מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY

קטטר זמני

18/08/10 15:12
1 תגובות

שלום ד"ר נעמי לוין. אימי בת 78 חולה אי ספיקת כלוית. כלי דם. סכרת וחו" יש לה הצירות בסובקלביה בצד שמאל. קבעו לנו תור לפיסטולה ב15/9. אך אמא צריכה להתחיל את הדיאליזה כבר משבוע הבא עם קטטר (קריאטינין שלה - 5.2, אוריה - 241, GFR - 8). האם באמת כבר כדי להתחיל(היא שוקולת 70 קילו. גובה - 150) ולקחת סיכון כזה? אומרים שקטטר יותר מסוכן מפיסטולה? מי מה עושים את הקטטר? מי איזה חומר?


תגובות

לורה שלום רב

הבדיקות אכן מראות כי יש אינדיקציה לדיאליזה וזה גם תלוי כמובן כיצד אמך מרגישה, מעבר לבדיקות המעבדה. הבעיה היא שהניתוח שלה נקבע לעוד חודש ימים, ואחרי הניתוח לוקח בין 1.5 עד אפילו 6 חודשים עד אשר הפיסטולה מבשילה וניתנת לשימוש, כך שלא ניתן קרוב לודאי להמתין עד לקיומה של פיסטולה שמישה. לאור כך, ואם הנפרולוג החליט שהיא צריכה כבר להתחיל בדיאליזה, אין ברירה אלא להשתמש בצנטר זמני, מסוג פרמקט. על פי רוב ניתן להשתמש בפרמקט למשך מס' חודשים, עד שהפיסטולה תבשיל ותתאים לשימוש. מדובר בצנטר שהוא עטוף בשרוולית סביבו, ומושתל תחת העור דרך תעלה שיוצרים. דברים אלו מפחיתים את שיעור הזיהומים של הצנטר, ולכן מאפשרים שימוש בו לאורך תקופות זמן ממושכות יחסית. ישנם חולים המבצעים דיאליזה דרך פרמקט במשך חודשים ארוכים ואף שנים. הסיכון העיקרי בצנטר שכזה הוא שכיחות גבוהה יותר של זיהומים יחסית לפיסטולה, אולם, במידה ויש זיהום, מוציאים את הצנטר, נותנים אנטיביוטיקה וזה מסתדר על פי רוב. שמירה על סטריליות בדיאליזה ושמירה של הפרמקט בבית לפי הנחיות הצוות, מפחיתה את שיעור הזיהומים וסה"כ הוא לא מאד גבוה.

תודתנו לחברת באייר על תרומה בלתי תלויה לסיוע בהקמת הקהילה. יובהר כי אין בתרומה זו כדי להשפיע על הפעילות או התוכן המוצגים בקהילה.