מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

אשפוז

30/06/10 20:41
3 תגובות

רציתי לדעת האם גם כשיש נכונות להחלים מאנורקסיה בכל מקרה מומלץ אשפוז כשהBMI נמוך(39 ק"ג גובה1.6).

ולמה כ"כ קשה לאכול??זה כאילו שכל ארוחה מלווה בקצב לב מטורף,בחילות,ולעיתים הקאות.אני נלחמת בהם אבל לפעמים מגיעה לבית חולים כתוצאה מהתייבשות.

הפסקתי עם המשלשלים וכן עם ההתעמלות הכפייתית.

אני רוצה להלחם.בצוות המטפל שלי הדעות חלוקות-הרופאה מאמינה שאצליח והאחות והפסיכולוגית חושבות שאני צריכה להיות באשפוז,בגלל שמצבי ירוד והופיעו שינויים בבדיקות הדם.

האומנם זה כורח המציאות??

האם אי אפשר להחזיר את הגוף לתפקוד סביר גם בבית??

יש לציין שאני נמצאת בטיפול פרטני פעמיים בשבוע,קבוצתי-פעם בשבוע,דיאטני ורפואי-פעם נוספת.

האם כל הנ"ל אינם מספיקים??


תגובות

מיכל-אפק
30/06/10 21:41

לשאלותיך:
בהחלט כן- בעיקר שיש נכונות מומלץ אשפוז. דווקא אם יש נכונות להחלים אשפוז  יכול להיות יעיל ואפקטיבי ביותר.
אני כמובן לא יכולה להתרשם על סמך האינפורמציה שנתת כאן אם את צריכה אשפוז או לא.
אני כן מבינה שלמרות צוות טיפול מקיף כל כך עדיין קשה לך לאכול, לא להקיא ולעלות במשקל. וזאת בהחלט יכולה להיות אינדיקציה לאשפוז.
היקף הטיפול שתארת יכול להיות מספיק ויכול להיות ממש לא אפקטיבי. כל מקרה לגופו.
האינדיקציה לאשפוז היא שילוב של מצב משקלי, סימפטומתי ובריאותי חמור לצד ניסיונות טיפול אמבולטוריים שלא נושאים פירות לפרק זמן של כמה חודשים.
ואני אוסיף בנימה אישית ועל סמך הניסיון שלי - אם שניים מהצוות הטיפולי שלך שמכירים אותך חושבים שאת צריכה אשפוז אז כנראה שאת צריכה... !!

somebody
01/07/10 8:08

התחלתי את הטיפול רק לפני מס' שבועות בודדים,כך שהכול חדש לי וגם הצוות עוד לא ממש הצליח להכיר אותי.
אבל בהחלט מרגישה שהגעתי למקום מאוד תומך ומחזק,ואני נשענת עליו כדי להתמודד.
לאט לאט אני גם מצליחה לעמוד בתפריט.לפעמים מקיאה לא באופן מכוון,אלא בגלל שהגוף שלי לא רגיל לכ"כ הרבה ארוחות וכ"כ הרבה אוכל(הכול יחסית למישהי שניזונה שנים מארוחת צהריים אחת קטנה..).
הצוות ער לרצון ואני גם שומעת פידבקים על אופן ההתנהלות שלי.כשנכנסתי זרקתי את כל המשלשלים,ואני מתמודדת עם עצירות קשה ומצליחה לא להשבר.
את ההליכות הארוכות והמהירות החליפה מנוחה כפויה בבית לאחר כל ארוחה.החיים שלי די "בהולד" כרגע,וקשה לי עם זה,אבל מבינה שזה הצורך במצבי היום.כמה שקשה להודות בזה,אני כבר לא ממש מסוגלת לעבוד או לתפקד,ולאור הBMI שלי שעומד על 15 וקצת לכן ההמלצה ההתחלתית היתה אשפוז(הבנתי שלמרפאות יש טווח מסוים שרק ממנו הם יכולים לקבל אותך,ואני נמצאת מתחת אליו).
אני מתכוונת לנסות,אבל אם אראה שאני לא מצליחה כנראה שלאא יהיה מנוס מאשפוז.השאלה שלי היא-אם מצבי הפיזי מתדרדר,ברמה של סכנה פיזית ממשית,האם עדיין יש רשימת המתנה או שאחרי אשפוז במיון יכולים לקבל אותי אליכם??
כתבת "ניסיונות טיפול אמבולטורי"-האם צריך לעבור כמה מרפאות ורק אז ניתנת ההמלצה לאשפוז או שבמשקלים כמו שלי באופן גורף ההמלצה היא כזאת??

מיכל-אפק
01/07/10 11:26

בעיקרון אנחנו לא מקבלים מיידית, רק במקרים בודדים.
אין חובה לעבור כמה מרפאות אמבולטוריות לפני אשפוז.
אני חוזרת ואומרת - כל מקרה לגופו. אין חוקים. פשוט צריך להגיע אלינו לאינטייק והערכה.
בהצלחה גדולה,
מיכל