מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לב בצקות פריפריות וטיפול בקומדין

בצקות פריפריות וטיפול בקומדין

24/07/10 9:57
1 תגובות

שלום רב,



סבתי סובלת מזה שנים מבעיית לב (פרפור פרוזדורים) ויתר לחץ דם(כללי וראתי),



מטופלת באנלדקס,דיזותיאזיד,ורפרס,סימבסטטין וקומדין.



לאחרונה בעיית איזון חמורה ב INR ותנודות בין 1 ל 7, עם מס' ארועים של שטפי דם תת עוריים,כל זאת לאחר ששנים הייתה מאוזנת. מה לדעתך יכול לגרום לשינוי פתאומי ודרמטי יחסית, יתכן שזה קשור לדלקת כרונית בברכיים(כך טען הרופא) שבעתייה קיבלה זריקת סטרואידים תוך מפרקית וטופלה במשככים-פירקוסט(אופייטים+פאראצטמול) במינון גבוה מהרגיל,וגם לאחרונה שינוי בתזונה כשחזרה לאכול ירקות ירוקים(כמקור לויט' K) למרות ששנים הפסיקה.



כרגע מתבצעים נסיונות איזון ע"י שינויי מינונים בהתאם לבדיקות הדם.



ולבעיה נוספת שבעתיה פניתי - בשבועיים האחרונים,בצקות פריפריות בעיקר ברגליים (מכף הרגל עד לברך) ובידיים( אם כי בעיקר ביד אחת שבה בוצעה בעבר הסרת קשרי לימפה עכב סרטן שד בצד זה), שאלתי האם הבצקות הן מרקר להחמרה בבעיית הלב או סימן לפגיעה בהחזר ורידי מחוסר תנועה וכו', הרופא המטפל לא ביצע שום שינוי במינוני התרופות תומכות הלב, האם לדעתך באופן עקרוני יש לשקול שינוי כזה, כיוון שאיני רואה סיבה שהבצקות יעברו,מה גם שהן מחמירות,



תודה רבה על התייחסותך


תגובות

שלום רב דני
אכן ניכר כי ביצעת מחקר מקדים מעמיק , נכון כי התזונה והן תרופות משפיעות על השפעת הקומדין
ויש בלינק הבא חומר רב http://www.coumadin.com/
שלב ראשון צריך להסדיר את התזונה לפי הנחיות  ולהמנע מתרופות להם יש אינטראקציה משמעותית
במידה ואין מצליחים להגיע לאיזון (וזה נדיר ) יש מרפאת קרישה אשר זו התמחותה.

לגבי בצקות  - בצקת נגרמת כאשר מצתבר נוזל ברקמה הבין תאית ויש לכך מספר סיבות רב ,
אכן אי ספיקת לב היא אחת הסיבות לבצקות (בעיקר בגפיים תחתונות ) אבל יש מנגנונים נוספים כמו
חסימה או לחץ חיצוני  על הזרימה ורידית או לימפטית , חלבון נמוך בדם, מחלות כליה וכבד ...
לכן בשלב ראשון יש לבצע בדיקה על ידי רופא משפחה שיתרשם ממיקום הבצקות וחומרתם, יחזור על מספר בדיקות דם כמו תפקודי כליות, מלחים, 
חלבון בדם ובהמשך לפי הצורך בדיקות מורכבות יותר כמו אקו לב \ בדיקת ורידים עם דופלר ועוד  . 

הינך מציין כי יש ל"ד ריאתי מוגבר - ל"ד ריאתי עלול לגרום לכשל (אי ספיקה ) של חדר ימין בגלל העומס עליו ומישנית לכך צבירת נוזלים קשה. אפשר לנסות להתרשם מחומרת הגודש בעורקי הצוואר כרמז לכך.

לרוב מלח בתזונה מחמיר את הבצקות ויש להקפיד על תזונה דלת מלח. חוסר תנועה יכול אולי להחמיר בצקות אבל לרוב אינו הסיבה המקורית ויש לשלול בעיות משמעותיות.

מקווה שעזרתי
רק בריאות !