוחד לנפק אותה. ממה שאני יודעת מדובר בתרופה דיי יקרה.
ועדת הסל אמורה לשבת בטווח הזמן הקרוב, אולי יהיה מזל וזה יכנס...

בהצלחה ורק בריאות
מיכל

כתרופה לטיפול בפרפור היא עדין לא רשומה בארץ.  הסל הוא החלק הכלכלי .
נקווה שבעוד 2-3 חודשים דברים יתבהרו
 

רפאלה
09/12/12 17:47

שלום לכולם.   אחרי ניתוח מעקפים ו 2 התקפי לב  קיבלתי פרדקסה  במקום קומדיןן  התפתחה אלרגיה וחזרתי לקומדין.

שלום מוטי

PRADAXA נמצאת כעת בכל הקופות. מבחינה לבבית, ניתן להמליץ אליה באבחנה של פרפור פרוזדורים. אבל לא כל חולה פרפור פרוזדורים יכול לקבל את התרופה הזאת במקום הקומדין. ישנם קריטריונים מסוימים, ברורים ,מי הם החולים שיכולים לקבל את התרופה ואז המחיר מסובסד ע"י הוקפות והוא בתווח מאד סביר. קרדיולוגים ורופאי המשפחה מכירים את הקריטריונים .התרופה מאד נוחה לשימוש ואני לא מכירה חולה שהומלץ לו את הטיפול הזה, וקיבל אישור של הקופה ולא קנה אותה בגלל המחיר.

ד"ר גיזלה קידמן